Την εξωδικαστική επίλυση διαφορών επιλέγουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να πετύχουν σημαντικές εκπτώσεις στα πρόστιμα που έχει επιβάλλει η Εφορία.

Η πρώτη ρύθμιση τρέχει ήδη, ενώ λήγει στις 30 Ιουνίου 2024 και αφορά υποθέσεις φορολογικών διαφορών που εκκρεμούν στα δικαστήρια, ενώ η δεύτερη έρχεται από την 1η Οκτωβρίου 2024 και αφορά φορολογούμενους που διέπραξαν συγκεκριμένες φορολογικές παραβάσεις, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Νέων.

Πώς μπορείτε να έχετε μείωση προστίμων έως και 75%

Οι φορολογούμενοι με υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούν στα δικαστήρια, εάν υποβάλουν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024 αίτηση στην Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και δεχθούν την πρόταση της Επιτροπής θα κερδίσουν μείωση προσαυξήσεων και προστίμων έως και 75% και εξόφληση των οφειλών σε έως και 24 δόσεις.

Ωστόσο, θα πρέπει μέσα σε πέντε ημέρες από τον συμβιβασμό να καταβάλουν το 30% της οφειλής. Το υπόλοιπο καταβάλλεται σε δόσεις. Το αίτημα αφορά μόνον υποθέσεις που εκκρεμούν και δεν έχουν συζητηθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και των διοικητικών δικαστηρίων έως τις 29 Ιουνίου 2024, όπως επισημαίνεται. Η εξέταση των αιτήσεων εξώδικης επίλυσης ολοκληρώνεται το αργότερο έως τις 31 Οκτωβρίου 2024. Για όσο διάστημα εκκρεμεί η υπόθεση αναστέλλεται η δίκη.

Διαβάστε ακόμη: