Για να γνωρίζετε: Πρόεδρος του ΣΕΒ εκλέχτηκε μεν ο κος Σπύρος Θεοδωρόπουλος, αλλά τα κουμάντα σε καθημερινή βάση θα τα κάνει η αντιπρόεδρος κα Ράνια Αικατερινάρη.

Ο κος Θεοδωρόπουλος έχει ήδη δεσμευτεί πως θα προωθήσει την κα Ράνια Αικατερινάρη, εκπρόσωπο από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ των Στασινοπουλαίων, στη θέση της Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα συγκροτηθεί με απόφαση του ΔΣ.

Η κα Αικατερινάρη έχει εκλεγεί και αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒ. Οι άλλοι δύο αντιπρόεδροι είναι ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης της Aegean Airlines και ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης από την Helleniq Energy.

Η Εκτελεστική Επιτροπή έχει γνωμοδοτικό ρόλο σε όλα τα θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όμως η Πρόεδρος της Εκτελεστικής θα είναι αυτή που θα «τρέχει» τον ΣΕΒ σε καθημερινή βάση, αφού ο Πρόεδρος κος Θεοδωρόπουλος θα έχει ρόλο εποπτικό και πανοραμικό.

Έχει να ασχολείται προφανώς είτε με τα …προσωπικά του ζητήματα, είτε με τις προνομιακές σχέσεις με τους φίλους του τους τραπεζίτες του χθες, με τις αθρόες χρηματοδοτήσεις, που έριξαν το τραπεζικό σύστημα στα βράχια και επέφεραν τα μνημόνια!

Ενδιαφέρον έχει η εκτελεστική αρμοδιότητα της κας Αικατερινάρη, που αποκαλείται στους διαδρόμους του ΣΕΒ ως «η κόκκινη Ράνια» επειδή είναι κόρη της κας Ασημίνας Ξηροτύρη, πρώην βουλευτή του Συνασπισμού και της ΔΗΜΑΡ (του Φώτη Κουβέλη, αν θυμάστε).

Επειδή όμως η μαμά-κα Ασημίνα Ξηροτύρη ανήκε παλιά στο ΚΚΕ εσωτερικού (ο σύζυγός της Νίκος Αικατερινάρης ήταν στέλεχος της Νεολαίας Λαμπράκη και γνωστός για την αντιδικτατορική του δράση) κάποιοι, στο αίθριο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του νεοκλασικού της Ξενοφώντος με το κηπάριο, αποκαλούν την κόρη της «ως ροζ Ράνια».

Η κυρία Αικατερινάρη συνιστά ένα χαρακτηριστικό δείγμα «τεχνοκράτισσας» του ΣΥΡΙΖΑ, που κυκλοφορούσε με chanel γόβες και Hermes ζώνες και τσάντες (Birkin?)! Η οποία φέρει τεράστια ευθύνη για την πλήρη απαξίωση της ΔΕΗ αλλά και του Υπερταμείου!

Θεωρείται εκλεκτή των μεγάλων συμφερόντων και των ολιγαρχών, που προφανώς την επέβαλαν στον Θεοδωρόπουλο ο οποίος πειθάρχησε στις εντολές των Βαρώνων του επιχειρηματικού κόσμου!

Η Αικατερινάρη θεωρείται και είναι κατ’ επάγγελμα μέλος των ΔΣ μεγάλων εταιριών και χαρακτηρίζεται όπως ισχυρίζονται όσοι την γνωρίζουν, από έπαρση και αλαζονεία!

Η κα Αικατερινάρη έχει θητεία στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ, το γνωστό Υπερταμείο), ενώ την περίοδο 2010-2015, διετέλεσε Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στη ΔΕΗ, Partner στην Ernst & Young (ΕΥ) και σε άλλες θέσεις του ιδιωτικού τομέα.

Παρά τους χαρακτηρισμούς «κόκκινη» και «ροζ» Ράνια, όσοι τη γνωρίζουν λένε ότι πρόκειται για ανυποχώρητη καπιταλίστρια και για το λόγο αυτό η οικογένεια Στασινόπουλου της VIOHALCO την επέλεξε ως εκπρόσωπό της στο ΣΕΒ.

Βεβαίως η στήριξη της προερχόταν από ακόμη πιο πανίσχυρα και προβεβλημένα συμφέροντα που έχουν τη δυνατότητα στον κάθε Θεοδωρόπουλο (που έχει ξυρίσει το μουστάκι θυμίζοντας τον Φαίδωνα Γεωργίτση στην κλασική ελληνική ταινία της Φίνος Φιλμς) να επιβάλουν τη βούληση τους!

Αλλά και κάποιος που ασχολείται εδώ και χρόνια με τα ενδότερα του ΣΕΒ σχολίασε χιουμοριστικά φυσικά: «Ο Νικόλαος Στασινόπουλος, ο Πρύτανης της βιομηχανίας, έβαλε μία γυναίκα και μάλιστα κόρη κομμουνίστριας βουλευτίνας να τον εκπροσωπήσει στο ΣΕΒ! Αυτό είναι που λένε …τα ύστερα του κόσμου».

Συμπέρασμα: αν είσαι «ροζ» και παντού χωμένος, κάνεις τελικά κουμάντο και στο ιερατείο του ΣΕΒ…

Διαβάστε ακόμη