Όπως σας είχε αποκαλύψει την προηγούμενη εβδομάδα το Radar, στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη εθεάθη την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής της ΕΧΑΕ κ. Γιάννος Κοντόπουλος.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των (Βασιλική Λαζαράκου, Νατάσσα Στάμου, Μιχάλης Φέκκας).

Οι δύο επισκέψεις όπως πληροφορούμαστε συνδέονται απολύτως καθώς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ενημέρωσαν τον Υπουργό για τις αλλαγές που προωθεί στον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών ο Γιάννος Κοντόπουλος και εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για ορισμένες εξ αυτών.

Επιφυλάξεις που έχουν ως συνέπεια να μην έχει εγκριθεί μέχρι σήμερα ο Κανονισμός του Χρηματιστηρίου Αθηνών παρ’ ότι έχει υποτίθεται συμφωνηθεί εδώ κι ένα μήνα.

Και φαίνεται ότι ο κ. Κοντόπουλος πήγε να δώσει εξηγήσεις.

Τώρα βέβαια το αν θα εγκριθεί ο κανονισμός του Χρηματιστηρίου Αθηνών ως έχει ουδείς μπορεί να το προβλέψει καθώς οι πιέσεις που ασκεί ο Γιάννος Κοντόπουλος έχοντας υψηλού επιπέδου κυβερνητική στήριξη είναι ασφυκτικές.

Και επειδή η θητεία της διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς λήγει το Σεπτέμβρη και τα μέλη της θέλουν να παραμείνουν έχουν αρχίσει να γίνονται και πιο ευλύγιστα.

Άλλωστε τι σημασία έχει η νομιμότητα στην αγορά όταν πρόκειται για την καρέκλα.

Διαβάστε ακόμη: