Χάος δημιουργεί στην αγορά ο νέος Κανονισμός του Χρηματιστηρίου Αθηνών που ψηφίστηκε χθες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αφού θα οδηγηθούν σε διαγραφή 40 περίπου εταιρείες οι θεωρούνται ότι δεν έχουν την διασπορά που θέτει ο νέος Κανονισμός.

Το μεγάλο ζήτημα όμως που δημιουργείται είναι η προστασία των μικροεπενδυτών, την οποία θα έπρεπε να προστατεύει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αφού με την έξοδο των εν λόγω εταιρειών από το ΧΑ χιλιάδες μικροεπενδυτές θα χάσουν τα χρήματα τους.

Με δεδομένα τα ανωτέρω έρχονται χιλιάδες αγωγές από μικρομετόχους κατά κυρίως της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αφού με απλά λόγια θα απαξιώσουν την αξία των μετοχών τους.

Τα εφτά ερωτήματα που θέτει το radar προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών:

  1. Κινείται η πρόταση του ΧΑ και του νέου Κανονισμού στην ίδια κατεύθυνση με την Ευρωπαική νομοθεσία αφού μόνο σε δύο χώρες υπάρχουν αντίστοιχες διατάξεις;
  2. Γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να θέσει τόσο αυστηρά κριτήρια; Είναι τόσο αναπτυγμένη αγορά; Υπάρχει λογική μιας και από την άλλη δεν υπάρχει ζήτηση για εισαγωγή νέων εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών;
  3. Ποια συμφέροντα καλύπτει η εμμονή του Γιάννου Κοντόπουλου για τον νέο Κανονισμό;
  4. Γιατί καταργείται το πληροφοριακό σημείωμα κατά την επαναδιαπραγμάτευσης των αξιογράφων; Ενισχύεται η αδιαφάνεια της αγοράς ή όχι με τέτοιους τρόπους;
  5. Γιατί καταργείται το ποσοτικό κριτήριο της κερδοφορίας κατά την εισαγωγή των εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών; Είναι σύμφωνο με τις πρακτικές άλλων Κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
  6. Έχει σχέση η χαλαρότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η πολιτική των εκπτώσεων που ακολουθεί με την επερχόμενη λήξη της θητείας της;
  7. Θα μπορεί ο βασικός μέτοχος εισηγμένης να βγάζει την εταιρία από το Χρηματιστήριο χωρίς Δημόσια Πρόταση όταν κατέχει το 75% των μετοχών αντί του 90% που ίσχυε μέχρι σήμερα;

Έντονη φημολογία - που δεν έχει επιβεβαιωθεί- στην αγορά ότι ο όμιλος Στασινόπουλου βρίσκεται σε συζητήσεις με πανίσχυρο εισηγμένο επιχειρηματικό όμιλο για την Cenergy!

Αμερικανός επενδυτής αποκτά το 10% της Cenergy, που επεκτείνεται δραστικά στην αγορά των ΗΠΑ –  Θα επακολουθήσει placement σε ξένους θεσμικούς επενδυτές!

…όπως με πληροφορούν έγκυρες πηγές της χρηματιστηριακής αγοράς, σοβαρές κινήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στον όμιλο Βιοχάλκο και ειδικότερα στην Cenergy Holdings, όπου φημολογείται εντόνως ότι στο μετοχικό της κεφάλαιο με ποσοστό 10% εισέρχεται ισχυρός Αμερικανός επενδυτής!

Οι ίδιες, πολύ αξιόπιστες πηγές της αγοράς λένε, πως με αφορμή τη στρατηγική αυτή συμμετοχή η Cenergy θα επεκταθεί δραστικά στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ αμέσως μετά οι ίδιοι χρηματιστηριακοί και τραπεζικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι θα πραγματοποιηθεί placement σε ξένους θεσμικούς επενδυτές!

Οι εξελίξεις για την Cenergy φαίνεται να είναι πολύ σοβαρές και ήδη τρέχουν …

Η συμμαχία ΔΕΗ - CVC και η διανομή του 1/3 των ίδιων μετοχών, οι φήμες για την πρώην Wind και το ενδιαφέρον της Cosmote για την συνδρομητική της Nova, υπό την αίρεση της Επ. Ανταγωνισμού για δεσπόζουσα θέση!

Η συμμαχία ΔΕΗ – CVC και η διανομή του 1/3 των ίδιων μετοχών, οι φήμες για την πρώην Wind και το ενδιαφέρον της Cosmote για την συνδρομητική της Nova, υπό την αίρεση της Επ. Ανταγωνισμού για δεσπόζουσα θέση!

Οι εντυπωσιακές ανακοινώσεις της ΔΕΗ, τόσο όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα, όσο και τη στρατηγική ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα -και πέραν της ενέργειας- όπως οι οπτικές ίνες και τα data centers, αλλά και το γεγονός της διανομής σε «στρατηγικές συμμαχίες» του 1/3 των ιδίων μετοχών που θα αποκτηθούν και θα φθάσουν συνολικά στο 10% από 5,6% που είναι σήμερα, δημιουργούν σε μεγαλόσχημους παράγοντες της αγοράς τις εξής δύο εντυπώσεις:

Πρώτον ότι η διανομή του 1/3 του 10% των ίδιων μετοχών, ουσιαστικά προαναγγέλλει την αύξηση του ποσοστού της CVC, που ήδη κατά πληροφορίες έχει φτάσει στο 16%, έχοντας αποκτήσει μέρος αυτού κατά την μεγάλη αύξηση κεφαλαίου!

Δεύτερον, ότι η επέκταση στις οπτικές ίνες και τα data centers που εξαγγέλθηκε, δημιουργεί τις συνθήκες και προϋποθέσεις για εκδήλωση ενδιαφέροντος, πιθανότατα από κοινού με την CVC για την απόκτηση της πρώην Wind, που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της United Media συμφερόντων BC Partners, που έχει βγει προς πώληση μαζί με την τηλεόραση της Nova!

Για την συνδρομητική της Nova, χωρίς να περιλαμβάνεται η τηλεόραση του Alpha (για την οποία φέρεται να εξακολουθεί να ενδιαφέρεται το CVC), οι πληροφορίες λένε πως υφίσταται σοβαρό ενδιαφέρον από την Cosmote, ένα ζήτημα ωστόσο κρίσιμο και μείζον που θα τεθεί υπό την κρίση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ως προς την δημιουργία Δεσπόζουσας θέσης!

Κλείνει μεταξύ 20 - 20,5 ευρώ ανά μετοχή το deal για το 100% της Τέρνα Ενεργειακή - Οι 2 θάνατοι - σε διάστημα μιας εβδομάδας- πανίσχυρων Σείχιδων των ΗΑΕ «μπλόκαραν» για 15 μέρες τις εξελίξεις!

Κλείνει μεταξύ 20 – 20,5 ευρώ ανά μετοχή το deal για το 100% της Τέρνα Ενεργειακή – Οι 2 θάνατοι – σε διάστημα μιας εβδομάδας- πανίσχυρων Σείχιδων των ΗΑΕ «μπλόκαραν» για 15 μέρες τις εξελίξεις!

Οι αιφνίδιοι θάνατοι, σε διάστημα μιας εβδομάδας ο ένας από τον άλλον, 2 πανίσχυρων Σείχιδων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μελών της βασιλικής οικογένειας, που συνοδεύτηκαν ο μεν πρώτος από δημόσιο πένθος της χώρας 7 ημερών και ο δεύτερος τριών ημερών, αποτελούν την βασική αιτία της καθυστέρησης υλοποίησης του deal της Τέρνα Ενεργειακής με το fund Masdar, λόγω των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων και του δημοσίου πένθους στο οποίο είχε υπεισέλθει η χώρα και την είχε βυθίσει για περισσότερο από 15 ημέρες σε πλήρη απραξία!

Πρόκειται για τους θανάτους πρώτον του Σεΐχη Tahnoon bin Mohammed Al Nahyan που ανακοινώθηκε στις 2 Μαΐου και συνοδεύτηκε από κρατικό πένθος 7 ημερών και δεύτερον, του Σεΐχη Hazza bin Zayed Al Nahyan που συνέβη το απόγευμα της 8ης Μαΐου και συνοδεύτηκε από εθνικό πένθος 3 ημερών, εξίσου μέλος της Βασιλικής Οικογένειας!

Επί του προκειμένου τώρα, οι εξελίξεις γύρω από το deal τρέχουν και δεδομένου ότι οι Άραβες του Masdar βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι θέμα πλέον λίγων ημερών οι ανακοινώσεις!

Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν βάσει των πληροφοριών που έρχονται στην κατοχή μας λένε ότι:

Πρώτον οι Άραβες πάνε πλέον να αποκτήσουν το 100% της Τέρνα Ενεργειακής χωρίς κανείς υφιστάμενος μέτοχος να διακρατά ποσοστά!

Δεύτερον, η τιμή φέρεται να προσδιορίζεται πλέον στα 20,5 ευρώ ανά μετοχή, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται, αν δεν ενταχθούν στο πακέτο τα ενεργειακά έργα που ακόμη δεν έχουν ωριμάσει, το deal να κλείσει στα 20 ευρώ!

Βουλευτές και στελέχη συζητούν την επόμενη μέρα στην Κεντροαριστερά πίσω από την πλάτη των Κασσελάκη και Ανδρουλάκη- Κάποιοι σπρώχνουν την μαριονέτα Χάρη Δούκα χωρίς να υπάρχει το παραμικρό θετικό δείγμα γραφής στο δήμο της Αθήνας!

Μια δημοσκόπηση επιχειρηματικού ομίλου ανάβει φωτιές στην Κεντροαριστερά

Στην επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών μετατοπίζεται το ενδιαφέρον για την Κεντροαριστερά.

Πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες προεξοφλούν ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς με δεδομένο ότι τα δύο κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αναμένεται να καταγράψουν χαμηλές πτήσεις σε επίπεδο ποσοστών και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούν να απειλήσουν την πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που είχε γίνει κατά παραγγελία μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου δύο πρόσωπα θεωρούνται κατάλληλα, προκειμένου να ενώσουν τα κομμάτια της Κεντροαριστεράς σε μια ενιαία παράταξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος ηγέτης να ενώσει την Κεντροαριστερά πρώτος έρχεται ο δήμαρχος Αθήνας Χάρης Δούκας με ποσοστό 41% και δεύτερος ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 33%.

Όλοι οι υπόλοιποι εμφανίζουν μονοψήφια νούμερα.

Όπως αντιλαμβάνεστε τα στοιχήματα έχουν αρχίσει ήδη να πέφτουν για το αν η Κεντροαριστερά αποκτήσει νέο ηγέτη, τον δήμαρχο ή τον πρώην πρωθυπουργό.

Στο κάδρο ΣΔΟΕ και Αρχής για το ξέπλυμα, ανεπάγγελτος Πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας της Πελοποννήσου!

Πιάνουν δουλειά οι ανακριτές για το παράνομο στοίχημα – Στο στόχαστρο μεγαλόσχημοι παράγοντες

Παρέλαση από τα ανακριτικά γραφεία πρόκειται να κάνουν λίαν συντόμως μεγαλόσχημοι παράγοντες ομάδων καθώς και κορυφαία στελέχη στοιχηματικών εταιρειών.

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές είναι έτοιμες να ασκήσουν κακουργηματικές διώξεις για τα στημένα παιχνίδια από τα οποία η συμμορία αποκόμισε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ.

Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία έχουν ένας οικονομικός διευθυντής και δύο στελέχη μεγάλης στοιχηματικής εταιρείας, ο ιδιοκτήτης της οποίας δραστηριοποιείται το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό.

Το περίεργο είναι ότι διώκονται τα στελέχη της εταιρείας του, ενώ ο ίδιος φαίνεται ότι στην παρούσα φάση δεν θα αντιμετωπίσει περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη.

Τα τρία στελέχη της στοιχηματικής εταιρείας είχαν στήσει παράρτημα στο Λονδίνο από όπου προωθούσαν τον στοιχηματισμό των στημένων αγώνων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση έχει και ένας ακόμη ιδιοκτήτης γνωστής στοιχηματικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον ελληνικό χώρο.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας μαζί με παράγοντες διαφόρων ομάδων έστηναν αγώνες και στη συνέχεια στοιχημάτιζαν μέσω της δικής του εταιρείας, αλλά και σε στοιχηματικές του εξωτερικού.

Η συντριπτική πλειονότητα των στημένων παιχνιδιών προέρχονται από ομάδες της δεύτερης εθνικής καθώς και από τέσσερις παράγοντες ομάδων της Super League.

Διαβάστε ακόμη: