Μείζον ζήτημα έχει ανακύψει, κατά τις πληροφορίες, σε 3 μεγάλες εισηγμένες εταιρείες κατόπιν ανεπαρκών εξηγήσεων που έχουν παραθέσει οι αρμόδιες Επιτροπές Ελέγχου των εισηγμένων προς τις Ανεξάρτητες Αρχές που έχουν επιληφθεί!

Όπως αναφέρουν αξιόπιστοι κύκλοι, η εγκυρότητα των οποίων δεν δύναται να αμφισβητηθεί, σε 3 εισηγμένες εκ των 5 στις οποίες υπήρξαν οι σχετικοί έλεγχοι, οι Επιτροπές Ελέγχου φέρεται να μην έχουν ακολουθήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες ως όφειλαν βάσει του νόμου, με αποτέλεσμα να έχουν πραγματοποιηθεί πράξεις ή παραλείψεις καθώς και αποφάσεις που επηρεάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα σε βάρος του επενδυτικού κοινού!

Ειδικά όσον αφορά την μία εκ των δύο, όπου μια κρίσιμη και καθοριστική απόφαση δεν έχει δικαιολογηθεί επαρκώς και δεν υποστηρίζεται από τα δεδομένα που έχουν παρασχεθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή!

Έγκυροι κύκλοι υποστηρίζουν ότι το ζήτημα εξελίσσεται σε μείζον και στον βαθμό που δεν επιλυθεί επαρκώς και σε βάθος, προκειμένου να αποκατασταθεί η εκκρεμότητα τόσο ως προς την επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα, όσο και ως προς την πλήρη ενημέρωση και αιτιολόγηση στις Αρχές, τότε το θέμα θα παραπεμφθεί στην Επ. Κεφαλαιαγοράς δια τα περαιτέρω!

Σκληρή υπόγεια και παρασκηνιακή σύγκρουση μεταξύ της Β. Λαζαράκου και του Γιάννου Κοντόπουλου με φόντο την διαγραφή από το ταμπλό των εταιριών με διασπορά (free float) κάτω του 10% που προωθεί ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου - Συμπτωματικά χθες η Πρόεδρος της Επ. Κεφαλαιαγοράς έφερε στο ΔΣ προς συζήτηση θέμα επιβολής ποινών στην ΕΧΑΕ της οποίας Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Γ. Κοντόπουλος!

Σκληρή υπόγεια και παρασκηνιακή σύγκρουση μεταξύ της Β. Λαζαράκου και του Γιάννου Κοντόπουλου με φόντο την διαγραφή από το ταμπλό των εταιριών με διασπορά κάτω του 10% που προωθεί ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου

Μια σκληρή υπόγεια και παρασκηνιακή σύγκρουση φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Χρηματιστηρίου και Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με φόντο τις εισηγμένες εταιρίες με μικρή διασπορά!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου και CEO της ΕΧΑΕ κ. Γιάννος Κοντόπουλος φέρεται αποφασισμένος να βάλει ένα τέλος στο φαινόμενο εισηγμένων εταιριών με πολύ μικρή διασπορά στο ευρύ κοινό, χαμηλότερη από ότι προβλέπει η σχετική νομοθεσία, βάσει της οποίας για εταιρίες με κεφαλαιοποίηση άνω των 200 εκατ. ευρώ είναι 15%, ενώ κάτω των 200 εκατ. 25%!

Και οι θέσεις αυτές αναμένεται να θεσμοθετηθούν επισήμως στον νέο Κανονισμό Λειτουργίας τον οποίο ο πρόεδρος του ΧΑ έχει εξαγγείλει σε δηλώσεις του.

Το μείζον ζήτημα ωστόσο που έχει προκύψει άμεσα κατά τις πληροφορίες, είναι ότι ο κ. Κοντόπουλος θέλει να πετάξει άμεσα (;) εκτός Χρηματιστηρίου Αθηνών τις εταιρίες με διασπορά (free float) κάτω του 10%!

Όπου περιλαμβάνονται πολλές εισηγμένες επιχειρήσεις κυρίως του τομέα διαχείρισης ακινήτων και real estate, οι οποίες παρά τις επαναλαμβανόμενες συστάσεις δεν έχουν συμμορφωθεί.

Και είναι επίσης προφανές πως η χαμηλή διασπορά προκαλεί δυνατότητα συγκέντρωσης μετοχών και χειραγώγησης τους από τα κερδοσκοπικά λόμπι που κάνουν παιχνίδια εις βάρος του επενδυτικού κοινού!

Ο κ. Κοντόπουλος λοιπόν φέρεται αποφασισμένος να πετάξει έξω από το ΧΑ, δηλαδή να διαγράψει, τις εταιρίες με free float κάτω του 10%, γεγονός με το οποίο είναι αντίθετη η Επ. Κεφαλαιαγοράς και προσωπικά η κυρία Βασιλική Λαζαράκου!

Το γεγονός τούτο έχει ως αποτέλεσμα, βάσει των πληροφοριών, να έχει ξεσπάσει ένας υπόγειος – παρασκηνιακός πόλεμος μεταξύ των δυο πλευρών καθώς η κ. Λαζαράκου φέρεται να δηλώνει ανεπισήμως πως για να περάσει ένα τέτοιο ζήτημα, προϋπόθεση είναι η σύμφωνη γνώμη της Επ. Κεφαλαιαγοράς!

Εντελώς συμπτωματικά πάντως, την ώρα που Κεφαλαιαγορά και Χρηματιστήριο βρίσκονται σε …εμπόλεμη κατάσταση, ήρθε χθες στο ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς από την Πρόεδρο κυρία Λαζαράκου το ζήτημα επιβολής ποινών στην ΕΧΑΕ, της οποίας Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο κ. Κοντόπουλος!

Ωστόσο το ζήτημα της ΕΧΑΕ δεν συζητήθηκε καθώς η κυρία Λαζαράκου που το είχε φέρει στο σώμα, το μετέθεσε για επόμενη συνεδρίαση!

Τυχαίο;

Η επανεμφάνιση της Γιάννας ως απλό λαϊκό κορίτσι, με casual εμφάνιση σε ταβέρνα στην Ακαδημία Πλάτωνος, με ρετσίνα και κεφτεδάκια - Το προφίλ «Και του Λιμανιού και του Σαλονιού» και οι βλέψεις για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Η επανεμφάνιση της Γιάννας ως απλό λαϊκό κορίτσι, με casual εμφάνιση σε ταβέρνα στην Ακαδημία Πλάτωνος, με ρετσίνα και κεφτεδάκια – Το προφίλ «Και του Λιμανιού και του Σαλονιού» και οι βλέψεις για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Παρατηρώ με προσοχή μια προσπάθεια επανεμφάνισης της αγαπημένης της στήλης Γιάννας Αγγελοπούλου, η οποία αφού τη μία φορά διαρρέει φωτογραφίες και στόρυ από την διασκέδαση στον Αντώνη Ρέμο με την Μαριάννα Λάτση και άλλα βαρύγδουπα ονόματα του εγχώριου τζετ σετ, μετά δημοσιοποιεί φωτό με τον Κουτσούμπα του ΚΚΕ από τη συναυλία Ολλανδού βιολιστή στο ΟΑΚΑ και στο τέλος, προ ημερών δηλαδή, δίνει στη δημοσιότητα την εμφάνιση της σε παραδοσιακή ταβέρνα στην Ακαδημία Πλάτωνος, ενδεδυμένη casual που να συνάδει με την περιοχή και την ανθρωπογεωγραφία της ταβέρνας, όπου ήπιε ρετσίνα και έφαγε μαγειρευτά φαγητά και τις σπεσιαλιτέ του καταστήματος!

Προσπαθεί δηλαδή να εμφανιστεί η αγαπητή μου Γιάννα, σαν ένα απλό κορίτσι, του «Λιμανιού και του Σαλονιού», που με την ίδια ευκολία μπορεί να είναι σε δεξίωση στο Μέγαρο, στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο αλλά και σε ένα παραδοσιακό ταβερνάκι σε αθηναϊκή φτωχογειτονιά, σαν καθημερινός άνθρωπος!

Δεν ξέρω αν αυτές οι επικοινωνιακές τακτικές απορρέουν από τον φίλο μου τον Ντάβλα, αν και όπως είδα ήταν απασχολημένος με τον Πάπα της Ρώμης ως ακόλουθος «μικροεφοπλιστή»!

Πάντως πέραν πάσης αμφιβολίας πρόκειται για μια προσπάθεια διαμόρφωσης ενός κοινωνικού προφίλ για την Γιάννα, που να συνάδει με τις πιθανές βλέψεις της για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Λέτε;

Δύο «επιστροφές» στο Μαξίμου: Το ραντεβού Μητσοτάκη με γνωστό επικοινωνιολόγο και γόνο ιστορικής οικογένειας και η αποκατάσταση των σχέσεων με παραδοσιακό «φίλο από τα παλιά»!

Δύο «επιστροφές» στο Μαξίμου: Το ραντεβού Μητσοτάκη με γνωστό επικοινωνιολόγο και γόνο ιστορικής οικογένειας και η αποκατάσταση των σχέσεων με παραδοσιακό «φίλο από τα παλιά»!

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές, με γνώση εκ των έσω, ότι κατά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα και ουσιαστικά εν μέσω της κρίσης που ξέσπασε στην κεντρική εξουσία και είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των πρωτοκλασάτων υπουργών Στ. Παπασταύρου και Ι. Μπρατάκου, υπήρξαν δύο «παρασκηνιακές επιστροφές» στο Μαξίμου!

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες απόλυτα έγκυρες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, κατά τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου του Κυριάκου Μητσοτάκη με γνωστό επικοινωνιολόγο και γόνο ιστορικής πολιτικής οικογένειας που δεν εκπροσωπείται την ώρα τούτη στην κυβέρνηση!

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, με τις δυο πλευρές να μένουν πολύ ευχαριστημένες!

Πάντως δεν έγινε γνωστό εάν στον συγκεκριμένο παράγοντα προτάθηκε ρόλος στο Μαξίμου ή θέση σε μελλοντικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ!

Την ίδια ώρα, έγκυροι κύκλοι σημειώνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκατέστησε πλέον τις σχέσεις του με έναν καλό φίλο «από τα παλιά», παραδοσιακό στέλεχος και άνθρωπο της οικογένειας από την εποχή του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

Με τον οποίο οι σχέσεις είχαν διαταραχθεί κατά την περίοδο των βουλευτικών εκλογών, με φόντο την πρωτοκαθεδρία σε τοπικό επίπεδο!

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω φίλος της οικογένειας « από τα παλιά», συνδέεται επίσης με πολύ στενή φιλική σχέση και με εν ενεργεία πρωτοκλασάτο υπουργό, ο οποίος θεωρείται και ως το φαβορί να διαδεχθεί στην ηγεσία της ΝΔ τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν και εάν ο πρωθυπουργός κλείσει τον κύκλο του …

Έντονη φημολογία αιωρείται ότι ο Υπ. Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης έχει πέσει σε δυσμένεια και πως ο πρώην υπουργός Κ. Τσιάρας έχει αποσπάσει υποσχέσεις άνωθεν για επιστροφή στο πόστο του κατά τον προσεχή ανασχηματισμό!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φώναξε τον Γ. Φλωρίδη και του έβαλε «χοντρό χέρι» για την οξύτητα της ομιλίας του για τα Τέμπη στην Βουλή (για τα …μπάζα), η οποία προκάλεσε την κοινωνία!

Πολύ ενοχλημένος φέρεται να είναι ο πρωθυπουργός από την οξύτητα της ομιλίας του Υπ. Δικαιοσύνης για τα Τέμπη στην Βουλή, όπου μεταξύ άλλων η περίφημη εκφορά του «για τα μπάζα» προκάλεσε την κοινωνία και πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από την κοινή γνώμη, τα media και το πολιτικό προσωπικό της χώρας!

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές με γνώση εκ των έσω, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να κάλεσε τον Γ. Φλωρίδη στο Μαξίμου και να του έβαλε «χοντρό χέρι» για το ύφος και την οξύτητα της ομιλίας του, που απέφερε στο τέλος της ημέρας, μέσα από ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς, την οργή της βάσης της κοινωνίας και δυσμενείς αναφορές από το σύνολο των ΜΜΕ της χώρας!

Όπως έχουμε σημειώσει σε προηγούμενο δημοσίευμα, το κλίμα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είναι καθόλου ευνοϊκό για τον νυν Υπ. Δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίμου …

Η CVC, η ΔΕΗ και το σύνθετο deal της Nova, που εκτός των τηλεπικοινωνιών περιλαμβάνει media (συνδρομητική tv και 50% τηλεόρασης Alpha) και option επιπλέον απόκτησης μετοχών σε αυτά (Star;)!

Η CVC, η ΔΕΗ και το σύνθετο deal της Nova, που εκτός των τηλεπικοινωνιών περιλαμβάνει media (συνδρομητική tv και 50% τηλεόρασης Alpha) και option επιπλέον απόκτησης μετοχών σε αυτά (Star;)!

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η πώληση της Nova είναι ένα σύνθετο deal δεδομένου ότι συνθέτη είναι και η σύσταση των περιουσιακών της στοιχείων που εμπεριέχουν από την πρώην εταιρία τηλεφωνίας Wind μέχρι την συνδρομητική τηλεόραση της Nova, αλλά και το 50% της τηλεόρασης του Alpha, ενώ πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί λένε πως υπάρχει και option τόσο για την απόκτηση του 100%, όσο και για αγορά του 50% του τηλεοπτικού σταθμού Star, επίσης της οικογένειας Βαρδινογιάννη!

Υπό το πρίσμα αυτό, το πανίσχυρο αμερικανικό fund CVC, που ήδη δραστηριοποιείται σε μεγάλο βαθμό στη χώρα μας σε πλήθος κρίσιμων κλάδων της εθνικής οικονομίας, και παράλληλα θέλει να αποκτήσει πρόσβαση και σε ΜΜΕ, σε μια αγορά που ως γνωστόν παίζει ρόλο και έχει σημασία να κατέχεις εξωθεσμική ισχύ και παρέμβαση, προκριμένου να προστατεύσεις τη δραστηριότητα και τα περιουσιακά σου στοιχεία, θεωρείται και είναι το μεγάλο φαβορί, δεδομένου ότι διαθέτει και την απαιτούμενη ρευστότητα!

Παράλληλα, είτε έτσι, είτε αλλιώς, πρέπει επίσης να θεωρείται βέβαιον ότι θα υπάρξει είτε σε πρώτο, είτε σε δεύτερο βαθμό, εμπλοκή της ΔΕΗ, η οποία επεκτείνεται δραστικά και επιθετικά στις τηλεπικοινωνίες και στην οποία παρεμπιπτόντως είναι εκ των βασικών μετόχων και η CVC, που είχε αποκτήσει το 10% από την ΑΜΚ, ενώ έχει αποκτήσει και επιπρόσθετο ποσοστό μέσα από την αγορά, υπερβαίνοντας την ώρα τούτη το 15%!

Για τους εκ των έσω μυημένους στην υπόθεση αυτή, ΔΕΗ και CVC «πάνε μαζί» στην υπόθεση της Nova, κάτι που η ΔΕΗ επισήμως δεν το επιβεβαιώνει, υπό την έννοια ότι είτε πριν είτε μετά θα υπάρξει επιμέρους συμφωνία και συνεργασία!

Διαβάστε ακόμη: