search

UNDERCOVER

Αποκάλυψη: Στα δίχτυα της Αρχής για το ξέπλυμα, σύζυγος πασίγνωστου παρουσιαστή / ηθοποιού – Η αγορά δύο υπερπολυτελών τζιπ BMW, με κατάθεση 156.700 ευρώ σε μετρητά (που δεν δικαιολογούνται) στο λογαριασμό επωνύμου εμπορικού αντιπροσώπου – «Τα σήκωσε από τις εισπράξεις από τα θέατρα» λέει *Οι ξεχασμένες Οικονομικές Καταστάσεις της Barking Well Media, τα «κόλπα» του Νίκου Κοκλώνη, οι συνδεδεμένες εταιρίες, ο έλεγχος – παρωδία της Grant Thornton και η Αρχή για το Ξέπλυμα – Τα 8 καυτά ερωτήματα του Radar *Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Μελόνι, το μυστικό μιας συνάντησης, η επίσκεψη αστραπή του Ιταλού Υπ. Άμυνας, η τελευταία προσπάθεια για τις κορβέτες και οι φήμες για ανειλημμένες υποχρεώσεις με τους Γάλλους *Ο Ανδρουλάκης άνοιξε το χορό της ονοματολογίας – Ποιους υποψήφιους πρωθυπουργούς θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση πρωτιάς στις εκλογές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ- Επίδειξη μικρομεγαλισμού ή σοβαρή πρόταση για προγραμματική κυβέρνηση συνεργασίας; *«Στα βράχια» οδηγείται ο διαγωνισμός για το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, το διαμάντι των 80 στρεμμάτων πάνω από την πλαζ του Αστέρα, μετά τη μη προσέλευση του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη να καταβάλει 8,8 εκατ. ευρώ και να υπογράψει τα συμβόλαια!

Όλα όσα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες σε επιχειρήσεις, τράπεζες, χρηματιστήριο, ανεξάρτητες αρχές, πολιτικά γραφεία και εξωθεσμικά κέντρα για να μην μένεις στο σκοτάδι!

Μία υπόθεση του 2019 που αφορά τη σύζυγο πασίγνωστου παρουσιαστή – ηθοποιού, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με τα θέατρα, έφτασε στην Αρχή για το ξέπλυμα, μετά από παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είχε ειδοποιηθεί σχετικά από συστημική τράπεζα!

Στις 16-04-2019 η σύζυγος του διάσημου ηθοποιού – παρουσιαστή, η οποία επίσης είναι ηθοποιός και παρουσιάστρια, μετέβη σε υποκατάστημα συστημικής τράπεζας και κατέθεσε το ποσόν των 76.400 ευρώ σε μετρητά που μετέφερε σε χαρτοφύλακα, στον λογαριασμό επωνύμου και πανίσχυρου εξουσιοδοτημένου εμπορικού αντιπροσώπου της BMW για την αγορά ενός αυτοκινήτου τύπου τζιπ! Στην τράπεζα σήμανε συναγερμός!

Έναν μήνα αργότερα και συγκεκριμένα στις 15-05-2019 η ίδια ηθοποιός, σύζυγος του πασίγνωστου κωμικού και παρουσιαστή, μετέβη ξανά στο πιστωτικό ίδρυμα και κατέθεσε πάλι σε μετρητά 80.300 ευρώ στον λογαριασμό του ίδιου εμπορικού αντιπροσώπου της BMW, προκειμένου να αποκτήσει ένα ακόμη αυτοκίνητο BMW πιθανότατα τύπου SUV!

Στην τράπεζα χτύπησε και πάλι συναγερμός για δεύτερη φορά!

Ειδοποιήθηκε ξανά η Τράπεζα της Ελλάδος για το συνολικό ποσόν των 156.700 ευρώ που κατατέθηκαν σε μετρητά στον λογαριασμό του αντιπροσώπου της BMW, που με τη σειρά της έστειλε την υπόθεση στην Αρχή για το ξέπλυμα!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από τον έλεγχο που διεξήχθη, το ιλιγγιώδες αυτό ποσόν σε μετρητά δεν δικαιολογείται από το φορολογικό προφίλ της συζύγου του διάσημου κωμικού ηθοποιού και παρουσιαστή!

Η ίδια επιχείρησε να δικαιολογήσει την κατοχή του συγκεκριμένου ποσού σε μετρητά, ότι «σήκωσε τις εισπράξεις από τα θέατρα», τα οποία όμως ανήκουν σε νομικό πρόσωπο και όχι στην ίδια ως φυσικό πρόσωπο!

Ο Χ. Βουρλιώτης σύμφωνα με τις πληροφορίες απέστειλε τον φάκελο στον ΣΔΟΕ και στις αρμόδιες φορολογικές αρχές προκειμένου να διερευνήσουν την υπόθεση, να διενεργήσουν ελέγχους και να αποστείλουν ξανά στην Αρχή για το ξέπλυμα το σχετικό πόρισμα, προκειμένου να επιληφθεί για τα περαιτέρω!

Στο κάδρο, πέραν της συζύγου του πασίγνωστου ηθοποιού – παρουσιαστή, έχει μπει και ο πανίσχυρος και πασίγνωστος εμπορικός αντιπρόσωπος της BMW ο οποίος κατά παράβαση του νόμου δέχτηκε την καταβολή μετρητών ύψους 156.700 ευρώ, μολονότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία δεν επιτρέπεται εμπορική συναλλαγή σε μετρητά άνω των 500 ευρώ!!!

Οι ξεχασμένες Οικονομικές Καταστάσεις της Barking Well Media, τα «κόλπα» του Νίκου Κοκλώνη, οι συνδεδεμένες εταιρίες, ο έλεγχος – παρωδία της Grant Thornton και η Αρχή για το Ξέπλυμα – Τα 8 καυτά ερωτήματα του Radar!

Δημοσιεύτηκαν οι ξεχασμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας Barking Well Media για την χρήση 2021 μιας και η εταιρεία είχε ξεχάσει να το πράξει εδώ και έξι μήνες υπό το φόβο αναστολής της από το ΓΕΜΗ.

Η ουσιώδης αβεβαιότητα της εταιρείας και οι αυξήσεις κεφαλαίου της!

Η εταιρεία κατά την χρήση του 2021 και προκειμένου να βελτίωση τα ίδια κεφάλαια της προέβη με ημερομηνία 07/06/2021 σε αύξηση Μετοχικού́ Κεφαλαίου κατά́ € 1.000.000 και την 30/06/2021 σε αύξηση Μετοχικού́ Κεφαλαίου κατά́ € 2.000.000.

Παρόλα αυτά όμως η εταιρία δεν φαίνεται να βελτιώνει τα οικονομικά της μεγέθη μιας και σύμφωνα με την ελεγκτική εταιρεία Grant Thorton το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρείας κατά την 31/12/2021 έχει καταστεί κατώτερο από το μισό (1/2) του μετοχικού κεφαλαίου με συνέπεια να τίθεται θέμα για την βιωσιμότητα αυτής!

Επιπρόσθετα επιφύλαξη τηρεί η ελεγκτική εταιρεία για τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2021μιας και όπως η ίδια αναφέρει τα δεδουλευμένά έξοδα της κλειόμενης χρήσης 2021 ποσού́ € 3.893.238, που έπρεπε να βαρύνουν τα αποτελέσματα χρήσης, καταχωρηθήκαν στο λογαριασμό́ “Λοιπές απαιτήσεις” ως έξοδα επομένων χρήσεων.

Ανατρέχοντας στις οικονομικές καταστάσεις του 2020 αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας υπάρχουν κενά κιτρινισμένα ενώ η έκθεση του Ορκωτού Ελεγκτή δεν φέρει καν ημερομηνία.

Αναρωτιόμαστε τι έλεγχος γίνεται από το Γ.Ε.ΜΗ και εάν όλα αυτά είναι σε γνώση της ελεγκτικής εταιρείας.

Τι βρήκε η Αρχή για το Ξέπλυμα

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής για Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος η εν λόγω εταιρεία φαίνεται να παρουσιάζει υψηλή διακύμανση των ακαθάριστών εσόδων της για τα έτη 2020 και 2021.

Εικονικά Εισοδήματα

Tο έτος 2021 η εταιρία δήλωσε, εικονικά εισοδήματα συνολικού ποσού 8.100.000,00€ χωρίς ΦΠΑ, αφού τα ΑΦΜ δεν αντιστοιχούν σε υπαρκτές νομικές οντότητες, καθώς το ένα έχει 9 μηδενικά και το άλλο δεν είναι έγκυρο σε καμία ενδοκοινοτική χώρα, το οποίο αποτελεί ευφάνταστο τέχνασμα για την καταχώρισή τους.

Τα έξοδα

Τα έξοδα που παρουσιάζει η BARKINGWELL MEDIA A.E. προέρχονται από εταιρίες ιδιοκτησίας του ΚΟΚΛΩΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, αλλά όχι διαχείρισης από τον ίδιο, καθώς η ποινική, προσωπική και αλληλέγγυα ευθύνη για την πληρωμή των χρεών από τις συναλλαγές των εταιριών βαρύνει αποκλειστικά τους διαχειριστές.

Δηλαδή η BARKINGWELL MEDIA A.E. χρησιμοποιεί τις «εικονικές» εταιρίες, προκειμένου να ιδιοποιηθεί παρανόμως το Φ.Π.Α., είτε με τη μορφή του συμψηφισμού, είτε με τη μορφή της επιστροφής του από το Ελληνικό Δημόσιο, να μειώσει τους φόρους εισοδήματος, καθώς και να απαλλαγεί από τα έξοδα φόρων μισθωτών υπηρεσιών και ασφάλισης.

Ο Κοκλώνης των 3 ηπείρων και των 10 θαλασσών - Όλες οι εταιρείες του και τα εισοδήματά του - Με αφετηρία το Ην. Βασίλειο δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά σε έξι πολιτείες των ΗΠΑ καθώς και σε Παναμά και Ινδία - Πλήθος εταιρειών και στην Ελλάδα

Επιστροφές ΦΠΑ

Η εν λόγω εταιρία BARKINGWELL MEDIA A.E. έχει συνάψει σύμβαση για την απασχόληση προσωπικού ενώ φαίνεται να επωφελείται από την «εικονική» εταιρία BARKINGWELL STAFF ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, με την επιστροφή Φ.Π.Α. που λαμβάνει από τα τιμολόγια που εκδίδει αυτή και παράλληλα με τη μείωση του φόρου εισοδήματός της, καθώς και από το γεγονός ότι επιφορτίζεται η εικονική εταιρία με τα έξοδα των φόρων μισθωτών υπηρεσιών επί των αμοιβών του προσωπικού της και της ασφάλισής τους.

Αναλυτικότερα, η έρευνα της Αρχής στα στοιχεία των περιοδικών δηλώσεων και αιτήσεων επιστροφής Φ.Π.Α. της εταιρίας BARKINGWELL MEDIA A.E. διαπίστωσε ότι στις 05/10/2021 και στις 14/12/2022 η εταιρία έλαβε επιστροφή Φ.Π.Α. ποσού 300.000,00€ και 250.000,00€ αντίστοιχα.

Και στις δύο επιστροφές τα τιμολόγια, βάσει των οποίων αιτήθηκε επιστροφή ΦΠΑ, ήταν, κυρίως, εκδόσεως της εταιρίας BARKINGWELL STAFF ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ.

Το προσωπικό της εταιρείας

Από την έρευνα της Αρχής φαίνεται ότι η εταιρία BARKINGWELL MEDIA A.E. έχει απασχολήσει 91 άτομα από το 2018 έως το 2022, που ανήκουν στον καλλιτεχνικό, στο δημοσιογραφικό, καθώς και στον τεχνικό κλάδο της τηλεόρασης.

Ειδικότερα, τα έτη 2018, 2019, 2020 και 2022 είχε απασχόλησε 1, 1, 71 και 18 εργαζόμενους αντίστοιχα.

Συγκρινόμενα τα άτομα που απασχόλησε ανά έτος με τα ακαθάριστα έσοδα που παρουσίασε το αντίστοιχο έτος υπάρχει μεγάλη ανακολουθία, καθώς το 2020 απασχόλησε 71 άτομα και δήλωσε ακαθάριστα έσοδα 4.623.216,62€ και το 2021 που είχε ακαθάριστα έσοδα 7.970.000 € δεν απασχόλησε κανένα εργαζόμενο.

Δηλαδή η εταιρία BARKINGWELL MEDIA A.E. το 2021 πέτυχε να διπλασιάσει το τζίρο της χωρίς να απασχολήσει εργαζόμενους!!

Τα καυτά ερωτήματα που θέτει το radar για τις οικονομικές καταστάσεις της BARKINGWELL του έτους 2021

1) Πως είναι δυνατόν η ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton να μην εντόπισε όλα τα ανωτέρω που περιγράφονται στο πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα;

2) Με ποιες διαδικασίες η ελεγκτική εταιρεία έκανε τον έλεγχο στα έσοδα για την χρήση 2021;

3) Πόσα παραστατικά εσόδων εκδόθηκαν για την χρήση 2021 και με ποια ημερομηνία;

4) Υπήρχαν ύποπτες συναλλαγές για τις οποίες ο ορκωτός ελεγκτής λογιστής της Grant Thornton θα έπρεπε να υποβάλει αναφορά στην Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος? Έγινε έλεγχος στις συνδεδεμένες εταιρείες;

5) Εξέδωσε φορολογικό πιστοποιητικό η ελεγκτική εταιρεία για την χρήση αυτή;

6) Γιατί η εταιρεία δεν είχε μπει σε αναστολή δημοσιεύσεων του ΓΕΜΗ λόγω μη έγκυρης δημοσίευσης οικονομικών καταστάσεων 2021;

7) Υπάρχει ζήτημα για τα τηλεοπτικά κανάλια που πλήρωναν τεράστια ποσά στις εταιρείες του κ.Κοκλώνη και εξέπιπταν για σκοπούς ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος τις σχετικές δαπάνες;

8) Διερευνήθηκε από τα αρμόδια όργανα η προέλευση των χρημάτων για τις παραπάνω αυξήσεις κεφαλαίου που έλαβαν χώρα το 2021;

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Μελόνι, το μυστικό μιας συνάντησης, η επίσκεψη αστραπή του Ιταλού Υπ. Άμυνας, η τελευταία προσπάθεια για τις κορβέτες και οι φήμες για ανειλημμένες υποχρεώσεις με τους Γάλλους!

Την ώρα που η φημολογία είναι έντονη ότι η συμφωνία για τις κορβέτες έχει κλείσει με τους Γάλλους, με διαμεσολαβητή τον γνωστό επώνυμο δήθεν μεγαλοεπιχειρηματία (και νυν ανεπάγγελτο) παλαιάς κοπής από παραδοσιακό τζάκι, ένα τηλεφώνημα και μία επίσκεψη – αστραπή, ανακατεύουν και πάλι την τράπουλα των εξοπλιστικών!

Μέχρι πριν από κάμποσο καιρό, μερικούς μήνες δηλαδή, ουσιαστικά περί τα τέλη Οκτωβρίου- αρχές Νοεμβρίου 2022, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έφερε τους Ιταλούς ως βέβαιους νικητές της σύγκρουσης με τους Γάλλους όσον αφορά την προμήθεια των 3 ή και 4 κορβετών!

Ωστόσο στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν και υπήρξαν δραματικές ανατροπές που έφεραν τους Γάλλους από αουτσάιντερ φαβορί και τους Ιταλούς να δηλώνουν προς τα έξω ότι δεν επιθυμούν με την εξοπλιστική προμήθεια στην Ελλάδα να χαλάσουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία!

Πάντως τις τελευταίες ημέρες έχει καταστεί εμφανής μια διαφορετική προσέγγιση που δείχνει ότι οι Ιταλοί πιθανότατα κάνουν την τελευταία τους προσπάθεια για τις κορβέτες και ότι στην πραγματικότητα το ζήτημα των σχέσεων με την Τουρκία ήταν πρόφαση ή καλύτερα δικαιολογία επειδή έβγαιναν έξω από την δουλειά!

Επί του προκριμένου, ο Υπ. Άμυνας της Ιταλικής κυβέρνησης Γκουίντο Κροσέτο πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό ταξίδι – αστραπή στην Αθήνα όπου και συνάντησε τον Έλληνα Υπ. Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες!

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες λένε ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, με αντικείμενο ευρωπαϊκά ζητήματα! Είναι όμως έτσι;

Η αίσθηση που επικρατεί και οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στους διαδρόμους του Μαξίμου και του Υπ. Άμυνας λένε για την τελευταία προσπάθεια των Ιταλών να πάρουν τη δουλειά με τις κορβέτες μέσω μιας πρότασης πολύ δελεαστικής που μετέφερε ο Ιταλός Υπ. Άμυνας στον Έλληνα ομόλογο του!

Το ζήτημα ωστόσο που εγείρεται την ώρα τούτη, λίγο πριν προκηρυχθούν οι εκλογές είναι κατά πόσον η κυβέρνηση μπορεί να πάρει αυτόνομα μια απόφαση τέτοιας προμήθειας ή χρειάζεται διακομματική συναίνεση και συγκατάθεση!

Και επιπροσθέτως εάν υπάρχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις προς τους Γάλλους και τον επώνυμο Έλληνα μεσάζοντα τους, ο οποίος προφανώς λειτουργεί προς εξυπηρέτηση τρίτου! Ποιου άραγε;

Ο Ανδρουλάκης άνοιξε το χορό της ονοματολογίας – Ποιους υποψήφιους πρωθυπουργούς θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση πρωτιάς στις εκλογές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ- Επίδειξη μικρομεγαλισμού ή σοβαρή πρόταση για προγραμματική κυβέρνηση συνεργασίας;

Τα σενάρια που αναπτύσσονται τις τελευταίες ώρες με αφορμή τη συνέντευξη του στην ΕΡΤ και τη δήλωσή πως το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τρίτο πολιτικό πρόσωπο σε περίπτωση που κληθεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας , μπορεί να αλληλοσυγκρούονται αλλά αποδεικνύουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, πέτυχε το στόχο του.

Μέχρι πρότινος ο τρίτος παράγων της ελληνικής πολιτικής ζωής βρισκόταν σχεδόν στο περιθώριο , ότι συζήτηση γινόταν αναφερόταν στις ενδοκομματικές διαφοροποιήσεις: Λέγοντας – ή σωστά -επαναλαμβάνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα «παραμερίσει» Μητσοτάκη και Τσίπρα και θα προτείνει άλλο πρόσωπο σε περίπτωση συγκυβέρνησης , ποντάρει σε πολλαπλούς στόχους.

Πρώτον στον Κανένα: Όλες οι δημοσκοπήσεις και όταν τίθεται το ερώτημα ποιόν εκ των κκ. Μητσοτάκη και Τσίπρα προτιμούν οι ψηφοφόροι για επόμενο πρωθυπουργό σε ποσοστό 30% περίπου δηλώνουν κανένα εκ των δύο. Κάνοντας τη συγκεκριμένη αναφορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φλερτάρει επομένως και με ένα τμήμα μιας απροσδιόριστης αλλά αντισυστημικής ψήφου, που απορρίπτει τους δύο αρχηγούς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η αποτελεσματικότητα της τακτικής του Ανδρουλάκη θα κριθεί σαφώς εκ του αποτελέσματος.

Προς το παρόν του προσφέρει πολιτικό χώρο να υποστηρίξει τις προγραμματικές θέσεις του, απόδειξη και οι αλλεπάλληλες εμφανίσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα τηλεοπτικά κανάλια.

Μετατοπίζει έτσι το βάρος της πολιτικής αντιπαράθεσης στα προγράμματα των κομμάτων, επιβάλλοντας αλλαγή της πολιτικής ατζέντας .

Τώρα πλέον τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, πάνε πολύ μακρύτερα από την προσωπική – άγονη σε μεγάλο βαθμό – αντιπαράθεση των δύο βασικών πρωταγωνιστών της πολιτικής σκηνής.

Ήταν επόμενο μετά την τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη να ανοίξει ο κατάλογος της ονοματολογίας.

Φαίνεται πως υπάρχουν αρκετά πολιτικά πρόσωπα που θα ήθελαν να προταθούν από το ΠΑΣΟΚ και να τεθούν επικεφαλής κυβερνήσεων συνεργασίας, εξαρτάται και από το κόμμα το οποίο θα αναδειχθεί πρώτο στις εκλογές.

Αν κερδίσει η ΝΔ δύσκολα θα απέρριπτε πρόταση ενός προσώπου μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη, της Άννας Διαμαντοπούλου ή του Γιάννη Στουρνάρα.

Σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ η ρελάνς Ανδρουλάκη θα μπορούσε να περιλάβει την Λούκα Κατσέλη ή τον Ευάγγελο Βενιζέλο οι σχέσεις του οποίου με τον Αλέξη Τσίπρα έχουν αποκατασταθεί πλήρως μετά τις θέσεις του γνωστού συνταγματολόγου για το ζήτημα των υποκλοπών.

Η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ άνοιξε όμως και τη συζήτηση για την επόμενη μέρα, αφού έξυπνα ο κ. Ανδρουλάκης άφησε να εννοηθεί ότι η πρότασή του , συνδέεται με τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Ήθελε προφανώς να υπονοήσει ότι εφόσον το κόμμα του στον πρώτο γύρο δεν λάβει ένα σοβαρό διψήφιο ποσοστό, τότε στο δεύτερο γύρο όποιο εκ των δύο μεγάλων κομμάτων κληθεί να κυβερνήσει θα αναγκαστεί να προβεί σε επώδυνους συμβιβασμούς , ενώ το ΠΑΣΟΚ θα δυσκολευθεί να συμβάλλει.

Μπορεί κάτι τέτοιο να φαντάζει σήμερα ως εκβιασμός, αλλά ποιος είπε ότι οι μπλόφες δεν συνηθίζονται και στην πολιτική …

«Στα βράχια» οδηγείται ο διαγωνισμός για το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, το διαμάντι των 80 στρεμμάτων πάνω από την πλαζ του Αστέρα, μετά τη μη προσέλευση την περασμένη Τετάρτη του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη να καταβάλει 8,8 εκατ. ευρώ και να υπογράψει τα συμβόλαια!

Σε μία απίστευτη ιλαροτραγωδία εξελίσσεται η υπόθεση του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης, το φιλέτο των φιλέτων των 80 στρεμμάτων στο real estate δηλαδή, όπου ο διαγωνισμός τινάζεται στον αέρα μετά την μη καταβολή από τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη εδώ και 10 ημέρες, των 8,8 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν στη συμφωνία με την Εκκλησία προκειμένου να υπογραφούν τα συμβόλαια της αγοραπωλησίας, μετά την ολοκλήρωση του πλειοδοτικού διαγωνισμού!

Μέχρι στιγμής ο γνωστός εφοπλιστής που πλειοδότησε στον διαγωνισμό μέσα από μια διαδικασία πρωτόγνωρη, μια μονομαχία στο τέλος της ημέρας με τον Εβραίο Αμίρ των ξενοδοχείων Brown και των λοιπών εμφανών και αφανών εταίρων του, αφού προηγουμένως μετά από παρεμβάσεις είχε ακυρωθεί το αρχικό αποτέλεσμα της πλειοδοσίας, έχει πληρώσει μόνο την προκαταβολή των 2,4 εκατ. ευρώ! Και αυτή επίσης με καθυστέρηση αρκετών ημερών!!!

Η υπόθεση όπως εξελίσσεται, δηλαδή η ολοκλήρωση ενός διαγωνισμού – παρωδία, όπου ενεπλάκησαν «Ανίψια», «δικηγόροι του Διαβόλου», πάσης φύσης Εβραϊκά συμφέροντα, «μάνατζερ της συμφοράς», τοπικοί άρχοντες και γνωστοί νταραβεριτζήδες της πιάτσας, προσβάλει την Εκκλησία και εγείρει ζητήματα ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και τις αποφάσεις που ελήφθησαν και εν πάσει περιπτώσει δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος του καθενός εκ των εμπλεκομένων που επιχείρησαν να αποσπάσουν με μέσα αθέμιτα, τεράστια περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας, τα οποία ως όφειλε έβγαλε σε διαγωνιστική διαδικασία με σαφείς όρους και ξεκάθαρες προδιαγραφές!

Διότι στην προκειμένη περίπτωση το Ορφανοτροφείο των 80 στρεμμάτων στον Λαιμό της Βουλιαγμένης και ακριβώς πάνω από την πλαζ του Αστέρα αποτελεί το διαμάντι του real estate όχι μόνο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, αλλά πιθανότατα σε ολόκληρη τη βαλκανική χερσόνησο!

Όπως εκ των πραγμάτων προκύπτει, μετά την μη εμφάνιση του Βίκτωρα Ρέστη από την περασμένη Τετάρτη όταν και βάσει της συμφωνίας έπρεπε να καταβάλει τα 8,8 εκατ. ευρώ για την υπογραφή των συμβολαίων, ο διαγωνισμός προφανώς οδηγείται στα βράχια και η ακύρωση του πρέπει να θεωρείται δεδομένη!