Για να γνωρίζετε: Πρόεδρος του ΣΕΒ εκλέχτηκε μεν ο κος Σπύρος Θεοδωρόπουλος, αλλά τα κουμάντα σε καθημερινή βάση θα τα κάνει η αντιπρόεδρος κα Ράνια Αικατερινάρη.

Ο κος Θεοδωρόπουλος έχει ήδη δεσμευτεί πως θα προωθήσει την κα Ράνια Αικατερινάρη, εκπρόσωπο από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ των Στασινοπουλαίων, στη θέση της Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα συγκροτηθεί με απόφαση του ΔΣ.

Η κα Αικατερινάρη έχει εκλεγεί και αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒ. Οι άλλοι δύο αντιπρόεδροι είναι ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης της Aegean Airlines και ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης από την Helleniq Energy.

Η Εκτελεστική Επιτροπή έχει γνωμοδοτικό ρόλο σε όλα τα θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όμως η Πρόεδρος της Εκτελεστικής θα είναι αυτή που θα «τρέχει» τον ΣΕΒ σε καθημερινή βάση, αφού ο Πρόεδρος κος Θεοδωρόπουλος θα έχει ρόλο εποπτικό και πανοραμικό.

Έχει να ασχολείται προφανώς είτε με τα …προσωπικά του ζητήματα, είτε με τις προνομιακές σχέσεις με τους φίλους του τους τραπεζίτες του χθες, με τις αθρόες χρηματοδοτήσεις, που έριξαν το τραπεζικό σύστημα στα βράχια και επέφεραν τα μνημόνια!

Ενδιαφέρον έχει η εκτελεστική αρμοδιότητα της κας Αικατερινάρη, που αποκαλείται στους διαδρόμους του ΣΕΒ ως «η κόκκινη Ράνια» επειδή είναι κόρη της κας Ασημίνας Ξηροτύρη, πρώην βουλευτή του Συνασπισμού και της ΔΗΜΑΡ (του Φώτη Κουβέλη, αν θυμάστε).

Επειδή όμως η μαμά-κα Ασημίνα Ξηροτύρη ανήκε παλιά στο ΚΚΕ εσωτερικού (ο σύζυγός της Νίκος Αικατερινάρης ήταν στέλεχος της Νεολαίας Λαμπράκη και γνωστός για την αντιδικτατορική του δράση) κάποιοι, στο αίθριο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του νεοκλασικού της Ξενοφώντος με το κηπάριο, αποκαλούν την κόρη της «ως ροζ Ράνια».

Η κυρία Αικατερινάρη συνιστά ένα χαρακτηριστικό δείγμα «τεχνοκράτισσας» του ΣΥΡΙΖΑ, που κυκλοφορούσε με chanel γόβες και Hermes ζώνες και τσάντες (Birkin?)! Η οποία φέρει τεράστια ευθύνη για την πλήρη απαξίωση της ΔΕΗ αλλά και του Υπερταμείου!

Θεωρείται εκλεκτή των μεγάλων συμφερόντων και των ολιγαρχών, που προφανώς την επέβαλαν στον Θεοδωρόπουλο ο οποίος πειθάρχησε στις εντολές των Βαρώνων του επιχειρηματικού κόσμου!

Η Αικατερινάρη θεωρείται και είναι κατ’ επάγγελμα μέλος των ΔΣ μεγάλων εταιριών και χαρακτηρίζεται όπως ισχυρίζονται όσοι την γνωρίζουν, από έπαρση και αλαζονεία!

Η κα Αικατερινάρη έχει θητεία στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ, το γνωστό Υπερταμείο), ενώ την περίοδο 2010-2015, διετέλεσε Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στη ΔΕΗ, Partner στην Ernst & Young (ΕΥ) και σε άλλες θέσεις του ιδιωτικού τομέα.

Παρά τους χαρακτηρισμούς «κόκκινη» και «ροζ» Ράνια, όσοι τη γνωρίζουν λένε ότι πρόκειται για ανυποχώρητη καπιταλίστρια και για το λόγο αυτό η οικογένεια Στασινόπουλου της VIOHALCO την επέλεξε ως εκπρόσωπό της στο ΣΕΒ.

Βεβαίως η στήριξη της προερχόταν από ακόμη πιο πανίσχυρα και προβεβλημένα συμφέροντα που έχουν τη δυνατότητα στον κάθε Θεοδωρόπουλο (που έχει ξυρίσει το μουστάκι θυμίζοντας τον Φαίδωνα Γεωργίτση στην κλασική ελληνική ταινία της Φίνος Φιλμς) να επιβάλουν τη βούληση τους!

Αλλά και κάποιος που ασχολείται εδώ και χρόνια με τα ενδότερα του ΣΕΒ σχολίασε χιουμοριστικά φυσικά: «Ο Νικόλαος Στασινόπουλος, ο Πρύτανης της βιομηχανίας, έβαλε μία γυναίκα και μάλιστα κόρη κομμουνίστριας βουλευτίνας να τον εκπροσωπήσει στο ΣΕΒ! Αυτό είναι που λένε …τα ύστερα του κόσμου».

Συμπέρασμα: αν είσαι «ροζ» και παντού χωμένος, κάνεις τελικά κουμάντο και στο ιερατείο του ΣΕΒ…

Τεχνοκράτη για τη θέση του Επιτρόπου θα προτείνει ο Μητσοτάκης στην Κομισιόν

Τεχνοκράτη για τη θέση του Επιτρόπου θα προτείνει ο Μητσοτάκης στην Κομισιόν – Αλλαγή πλεύσης, κόπηκαν Μαργαρίτης Σχοινάς, Απόστολος Τζιτζικώστας, Θ. Σκυλακάκης, Γ. Γεραπετρίτης!

Νέες σκέψεις υπάρχουν στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά το πρόσωπο που θα επιλεγεί για Επίτροπος της Κομισιόν!

Όπως αναφέρουν στη στήλη καλά πληροφορημένες πηγές, φέρεται να κερδίζει έδαφος η επιλογή τεχνοκράτη και όχι επωνύμου πολιτικού προσώπου, με συνέπεια να κόβονται πλέον από το κάδρο τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν μέχρι σήμερα ακουστεί, όπως ο Μαργαρίτης Σχοινάς νυν Αντιπρόεδρος της ΕΕ, ο Βορειοελλαδίτης περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Υπ. Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης!

Πρώτος από όλους έφαγε την κρυάδα ο Μαργαρίτης Σχοινάς, στον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, του είπε ορθά – κοφτά, ότι δεν πρόκειται να τον προτείνει για τη θέση του Επιτρόπου!

Και έτσι ο υποψήφιος για πρωθυπουργός κοινής αποδοχής (με τις πλάτες της διαπλοκής και της ναυαρχίδας της Δεξιάς) εάν ο Μητσοτάκης αποτύγχανε στις εθνικές εκλογές του 2023, έφυγε με την ουρά στα σκέλια, σαν «δαρμένο σκυλί» που λένε και στο χωριό μου…

«Αν μπαίνεις στο Radar, ξέρεις…»: Το deal των Αράβων με την Τέρνα Ενεργειακή αποτελεί μια ακόμη ιστορική επιτυχία - επιβεβαίωση για το σάιτ των μεγάλων αποκαλύψεων - Εμείς εδώ τα αποκαλύψαμε ΟΛΑ, από την αρχή ως το τέλος!

«Αν μπαίνεις στο Radar, ξέρεις…»: Το deal των Αράβων με την Τέρνα Ενεργειακή αποτελεί μια ακόμη ιστορική επιτυχία – επιβεβαίωση για το σάιτ των μεγάλων αποκαλύψεων – Εμείς εδώ τα αποκαλύψαμε ΟΛΑ, από την αρχή ως το τέλος!

Αν μπαίνεις στο Radar, ξέρεις… Όχι, δεν είναι λογοπαίγνιο, ούτε απλό σλόγκαν, αλλά η απτή πραγματικότητα που απορρέει από μια ακόμη ιστορική αποκάλυψη που ΜΟΝΟ και ΠΡΩΤΟ το Radar έκανε, ενημερώνοντας ως όφειλε τον κόσμο της αγοράς και των επιχειρήσεων!

Όπως ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τις μεγάλες και εμβληματικές συμφωνίες, εξαγορές και συγχωνεύσεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία τετραετία, από τότε δηλαδή που το Radar «βγήκε στον αέρα» τον Νοέμβριο του 2020 ανατρέποντας τα δεδομένα στον χώρο και επιφέροντας ανατροπές και ανακατατάξεις, έτσι και το deal της Τέρνα Ενεργειακής ΕΜΕΙΣ το αποκαλύψαμε σε όλο του το εύρος, από την αρχή έως το τέλος!

Εμείς φέραμε στο φως ΚΑΙ την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Macquarie ΚΑΙ τις επόμενες συζητήσεις με την First Sentier που μπήκε στο παιχνίδι, αλλά ΚΑΙ την επιστροφή την Αυστραλών της Macquarie (από κοινού με την First), για τους δικούς τους υπόπτους λόγους που τους αποκαλύψαμε και είχαν να κάνουν με την Enel Hellas και την απόκτηση πλήρους εικόνας του ενεργειακού χάρτη της αγοράς!

ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ και ΜΟΝΟΙ αποκωδικοποιήσαμε το ενδιαφέρον των Αράβων, όταν όλη η πιάτσα μιλούσε για ναυάγιο στην πώληση της Τέρνα Ενεργειακής, ΕΜΕΙΣ αποκαλύψαμε το τίμημα, ΕΜΕΙΣ την τελική συμφωνία, ΕΜΕΙΣ ότι η πρόταση της Masdar αφορά το 100% των μετοχών και όχι μόνο ορισμένων εκ των βασικών μετοχών!

Όποιος διαβάζει Radar, δηλαδή οι 150.000 μοναδικοί αναγνώστες που καθημερινά μπαίνουν στο σάιτ, ήξεραν από πρώτο χέρι, με ασφάλεια και σαφήνεια, χωρίς αμφιβολία και χωρίς δεύτερες σκέψεις, όλη την πραγματικότητα, όλες τις εξελίξεις από την αρχή έως το τέλος!

Και η πραγματικότητα όπως μετά από τόσα χρόνια αποκαλύπτεται στην χρηματιστηριακή, τραπεζική και οικονομική πιάτσα συμπυκνώνεται στο ότι «Αφού το έγραψε το Radar, έτσι είναι»!

Η επιβεβαίωση μιας ακόμη ιστορικής επιχειρηματικής συμφωνίας, όπως αυτή της Τέρνα Ενεργειακής που αλλάζει τον χάρτη και προσδίδει νέο ενδιαφέρον και δυναμική στο ΧΑ, έρχεται να «σφραγίσει» και να «κατοχυρώσει» και τυπικά στη συνείδηση του μέσου αναγνώστη το Radar ως το σάιτ των μεγάλων αποκαλύψεων, το ειδησεογραφικό πρακτορείο από το οποίο μαθαίνεις από πρώτο χέρι, όλα όσα συμβαίνουν σε προσκήνιο και παρασκήνιο, πίσω από κλειστές πόρτες και τραβηγμένες κουρτίνες!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα 2.000.000 αναγνώστες που σε μηνιαία βάση «μπαίνουν« στο Radar, για την απεριόριστη εμπιστοσύνη και συνεχίζουμε έτσι όπως από την πρώτη στιγμή ξεκινήσαμε!

Έγκυρα, αδέσμευτα, επιθετικά, ανατρεπτικά, αποκαλυπτικά, χωρίς στρογγυλέματα, συμβιβασμούς και εκπτώσεις!

Μέχρι το τέλος… Απέναντι στην διαπλοκή και τα εξωθεσμικά συμφέροντα, δίπλα πάντα στο μικροεπενδυτή του Χρηματιστηρίου και τη βάση της κοινωνίας…

Η νέα πατέντα των τραπεζιτών με τους ξενοδόχους: Πώς παραχωρούν τζάμπα τη διαχείριση!

Τα αγράμματα στουρνάρια (χωρίς προσόντα για Διοικητές) «αρίστευσαν» στις γραπτές εξετάσεις – Μήπως τους έδωσαν τα θέματα, όπως φημολογείται;

Φημολογείται ότι…

…σε διαδικασία τύπου ΑΣΕΠ, όπου οι υποψήφιοι για δημόσιες θέσεις διοικητών κρατικών φορέων, που επιλέγονται βάσει των προϋποθέσεων που προβλέπει ο νέος νόμος (έκτρωμα) της Κεραμέως (της πιο άχρηστης υπουργού που την έχουν αλλάξει υπουργείο λόγω αποτυχίας σε 3 ανασχηματισμούς, αντί να την στείλουν οριστικά σπίτι της) διαγωνίζονται γραπτώς, οι «κακές γλώσσες» λένε ότι …κάποιοι «έδωσαν τα θέματα» σε …κάποιους ημέτερους και προνομιακούς συνομιλητές!

Και ότι κάποια αγράμματα στουρνάρια, που δεν κάνουν ούτε για κλητήρες πόσο μάλλον για Διοικητές, αρίστευσαν!

Επειδή είχαν βύσμα, πρόσβαση και επιρροή στην εξουσία! Και ύστερα απορούμε γιατί ο δημόσιος τομέας βυθίζεται!

Πλέον, πιάσαμε (από)πάτο!

Πέφτουν για 2η μέρα οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές

Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια και η κατάχρηση εμπιστευτικής πληροφόρησης με φόντο την «αιφνιδιαστική» φορολόγηση των «υπερκερδών» των Διυλιστηρίων! Ποιοι ήξεραν και ποιοι πούλαγαν ΕΛΠΕ και Motor Oil, επί 3 συνεδριάσεις πριν την ανακοίνωση της απόφασης Χατζηδάκη; Επ. Κεφαλαιαγοράς και Δικαιοσύνη προ των ευθυνών τους!

Ο -υποτιθέμενος- φορολογικός αιφνιδιασμός με την έκτακτη εισφορά κατά 33% στα αποκαλούμενα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, από όπου η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα εισπράξει περίπου 300 εκατ. ευρώ, προκάλεσε όπως αναμενόταν σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της αγοράς και του Χρηματιστηρίου αλλά και την υπερβάλλουσα σε ορισμένες περιπτώσεις εκδήλωση προσφοράς μετοχικών τίτλων που βάρυναν το κλίμα!

Αυτού του τύπου οι κυβερνητικοί «αιφνιδιασμοί», με το πρόσχημα των «υπερκερδών», που προκαλούν σοβαρά ζητήματα στα ρευστά διαθέσιμα εισηγμένων επιχειρήσεων, ανατρέπουν αποφάσεις Γενικών Σενελεύσεων και μερισματικές πολιτικές, αποθαρρύνουν και αποτρέπουν τους διεθνείς επενδυτές, να τοποθετηθούν σε μετοχές του Ελληνικού χρηματιστηρίου και πλήττουν βάναυσα το ευρύ επενδυτικό κοινό, που όχι μόνο καταγράφει ζημιές αλλά και που δεν έχει πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων και στις πηγές της πληροφόρησης!

Διότι η φορολόγηση των «υπερκερδών» δεν ήταν αιφνιδιαστική σε όλους!

Επί συνεχείς συνεδριάσεις πριν από την ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών υπήρχε αθρόα πώληση μετοχικών τίτλων τόσο στα ΕΛΠΕ, όσο και στην Motor Oil!

Είναι προφανές ότι το «χώσιμο» δεν ήταν τυχαίο, αλλά κάποιοι ήξεραν εκ των έσω τις αποφάσεις του κυρίου Κ. Χατζηδάκη και της κυβέρνησης!

Ποιοι ήξεραν λοιπόν για την έκτακτη εισφορά στα Διυλιστήρια; Ποιοι πούλαγαν;

Ποιοι κάνοντας κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης, αποκόμισαν ίδιον όφελος σε βάρος των επενδυτών και της ομαλής λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς;

Τι κάνει στην προκειμένη περίπτωση η Επ. Κεφαλαιαγοράς; Θα διερευνήσει το πιθανό σκάνδαλο χειραγώγησης, υποτιμητικής κερδοσκοπίας και εσωτερικής πληροφόρησης;

Θα ελέγξει το σύνολο των συναλλαγών κατά τις 3 συνεδριάσεις του ΧΑ που προηγήθηκαν των επισήμων ανακοινώσεων για την φορολόγηση με 33% των υποτιθέμενων υπερκερδών;

Θα βρει ποιοι πούλησαν και τι τυχόν σχέση έχουν με τα κέντρα αποφάσεων;

Θα παρέμβει ο αρμόδιος εισαγγελέας προκειμένου να διερευνηθεί στο σύνολο της μια χρηματιστηριακή υπόθεση που προκαλεί σκιές στην ομαλή λειτουργία της αγοράς, πλήττει και θίγει το επενδυτικό κοινό και εγείρει ζήτημα όσον αφορά την διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών και την τυχόν κατάχρηση τους από κερδοσκοπικά κέντρα;

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς και η Δικαιοσύνη βρίσκονται προ των ευθυνών τους!

Διαβάστε ακόμη