Σε γιγαντιαίο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο εξελίσσεται η αθέτηση από την COSCO των όρων που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.

Οι Κινέζοι έχουν αναγάγει σε δόγμα τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος παρότι η συμμετοχή του Δημοσίου έχει εξασφαλιστεί εδώ και επτά χρόνια με την παραχώρηση επιπλέον ποσοστού 12% στην COSCO.

H κατάσταση στο λιμάνι έχει αρχίσει να προβληματίζει ακόμη και το Μαξίμου το οποίο δέχεται πιέσεις από τον αμερικανικό παράγοντα για το καθεστώς ασυδοσίας που έχει εξασφαλίσει η COSCO στη χώρα μας.

Σχεδόν για επτά χρόνια στελέχη της COSCO με σειρά παρασκηνιακών κινήσεων και σκόπιμες ενέργειες κατάφεραν να μπλοκάρουν το σύνολο των επενδύσεων που επρόκειτο να υλοποιηθούν.

Μάλιστα προέβαλλαν ως επιχείρημα για τις καθυστερήσεις τη γραφειοκρατία και την αργοπορία στην έκδοση αδειών από κρατικές υπηρεσίες.

Όταν τα θέματα αυτά επιλύθηκαν και έπρεπε να αρχίσει η υλοποίηση των έργων, ξαφνικά η COSCO άλλαξε διευθύνοντα σύμβουλο.

Τη θέση του μάνατζερ κατέλαβε ένας Κινέζος που εργαζόταν στο Αμβούργο και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη διοίκηση των λιμανιών.

Η νέα κατασκευαστική - με το περίεργο όνομα- προνομιακή υπεργολάβος που σαρώνει τα έργα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς - Ποιοι κρύβονται από πίσω και ποιος κάνει παιχνίδι;

Άλλοθι για καθυστερήσεις

Η αλλαγή έγινε προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για νέες καθυστερήσεις στην εκτέλεση του προγράμματος.

Άλλωστε το πρώτο πράγμα που έκανε ο νέος μάνατζερ της COSCO ήταν να επαναφέρει ολοκληρωτικά στο προσκήνιο στελέχη της εταιρείας τα οποία είχαν αποκτήσει τεχνογνωσία στο τεχνητό μπλοκάρισμα των έργων, αλλά και στη σύναξη περίεργων σκανδαλωδών συμβάσεων.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο λιμάνι έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του Μεγάρου Μαξίμου.

Η κυβέρνηση δέχεται ισχυρές πιέσεις από τον αμερικανικό παράγοντα προκειμένου να σταματήσει το προνομιακό καθεστώς των Κινέζων στο λιμάνι.

Αυξήθηκε η κίνηση των επιβατών στα ελληνικά λιμάνια

Θησαυρίζει από τα έσοδα

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμοί παράγοντες της αμερικανικής πρεσβείας η COSCO όχι μόνο δεν επενδύει στο λιμάνι αλλά θησαυρίζει από τα έσοδα, τα οποία θα πήγαιναν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Απαιτούν να σταματήσει το καθεστώς προστασίας και ασυδοσίας ακόμη και αν χρειαστεί να κηρυχτούν έκπτωτοι από το λιμάνι του Πειραιά.

Μετά την αμερικανική παρέμβαση το Μαξίμου επιχειρεί να πείσει την COSCO να προχωρήσει τις επενδύσεις που προβλέπονται από τη σύμβαση.

Οι Κινέζοι όμως και πάλι αδιαφορούν φτάνοντας σε σημείο να αναβαθμίσουν στέλεχος το οποίο κατ’ εντολή τους είχε μπλοκάρει όλα αυτά τα χρόνια το επενδυτικό πρόγραμμα.

Η κατάσταση στο λιμάνι δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και σε δικαστικές περιπέτειες.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή η Δικαιοσύνη αναμένεται να κινηθεί αυτεπάγγελτα αν διαπιστώσει ότι η COSCO δεν έχει εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο.

Προβληματισμός επικρατεί και για το σύστημα δύο κινεζικών εταιρειών που διαχειρίζονται το λιμάνι.

Η εμπλοκή δύο εταιρειών δημιουργεί ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητα που υπηρετούν.

Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις στο λιμάνι αναμένονται ραγδαίες με την COSCO να είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει τα επενδυτικά σχέδια.

Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί το Ελληνικό Δημόσιο να καταγγείλει τη σύμβαση.

Αποχή και τοξικότητα Κασσελάκη οι εχθροί της ΝΔ για να πιάσει το στόχο του 33% - Εντολή να απαντάται η κάθε επίθεση

Αποχή και τοξικότητα Κασσελάκη οι εχθροί της ΝΔ για να πιάσει το στόχο του 33% – Εντολή να απαντάται η κάθε επίθεση

28 μέρες απέμειναν για τις ευρωεκλογές και η αποχή είναι το Νο1 ζήτημα που απασχολεί το Μέγαρο Μαξίμου – αν και, ως γνωστόν, τα οργανωμένα κόμματα με δομή και συγκεκριμένους ρόλους για όλους μπορούν πάντα να πετυχαίνουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα όσον αφορά τη συσπείρωση των δυνάμεων στην τελική ευθεία.

Το γεγονός ότι στα τελευταία γκάλοπ η ΝΔ ανεβάζει στροφές στη συσπείρωση και το ποσοστό δείχνει, κατά την εκτίμησή τους, ότι οι πολίτες θα επανασυσπειρωθούν γύρω από το σύνθημα περί σταθερότητας και θα δώσουν εκ νέου και μαζικά «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβερνητική παράταξη.

Στην Πειραιώς συντονίζονται για την αποστολή θετικών μηνυμάτων προς τους πολίτες απέναντι -όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη- στη «συνταγή τοξικότητας» της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, εκτιμούν ότι δεν έχει προβληθεί αρκετά η θετική ατζέντα του έργου τους και πως στο πεδίο των πεπραγμένων έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους.

Για αυτό και θα επιμείνουν στο να καταδείξουν απουσία πολιτικής πρότασης και ρεαλιστικού σχεδίου από την αντιπολίτευση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων, που εν συνεχεία τη στρέφει στη ρητορική της καταγγελίας και των επιθέσεων.

«Να μην αφήσουμε την τοξικότητα να απλωθεί στον τόπο», κάλεσε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους και παρότρυνε να κάνουν κινήσεις υπέρ της ευρύτερης συμμετοχής των πολιτών στις κάλπες. Όποιος χρεωθεί την τοξικότητα θα δημιουργήσει και πολλές αντίρροπες δυνάμεις απέναντί του αλλά και αποχή.

Ο Κασσελάκης υπέπεσε σε μία τέτοια τοξικότητα όταν υποστήριξε σε βίντεο που ανέβασε ότι υπάρχουν υπουργοί «που δολοφονούν παιδιά».

Το κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζει εαρινή αντεπίθεση με τίτλο «Τίποτα δεν μένει αναπάντητο, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη».

Ο τίτλος αφορά την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να δοθεί σκληρή προεκλογική μάχη αναχαίτισης κάθε αρνητικού σχολίου ή κατηγορίας που θα ακουστεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης – και δη της αξιωματικής.

Έτσι έγινε και με το τοξικό σχόλιο στο βίντεο Κασσελάκη.

Η μαγειρίτσα και το αρνί, «έσωσαν» Διοικητή μεγάλης Τράπεζας, σε θρησκευτικό νησί των Κυκλάδων - Η σύζυγος του τραπεζίτη αποδείχτηκε εξαιρετική μαγείρισσα και ο «υψηλός» προσκεκλημένος «έγλυφε και τα δάχτυλα του»!

Η μαγειρίτσα και το αρνί, «έσωσαν» Διοικητή μεγάλης Τράπεζας, σε θρησκευτικό νησί των Κυκλάδων – Η σύζυγος του τραπεζίτη αποδείχτηκε εξαιρετική μαγείρισσα και ο «υψηλός» προσκεκλημένος «έγλυφε και τα δάχτυλα του»!

Κι όμως μια υπέροχη μαγειρίτσα, με τη συνταγή της κυρίας του κυρίου τραπεζίτη και ένα καλά ψημένο στη σούβλα αρνί την Κυριακή του Πάσχα, σε ένα πασίγνωστο θρησκευτικό κυκλαδονήσι, στάθηκαν αρκετά για να περισώσει ο Διοικητής μεγάλης τράπεζας τη θέση του, δεδομένου ότι ο «υψηλός» προσκεκλημένος, όχι μόνο ικανοποιήθηκε από την – σχεδόν δουλική- φιλοξενία, αλλά στην κυριολεξία «έγλυφε τα δάχτυλα του» από τις νοστιμιές της τεχνοκράτισσας οικοδέσποινας, που έκλεψε την παράσταση!

Έτσι φέτος, σε αντίθεση με άλλες χρονιές που ο τραπεζίτης ξεροστάλιαζε έξω από την μεσοτοιχία του εξοχικού για ένα «Χριστός Ανέστη», έπαιξε εντός έδρας και πέτυχε το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Σε αντίθεση με την θλιμμένη και ξεχασμένη παρέα των πρώην (τραπεζιτών, υπουργών, δημοσιογράφων) που έμεινε «μπουκάλα», κοινώς στην απέξω του καλέσματος της «Υψηλής Πύλης»…, με αποτέλεσμα να κάνουν παρέα ο ένας με τον άλλον…

Δύο προβεβλημένοι και επιτυχημένοι διοικητές Οργανισμών στο στόχαστρο των συμφερόντων!

Ο «επιχειρηματίας – εφοπλιστής» που θέλει να δείχνει μεγιστάνας αλλά η αλήθεια είναι πικρή

Για ποιον επιχειρηματικό – εφοπλιστικό παράγοντα με προφίλ μεγιστάνα, τα οικονομικά του δεδομένα δεν συμβαδίζουν – όπως διαβεβαιώνουν καλά ενημερωμένες πηγές- με αυτό που θέλει να δείχνει προς τα έξω;

Δημόσια πρόταση και έξοδος ιστορικής εισηγμένης από το ΧΑ με το βλέμμα στη Νέα Υόρκη

Μια κορυφαία εισηγμένη, ραγδαία αναπτυσσόμενη, λοξοκοιτάζει προς Νέα Υόρκη (βλέπε Nasdaq) όπου εγκαθιδρύει γραφείο lobbying!

Ποια κορυφαία επιχείρηση εισηγμένη στο ΧΑ, με ραγδαία αναπτυξιακή πορεία, φέρεται να κοιτάζει προς Νέα Υόρκη, (βλέπε Nasdaq) όπου κατά τις πληροφορίες εγκαθιδρύει γραφείο lobbying;

«Καθάρισαν» οριστικά (;) οι δύο μεγαλοεπιχειρηματίες με τις ανοιχτές υποθέσεις φοροδιαφυγής 40 εκατ. και 100 εκατ. ευρώ αντιστοίχως!

Έρευνα με απόλυτη μυστικότητα από την Επ. Κεφαλαιαγοράς, για υπόθεση στην οποία εμπλέκονται ελβετική τράπεζα και «χρηματιστής» εκ Λονδίνου, μετά από ανώνυμη καταγγελία στις Αρχές!

Μαθαίνω ότι, όπως με πληροφορούν καλά ενημερωμένες πηγές με γνώση εκ των έσω, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά από ανώνυμη καταγγελία (η οποία κοινοποιήθηκε και σε άλλες Ανεξάρτητες Αρχές και υπηρεσίες – μηχανισμούς – του Κράτους) που θεωρείται τεκμηριωμένη και εμπεριέχει πλήθος στοιχείων, διερευνά με μυστικότητα χρηματιστηριακή υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται Ελβετική τράπεζα, Έλληνας χρηματιστής (με την ευρεία έννοια) εκ Λονδίνου, αλλά και «πρόσωπο από τα παλιά» των καλών εποχών της Σοφοκλέους!
Νεωτέρα προσεχώς …

Διαβάστε ακόμη: