Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές, με γνώση εκ των έσω που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, ότι η περίφημη Κριστλ Κάρινγκτον της Δυναστείας, κατά κόσμον Βασίλω Λαζαράκου«κλείδωσε» την ανανέωση της θητείας της, με τη «σφραγίδα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος παρέστη στο συνέδριο της Επ. Κεφαλαιαγοράς, μαζί με τον πρώην Υπ. Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος εκτιμά την επαγγελματική κατάρτιση της Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής!

Ωστόσο, πέραν της Προέδρου της Επ. Κεφαλαιαγοράς, με την συγκλονιστική ομοιότητα στο μαλλί, στο στυλ και το ντύσιμο (που παραπέμπει στο Τέξας των πετρελαιάδων) με την πρωταγωνίστρια της αμερικανικής σαπουνόπερας της δεκαετίας του ‘80, την παράσταση έκλεψαν δυο ακόμη βαρυσήμαντες προσωπικότητες της αγοράς και της επιχειρηματικής σκηνής:

Ο πρόεδρος του ΧΑ Γιάννος Κοντόπουλος, ο αποκαλούμενος και …πατσοκοιλιάς από το ευρύ επενδυτικό κοινό, που πετάει 40 εταιρίες έξω από το Χρηματιστήριο και ο οποίος ήταν συνεχώς στο πίτσι – πίτσι με τον Αλεξ Πατέλη…

Και η περίφημη Ράνια Αικατερινάρη, το κορίτσι του ΣΥΡΙΖΑ (και της διαπλοκής) κατ’ επάγγελμα μέλος ΔΣ εταιρειών, γνωστή και ως η ισχυρή κυρία της ΔΕΗ (την εποχή της καταστροφής της δημόσιας επιχείρησης) με αδυναμία στις Σανέλ τσάντες και γόβες και τις Hermes ζώνες – δεν ξέρω αν στο μεταξύ κονόμησε και καμμία τσάντα Birkin ως καλή πελάτισσα του διεθνούς οίκου!

Η Ουρανία (Ράνια για τους καλούς φίλους της), κόρη της περίφημης Ασημίνας Ξηροτύρη του ΣΥΡΙΖΑ, κάθισε στο συνέδριο της Επ. Κεφαλαιαγοράς ακριβώς πίσω, στη δεύτερη σειρά, από την Πρόεδρο Λαζαράκου!

Άντε και σ’ ανώτερα …

Αποκάλυψη: Ο Νίκος Γεωργιάδης μαζί με τον Αμερικανό γκουρού Σταν Γκρίνμπεργκ αναλύουν όλες τις δημοσκοπήσεις, ευρήματα, κυλιόμενες και χαράσσουν την προεκλογική γραμμή!

Αποκάλυψη: Ο Νίκος Γεωργιάδης μαζί με τον Αμερικανό γκουρού Σταν Γκρίνμπεργκ αναλύουν όλες τις δημοσκοπήσεις, ευρήματα, κυλιόμενες και χαράσσουν την προεκλογική γραμμή των Ευρωεκλογών για τη ΝΔ!

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές, εκ των έσω, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ότι ένα εκ των πλέον κομβικών και επιδραστικών προσώπων στην χάραξη της προεκλογικής γραμμής της κυβέρνησης είναι ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας και προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού επί 40 χρόνια από την εποχή του Κολλεγίου Αθηνών, Νίκος Γεωργιάδης!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Ν. Γεωργιάδης, που σημειωτέον ήταν εκείνος που είχε διαμορφώσει το στρατηγικό και επικοινωνιακό πλαίσιο του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, είναι το πρόσωπο που μαζί με τον αμερικανό γκουρού της επικοινωνίας Σταν Γκρίνμπεργκ, φέρεται να επεξεργάζεται τα ευρήματα όλων ανεξαιρέτως των δημοσκοπήσεων, τις τάσεις και τις κυλιόμενες σε καθημερινή βάση, προκειμένου να αξιολογηθούν, να προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα και να χαραχθεί η πλέον κατάλληλη πολιτική – προεκλογική γραμμή για τις ευρωεκλογές. 

Ο Ν. Γεωργιάδης είναι αδιαμφισβήτητα ένας ικανότατος στρατηγικός – επικοινωνιακός αναλυτής, με απίστευτο χάρισμα και ένστικτο όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να είναι το πρόσωπο εκείνο που μαζί με τον αμερικανό Γκρίνμπεργκ λαμβάνουν όλες τις δημοσκοπήσεις, καθώς και τα ευρήματα από τις κυλιόμενες, τις οποίες αξιολογούν σε βάθος και βάσει των συμπερασμάτων που εξάγονται, χαράσσεται η προεκλογική γραμμή, η στόχευση και οι καμπάνιες του κόμματος!

Ο κύβος ερρίφθη: Υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ από πλευράς ΑΕΚ, ο γνωστός δικαστικός Ισίδωρος Ντογιάκος

Ο κύβος ερρίφθη: επικεφαλής της παράταξης της ΑΕΚ για υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, ο γνωστός δικαστικός και πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, «πράσινων» οπαδικών συναισθημάτων!

Επειδή ακούω και διαβάζω πολλά και διάφορα σχετικά με το πρόσωπο που θα επιλέξει η παράταξη του Δημήτρη Μελισσανίδη και της ΑΕΚ, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου απέναντι στην υποψηφιότητα του Μάκη Γκαγκάτση του ΠΑΟΚ, στις εκλογές της ΕΠΟ, οι πληροφορίες της στήλης λένε πως ο κύβος ερρίφθη και η προσωπικότητα κοινής αποδοχής για την οποία έχει γίνει τόσος θόρυβος και έχουν ακουστεί τόσα ονόματα, που τελικώς επελέγη, είναι ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ένας επώνυμος και πασίγνωστος δικαστικός με μακρά διαδρομή, τον οποίο διεδέχθη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η κυρία Γεωργία Αδειλίνη!

Ως γνωστόν ο κύριος Ντογιάκος, όσον αφορά τα φίλαθλα συναισθήματα του, είναι επώνυμος Παναθηναϊκός, και μάλιστα φέρεται να είχε το προσωνύμιο «ο Παναθηναικάκιας»!

Η επιλογή αυτή, στο βαθμό που υλοποιηθεί και επιβεβαιωθεί, συγκεντρώνει τα στοιχεία που είχαν εξαγγελθεί, δηλαδή πρόκειται για ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής, γνωστό δικαστικό, που δεν είναι οπαδός της ΑΕΚ και παράλληλα απολάμβανε και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της αποδοχής του Μαξίμου, με ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται!

Οι πληροφορίες που ακούστηκαν και εγράφησαν περί υποψηφιότητας του Γρ. Δημητριάδη, πρώην Γ. Γραμματέα της κυβέρνησης και Διευθυντή του Γραφείου του πρωθυπουργού, στερούνται βάσης και πραγματικής υπόστασης!

Μπαίνει με discount 30%, εν αντιθέσει με τη Dimand που έχει εξαϋλωθεί – Ο κλάδος των ΑΕΕΑΠ παραμένει σε παρακμή στο ταμπλό!

Θα αλλάξει τη… μοίρα των ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Noval Property; Μπαίνει με discount 30%, εν αντιθέσει με τη Dimand που έχει εξαϋλωθεί – Ο κλάδος των ΑΕΕΑΠ παραμένει σε παρακμή στο ταμπλό!

Με ξεχωριστά ποιοτικά στοιχεία, ένα σύγχρονο και «πράσινο» χαρτοφυλάκιο ακινήτων το 88% του οποίου είναι στην Αθήνα που οι τιμές είναι σταθερά υψηλές, αλλά και σημαντικότατο discount περί το 30% μπαίνει στο ελληνικό χρηματιστήριο η Noval Propertyπου αποτελεί τον βραχίονα στην ακίνητη περιουσία του ομίλου Viohalcoτου μεγαλύτερου βιομηχανικού ομίλου της χώρας.

«Θέλαμε να έχουμε ευχαριστημένους μετόχους και μετά την εισαγωγή. Πιστεύουμε πάρα πολύ στην εταιρεία και στο προϊόν αλλά λάβαμε υπόψη και τις συνθήκες της αγοράς. Η αγορά πιστεύουμε θα δικαιώσει την ποιότητά μας». Αυτά ανέφερε τη Δευτέρα στην παρουσίαση της εταιρείας στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος Παναγιώτης Καπετανάκοςαπαντώντας στο γιατί αποφασίστηκε να μπει η Noval με discount 30% στο Χ.Α. Παράλληλα, σε ερώτηση για τους αναδόχους και πως αυτοί δέχτηκαν να… ρίξουν την τιμή, ο ίδιος τόνισε πως «άποψη δεν έχουν μόνο οι ανάδοχοι, αλλά και εμείς».

Οι δημόσιες εγγραφές της εταιρείας ξεκινούν σήμερα Τετάρτη και ολοκληρώνονται την Παρασκευή, ενώ το εύρος τιμής διάθεσης της μετοχής ορίστηκε μεταξύ 2,60 και 2,82 ευρώ.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη (μετά την Prodea Investments) Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) στην Ελλάδα, ενώ διαθέτει ένα ευρύτατο, σύνθετο και με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά χαρτοφυλάκιο που δεν προσιδιάζει με των υπολοίπων εισηγμένων εταιρειών του κλάδου. Είναι η μοναδική εταιρεία του κλάδου στην Ελλάδα στην οποία συμμετέχει η EBRD, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης κάτι που δείχνει τη σοβαρότητα του εγχειρήματος.

Η περίπτωση της Dimand και η… φάμπρικα των νέων εισαγωγών – Μπήκε στα 15 ευρώ, βρίσκεται στα 9,60 – Η ασυδοσία των αναδόχων με την ανοχή της διοίκησης του Χ.Α. και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς – Μπορεί έτσι το Χ.Α. να ελκύσει νέα γενιά επενδυτών;

Τα στρεβλά φαινόμενα και η περίπτωση της Dimand

Το ισχυρό discount της Noval Property είναι από μόνο του ξεχωριστό, δεδομένου ότι το Χ.Α. έχει πληρώσει πολύ ακριβά τις ασυδοσίες των αναδόχων αλλά και των επικεφαλής των νέων εισαγωγών, που – παρά τα τριτοκοσμικά φαινόμενα της δεκαετίας του 2000, όπου οι εταιρείες έμπαιναν σε εντελώς ανεδαφικές τιμές – δυστυχώς, ακόμη και σήμερα συνεχίζουν τις στρεβλές πρακτικές.

Πιο κλασικό εξ αυτών είναι η περίπτωση της Dimandτης καλής κατά τα άλλα εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων, η οποία εισήχθη τον Ιούλιο του 2022 στο Χ.Α. στην τιμή των 15 ευρώ ανά μετοχή, σηκώνοντας από την αγορά 98 εκατ. ευρώ, όμως έκτοτε, πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια, υποχωρεί κατά 40,63% (!!), κλείνοντας σε διαρκή ιστορικά χαμηλά, κατρακυλώντας χθες στα 8,55 ευρώ!

Μια εξέλιξη που κάθε άλλο παρά προάγει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και λειτουργεί ανασταλτικά στην προσπάθεια της διοίκησης του Χ.Α. – αλλά και της κυβέρνησης Μητσοτάκη – για επαναφορά του χρηματιστηρίου στην κεντρική οικονομική σκηνή, ως ισχυρό πόλο αντανάκλασης της πορείας της οικονομίας.

Ο θεσμός των ΑΕΕΑΠ στο Χ.Α. έχει αποτύχει

Γενικότερα ο θεσμός των εισηγμένων ΑΕΕΑΠ, έχει αποτύχει έως τώρα στο χρηματιστήριο. Ασήμαντη εμπορευσιμότητα, μηδενικά κέρδη για τους μετόχους, μικράfree float και εικόνα απαξίωσης. 

Την ώρα που οι ΑΕΕΑΠ καρπώνονται τα οφέλη από το ειδικό φορολογικό καθεστώς, όπως είναι η απαλλαγή από το φόρο κεφαλαιακών κερδών, η απαλλαγή από φόρο μερισμάτων και η απαλλαγή από το φόρο μεταβίβασης ακινήτων κατά την απόκτηση ακινήτων, κάνουν κατάχρηση του νομικού κενού και όταν εισάγονται στο Χ.Α., μειώνουν περαιτέρω τη διασπορά τους, με αλλεπάλληλες αγορές μετοχών και στην ουσία «απέχουν» από την όλη διαδικασία.

Απίστευτο και όμως Ελληνικό - Η Noval Property ανακοίνωσε την εισαγωγή της στο Χ.Α. χωρίς την έγκριση της Επ. Κεφαλαιαγοράς

Τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της Noval Property

Η Noval Property, διαθέτει ένα σύγχρονο και ιδιαίτερα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο 61 ακινήτων, συνολικής δομημένης επιφάνειας 471.000 τ.μ. και συνολικής αξίας 591 εκατ. ευρώ, που εκτείνεται σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς (κτήρια γραφείων, εμπορικά κέντρα και πάρκα, αστικές αναπλάσεις, logistics, ξενοδοχεία αλλά και κατοικίες που είναι ο νέος τομέας που ανοίγεται η εταιρεία.

Μέσα σε λίγα χρόνια έχει επιτύχει ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης, με το σύνολο του ενεργητικού της να ανέρχεται στα 670 εκατ., την εσωτερική λογιστική της αξία στα 427 εκατ. και τα καθαρά κέρδη του 2023 στα 65 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα 164% σε σχέση με το 2022, υποβοηθούμενα από την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων ως αποτέλεσμα της αύξησης της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων εισοδήματος.

Όπως τόνισε στην προχθεσινή παρουσίαση της εταιρείας στους δημοσιογράφους ο κ. Καπετανάκος, «το ¼ του χαρτοφυλακίου μας είναι πιστοποιημένο πράσινο, ενώ έχουμε χαμηλό δανεισμό, μόλις στο 27% της αξίας του χαρτοφυλακίου, που είναι ο χαμηλότερος στην Ελλάδα και ένας από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη». Όπως ο ίδιος είπε, τα 2/3 του δανεισμού είναι σε σταθερό επιτόκιο με μέσο κόστος δανεισμού στο 3,9%.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από το 2019 που έγινε ΑΕΕΑΠ έως σήμερα, η Noval Property κατάφερε να διπλασιάσει τόσο την αξία του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της, όσο και τη λογιστική της αξία.

Δημόσια εγγραφή

Από τη δημόσια εγγραφή η εταιρεία στοχεύει να σηκώσει 52 εκατ. ευρώ και μαζί με το ταμείο που έχει αξίας 75 εκατ. ευρώ, θα διαθέτει μια δύναμη πυρός άνω των 125 εκατ. ευρώ. Έχοντας αναπτύξει μερικά από τα πλέον σύγχρονα κτήρια-τοπόσημα της Αττικής, η Noval έχει σε εξέλιξη ένα στρατηγικό επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 340 εκατ. ευρώ έως το 2028.

Η εταιρεία θα εκδώσει 17.388.025 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,5 ευρώ, η EBRD θα λάβει 1,57 εκατ. μετοχές από μετατροπή ομολογιακού δανείου σε μετοχές, ενώ ο όμιλος Viohalco μετά την εισαγωγή και των νέων μετοχών θα περιορίσει το ποσοστό του στο 61,83% από περίπου 82% που είναι σήμερα.

Μετά την εισαγωγή όπως είπε ο κ. Καπετανάκος η ελεύθερη διασπορά θα είναι στο 15,6%, ενώ συμπλήρωσε πως το 82% του επενδυτικού μας προγράμματος είναι στην ιδιοκτησία μας, δηλαδή ακίνητα του ομίλου Viohalco, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει αβεβαιότητα σε ιδιοκτησίες, «γκρίζες» ζώνες σε επίπεδα νομιμότητας και άλλα τέτοια που κωλυσιεργούν τις επενδύσεις. 

Όλες οι φυλές της ΝΔ «απογειώνουν» τον Φρέντι Μπελέρη

Όλες οι φυλές της ΝΔ «απογειώνουν» τον Φρέντι Μπελέρη – Πρωτοφανής η στήριξη στο πρόσωπο του προφυλακισμένου για πάνω από 12 μήνες και υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόμματος!

Είναι πρωτοφανής η στήριξη που συγκεντρώνεται στο πρόσωπο του προφυλακισμένου για πάνω από 12 μήνες και υποψήφιου Ευρωβουλευτή με τη ΝΔ, Φρέντι Μπελέρη.

Συγκεκριμένα, όπως μαθαίνουμε, όλοι στηρίζουν την υποψηφιότητα Μπελέρη. Και όταν λέμε απ’ όλες τις φυλές της ΝΔ, εννοούμε απ’ όλες.

Από πολλά μέλη της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως οι 2 Αντιπρόεδροι της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, ο Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, η Ντόρα Μπακογιάννη , οι Υφυπουργοί , Μαρία Κεφάλα, Σοφία Βούλτεψη και Ζέττα Μακρή, ο Υφυπουργός, Γιάννης Κεφαλογιάννης, καθώς και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Θερμή στήριξη , όμως, λαμβάνει και από πολλά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, όλων των τάσεων: Γιωργος Στύλιος, Κώστας Κατσαφάδος, Δημήτρης Κυριαζίδης, Γιάννης Πασχαλίδης, Χρήστος Μπουκώρος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Νότης Μηταράκης, Θανάσης Καββαδάς, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Βασίλης Γιόγιακας, Ανδρέας Κατσανιώτης, Στέφανος Γκίκας, Θάνος Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άγγελος Συρίγος.

Στο άρμα Μπελέρη έχουν «ανέβει», όμως και οι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, Δημήτριος Πτωχό, Αλέξανδρο Καχριμάνη και Ιωάννη Τρεπεκλή, καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών.

Ταυτόχρονα, όμως, καθοριστική υποστήριξη προσφέρει η Εκκλησία, που ξεκίνησε από τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη συνάντηση που είχε με τον Πέτρο Μπελέρη και τον τεως Υπουργό Επικράτειας τον Σταύρο Παπασταύρου και συνεχίστηκε μέσα από σειρά Μητροπολιτών ανά την Επικράτεια.

Διαβάστε ακόμη: