Σε επίπεδο των πιο «φρέσκων» κυλιόμενων μετρήσεων είναι ξεκάθαρο πως η Νέα Δημοκρατία έχει «κλειδώσει» το 30% + και τα στοιχήματα πλέον αφορούν το εάν η κυβερνώσα παράταξη υπερβεί το 33%.

Στόχος που μπορεί να επιτευχθεί εφόσον αυξηθεί περαιτέρω η συσπείρωση, γεγονός πολύ πιθανό στην πορεία προς τις κάλπες.

Και με ένα ποσοστό άνω του 33% δεν θα τολμήσει κανείς να βγάλει «κιχ» από το εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, ειδικά όταν ο Μητσοτάκης θα έχει μπροστά του και τρία «καθαρά» χρόνια για να κυβερνήσει.

Την ίδια στιγμή πάντως η μάχη για την δεύτερη θέση δείχνει πλέον αμφίρροπη αφού τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα Κασσελάκη και η υπεπροβολή του μέσα από τα Instangram και τα Tik Tok, σε συνδυασμό με τον ιδεολογικό αχταρμά που χαρακτηρίζει τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ (Εθνικά Θέματα, Εκκλησία, Πανεπιστήμια κλπ) αρχίζει πλέον να λειτουργεί παντελώς ΑΡΝΗΤΙΚΑ για μεγάλη μερίδα Κεντροαριστερών ψηφοφόρων που ψήφιζαν μέχρι πρότινος ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη πολλοί δημοσκόποι, αρχίζουν να είναι πιο επιφυλακτικοί στις εκτιμήσεις τους για την δεύτερη θέση, αφού είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί μέσα από τα μαθηματικά μοντέλα των γκάλοπ, η ΣΥΝΘΕΣΗ του εκλογικού σώματος που τελικά στις 9 Ιουνίου θα προσέλθει στις κάλπες.

Πλέον κάποιοι από τους εκλογολόγους προβλέπουν μάχη σώμα με σώμα μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για την δεύτερη θέση.

Με το ΠΑΣΟΚ να έχει ισχυρές πιθανότητες επικράτησης εάν τελικά κυριαρχήσουν στις κάλπες οι «παραδοσιακοί» ψηφοφόροι, ήτοι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, συνταξιούχοι, αγρότες κλπ.

Αντίστροφα μετράει λοιπόν μετρά ο χρόνος για τις ευρωεκλογές και τα προγνωστικά το ΠΑΣΟΚ δίνουν και παίρνουν.

Όχι μόνο για το ποιο κόμμα θα έρθει δεύτερο ή τρίτο, αλλά και το ποιοι υποψήφιοι θα πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τις Βρυξέλλες.

Διαβάστε ακόμη: