Μολονότι ο Μάκης Βορίδης είναι ένας πολύ ικανός πολιτικός που θα μπορούσε να έχει φτάσει υπό προϋποθέσεις ακόμη πιο ψηλά στο εγχώριο πολιτικό τοπίο, εντούτοις είναι προφανές ότι από μόνος του δεν αρκεί για να προσδώσει στο Μέγαρο Μαξίμου την χαμένη δυναμική από τις αποπομπές Στ. Παπασταύρου και Ι. Μπρατάκου!

Άλλωστε ο Μ. Βορίδης προϋπήρχε ως τρίτος Υπ. Επικράτειας στο Μαξίμου και δεν αποτελεί πρόσθετη παρουσία!

Και δεν είναι ο πολιτικός παράγοντας που θα σηκώσει τα μανίκια και θα κάνει καθημερινή λάντζα. Ούτε διαθέτει χαρακτηριστικά αντίστοιχα του Παπασταύρου ή του Δημητριάδη!

Από την άλλη πλευρά ο Στ. Κουτνατζής, μολονότι έμπειρος νομικός, δεν είναι ούτε …νταραβεριτζής, ούτε κομματικός, αλλά θα περιοριστεί σε ένα πιο διαχειριστικό – τεχνοκρατικό έργο στον πυρήνα της εξουσίας!

Υπό το πρίσμα αυτό, το Μέγαρο Μαξίμου εκ πρώτης φαντάζει αδύναμο, καθώς εγείρεται το μείζον ζήτημα: ποιος θα κάνει τις επαφές με τους επιχειρηματίες;

Ποιος με τους πάσης φύσης παράγοντες και την Δικαιοσύνη; Ποιος θα κάνει την κομματική λάντζα που έκανε ο Μπρατάκος;

Και επιπροσθέτως: μπορεί ο Άκης Σκέρτσος να διαχειριστεί αποτελεσματικά την ΕΥΠ;

Παρά το γεγονός ότι διαθέτει άριστη σχέση με τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη στον οποίο έχει περάσει το κρίσιμο και επιχειρησιακό σκέλος της Υπηρεσίας και στο Μαξίμου έχει απομείνει το κέντρο αναφοράς!

Υπό την οπτική γωνία αυτή, οι κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον πρωθυπουργό αποτελούν ένα μεγάλο στοίχημα, ως προς την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα τους!

Και σε καμμία περίπτωση δεν είναι επαρκής η παραμονή του ικανότατου Σταύρου Παπασταύρου σε ρόλο εξωθεσμικό και παρασκηνιακό, για να δώσει λύσεις στα ανοιχτά θέματα, καθώς απαιτείται πρόσωπο που δημοσίως να απολαμβάνει της αποδοχής του πρωθυπουργού, δεδομένου ότι τα πάσης φύσης «συστήματα» δεν πειθαρχούν εύκολα!

Αλλά χρειάζονται και άλλες επιδραστικές προσθήκες, βάσει των δεδομένων που κυριαρχούν σήμερα και με φόντο τις Ευρωεκλογές αλλά και τις συγκρούσεις με τα συμφέροντα!

Διαβάστε ακόμη: