Στην άρση της άδειας λειτουργίας γνωστής χρηματιστηριακής εταιρίας και παραπομπή του σχετικού φακέλου στον αρμόδιο εισαγγελέα για πλήθος κακουργημάτων, πρόκειται να προβεί η Επ. Κεφαλαιαγοράς στο ΔΣ που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη της εβδομάδας!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της χρηματιστηριακής, που σχετίζεται συγγενικά με πολιτικό πρόσωπο που είχε κατά το παρελθόν θητεύσει σε κυβερνητική θέση, φέρεται να διακινούσε πλαστά πινακίδια αγοραπωλησίας τίτλων, χρεογράφων και κυρίως αμοιβαίων κεφαλαίων, προς τους ανυποψίαστους πελάτες της χρηματιστηριακής εταιρίας και ενθυλάκωνε τα χρήματα, καθώς οι συναλλαγές δεν είχαν πραγματοποιηθεί ποτέ!

Κύκλοι της Κεφαλαιαγοράς επισημαίνουν ότι η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή έχει ήδη επιληφθεί του θέματος και ετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις στην Χρηματιστηριακή καθώς και -πιθανότατα- άρση της άδειας λειτουργίας!

Κάτι που θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές, εντός της εβδομάδας Διοικητικό Συμβούλιο όπου η εν λόγω υπόθεση δεσπόζει κατά πληροφορίες στα θέματα ημερήσιας διάταξης!

Παράλληλα η υπόθεση θα λάβει τον δρόμο της Δικαιοσύνης καθώς έχουν διαπραχθεί καραμπινάτα κακουργήματα, γεγονός που φέρεται να το έχουν ήδη επισημάνει στην Επ. Κεφαλαιαγοράς, πολύ σοβαρά και αξιοσέβαστα στελέχη, όπως ο εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος για παράδειγμα!

Από τους πρώτους ελέγχους φέρεται να έχουν εντοπιστεί ήδη πλαστά πινακίδια για ανύπαρκτες συναλλαγές άνω των 2 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό – φάντασμα ανυποψίαστου επενδυτή!

Και η έρευνα συνεχίζεται … Ο αρμόδιος εισαγγελέας, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα λάβει σύντομα τον φάκελο της υπόθεσης από την Επ. Κεφαλαιαγοράς για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη: