Ως γνωστόν, εδώ και αρκετό καιρό, η Ράνια Αικατερινάρη, διευθύνουσα σύμβουλος του Υπερταμείου στο οποίο πέρασαν για 99 χρόνια με απόφαση του υπ. Οικονομικών όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Κράτους, εκδιώχθηκε, αποπέμφθηκε!
Παρά το γεγονός πως η αριστερή τεχνοκράτης με τα ακριβά καπιταλιστικά γούστα, είχε ισχύ η οποία απέρρεε από ισχυρό πρόσωπο δίπλα στον πρωθυπουργό, εντούτοις η σχέση της αυτή δεν στάθηκε ικανή να τη διασώσει προκειμένου να διατηρήσει τον εξωπραγματικό μισθό της που έφθανε τις 270.000 ευρώ ετησίως!
Κόρη της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνας Ξυροτήρη, η Ουρανία Αικατερινάρη, για τους φίλους Ράνια, έμεινε γνωστή όχι φυσικά για το έργο της στο Υπερταμείο που ως προϊσταμένη αρχή του ΤΑΙΠΕΔ απέτυχε οικτρά, αλλά για τη θητεία της στην ΔΕΗ των συνδικαλιστών και των εργατοπατέρων καθώς και για την αδυναμία της στις ακριβές τσάντες Gucci, τα luxury αξεσουάρ καθώς και τα in στέκια της κοσμικής Αθήνας, όπως το zoorbaran στην Πατριάρχου Ιωακείμ! Άλλωστε η μόνιμη κατοικία της βρίσκεται στο Κολωνάκι σε ένα διαμέρισμα 200 τετραγωνικών μέτρων όπου διαμένει με τον αρχιτέκτονα σύζυγο της και τα δυο παιδιά τους.
Οι κακές γλώσσες λένε πως εκτός από τα αντικειμενικά δεδομένα, την Ράνια την έφαγαν από τη θέση της και οι …παρέες της!
Καθώς οι επικριτές της καταλογίζουν στενές σχέσεις με την διαπλοκή, με συμφέροντα που ενδιαφέρονταν για έργα και διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ!
Συμφέροντα που συμπωματικά είχαν ενδιαφέρον και για τις εξελίξεις στην ΔΕΗ (και στην Ενέργεια γενικότερα) απ όπου πέρασε ως αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος την 5ετία 2010-15!
Βεβαίως με το βιογραφικό που διαθέτει (και τις πλάτες που τη στηρίζουν) η κομψή και γοητευτική τεχνοκράτης Ράνια δεν άργησε να βρει -καλή- δουλειά.
Δουλειές, για να είμαι ακριβής! Αφού η συμπαθής Ράνια δεν έχει αφήσει ΔΣ για ΔΣ που να μην συμμετέχει.
Σε βαθμό που πλέον απειλεί την πρωτοκαθεδρία του Νίκου Καραμούζη, του Τόλη Ταμβακάκη και της Μαρίας Δαμανάκη!
Βεβαίως, για να είμαι δίκαιος, δεν είναι η μόνη κομψή και γοητευτική τεχνοκράτης που έχει μπει δυνατά στο κόλπο της συμμετοχής στα ΔΣ των εισηγμένων εταιριών!
Αλλά αυτό είναι ένα ολόκληρο άλλο κεφάλαιο από μόνο του…