Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές με γνώση εκ των έσω, που γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και ισορροπίες στο κυβερνητικό επιτελείο αλλά και στο εσωτερικό του Μαξίμου, ότι το πρόσωπο του Έλληνα πολιτικού ανδρός που θα προταθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να έχει «κλειδώσει»!

Όπως αναφέρουν έγκυροι κύκλοι, τα δύο πρόσωπα που έπαιζαν δυνατά κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχουν «καεί»!

Ο νυν Επίτροπος και Αντιπρόεδρος της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς , που μια εποχή προαλείφονταν για πρωθυπουργός κοινής αποδοχής σε κυβέρνηση συμμαχική, με τις ευλογίες του Φαλήρου, μολονότι έχει σε μεγάλο βαθμό αποκαταστήσει σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εντούτοις η υποψηφιότητα του πλέον δεν προκρίνεται, για πολλούς και ποικίλους λόγους!

Αντίστοιχα το τρένο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει χάσει και το μέχρι πρότινος φαβορί Γ. Γεραπετρίτης, που κατά τις πληροφορίες θα παραμείνει Υπ. Εξωτερικών και θα πρέπει να συμβιώσει με την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου στον πόλεμο μέχρις εσχάτων που έχει κηρυχθεί μεταξύ τους!

Η Ν. Κεραμέως που παρασκηνιακά επιδίωκε την μετακίνηση της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να κάηκε οριστικά μετά το σκάνδαλο με τα προσωπικά δεδομένα και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου!

Υπό τα δεδομένα αυτά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει κατασταλάξει στο πρόσωπο του Υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θ. Σκυλακάκη, ο οποίος έχει διατελέσει κατά το παρελθόν Ευρωβουλευτής, θεωρείται χαμηλών τόνων και γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό τα Ευρωπαϊκά θέματα!

Επιπροσθέτως, η μετακίνηση Σκυλακάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έρθει να αποκαταστήσει κατά τις πληροφορίες τις σχέσεις της κυβέρνησης με πολύ μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια της χώρας που φέρεται δυσαρεστημένη από τους χειρισμούς Σκυλακάκη σε ζητήματα που την αφορούν…

Διαβάστε ακόμη: