Η Σάνεν Ντόχερτι, η οποία πάσχει από καρκίνο του μαστού, 4ου σταδίου, έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για το θάνατό της.

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε με ειλικρίνεια για την εκκαθάριση των σπιτιών και τον αποθηκών της, ώστε να είναι πιο εύκολη η μετάβαση για τη μητέρα της, Ρόζα, όταν η ίδια πεθάνει.
Γιατί πουλάει τα υπάρχοντά της

«Η προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή είναι η μαμά μου» είπε η ηθοποιός, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου της Δευτέρας του podcast «Let’s Be Clear». «Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο για εκείνη, αν πεθάνω πριν από εκείνη».

Και συνέχισε: «Επειδή θα είναι τόσο δύσκολο για εκείνη, θέλω άλλα πράγματα να είναι πολύ πιο εύκολα. Δεν θέλω να έχει ένα σωρό πράγματα να αντιμετωπίσει. Δεν θέλω να έχει τέσσερις αποθήκες γεμάτες με έπιπλα».

Η 52χρονη Σάνεν Ντόχερτι, η οποία πρόσφατα επαίνεσε την Κέιτ Μίντλετον για το θάρρος της να μιλήσει για τον καρκίνο, εξήγησε ότι άρχισε να ψάχνει τα πράγματά της για να δωρίσει ή να πουλήσει κάποια κομμάτια, καθώς και άλλα αντικείμενα που έχει συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια, «σε περίπτωση» που της συμβεί κάτι.

Το όνειρο που εγκατέλειψε στο Τενεσί

Η ηθοποιός ταξίδεψε πρόσφατα στο σπίτι της στο Τενεσί για να μαζέψει τα πράγματά της, αφού αποφάσισε να εγκαταλείψει το όνειρό της να ζει στο κτήμα και να φροντίζει άλογα.

«Ήμασταν, λοιπόν, στο Τενεσί και πακετάριζα» συνέχισε. «Ήταν πραγματικά δύσκολο και συναισθηματικό επειδή, κατά κάποιον τρόπο, ένιωθα ότι εγκατέλειπα αυτό το όνειρο, να χτίσω αυτό το κτήμα και να φτιάξω ένα σπίτι για μένα και ένα για τη μητέρα μου και στη συνέχεια να επεκτείνω τον στάβλο».

Η Ντόχερτι πρόσθεσε ότι σχεδίαζε να χτίσει ένα καταφύγιο για άλογα «που εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους επειδή είναι πολύ μεγάλα σε ηλικία ή ”κατεστραμμένα”». «Αυτό ήταν ένα από τα όνειρά μου» είπε, κλαίγοντας.

«Μάζευα τα πράγματά μου και άρχισα να κλαίω… Ένιωθα ότι εγκατέλειπα ένα όνειρο και τι σήμαινε αυτό για μένα; Μήπως σήμαινε ότι εγκατέλειπα τη ζωή; Και η μητέρα μου ήταν εκεί και έλεγε: ”Μην ξεφορτωθείς αυτό το μέρος, είναι μια χαρά. Δεν χρειάζεται, μπορείς να συνεχίσεις”. Και της είπα ότι πρέπει να συνεχίσω».

Μία εβδομάδα αργότερα, όμως, η Σάνεν Ντόχερτι επέστρεψε στο σπίτι και μάζεψε όλα τα πράγματά της. Εξήγησε ότι είχε μια επιφοίτηση ενώ βρισκόταν εκεί, συνειδητοποιώντας πως το όνειρό της ήταν μια «ανόητη ιδέα», λόγω του πόσο θα της κόστιζε η ανακαίνιση του ακινήτου. Και πρόσθεσε πως το να το αφήσει «ήταν η σωστή επιλογή».

Γιατί τελικά ήταν σωστή η απόφασή της

Η ηθοποιός εξήγησε, επίσης, ότι, αφήνοντας πίσω το ακίνητο και άλλα υπάρχοντα, βοηθάει «να αφήσει πίσω της μια πιο καθαρή, πιο εύκολη μετάβαση» για την οικογένειά της.

Η Σάνεν Ντόχερτι ανέφερε ότι μέσα από αυτήν τη διαδικασία έμαθε ότι τα υπάρχοντά της δεν της προσφέρουν τόση χαρά όσο το να δημιουργεί αναμνήσεις με τη μαμά της και τους αγαπημένους της.

«Μπορώ να κάνω περισσότερα ταξίδια επειδή βγάζω χρήματα, πουλάω πράγματα» συνέχισε. «Έτσι μπορώ να φτιάχνω νέες αναμνήσεις με τους ανθρώπους που αγαπώ».

«Μπορώ να πηγαίνω με τη μαμά μου διακοπές με όλα αυτά τα έξτρα χρήματα, χωρίς να χαλάω από την περιουσία μου, τα οποία θα διασφαλίσουν πως όλοι στη ζωή μου θα είναι τακτοποιημένοι όταν πεθάνω», πρόσθεσε.

Η μάχη της Σάνεν Ντόχερτι με τον καρκίνο

Υπενθυμίζεται πως η διάσημη ηθοποιός και πρωταγωνίστρια της σειράς «Beverly Hills, 90210» έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της με τον καρκίνο από τότε που διαγνώστηκε αρχικά με καρκίνο του μαστού, το 2015.

Αν και μπήκε σε ύφεση το 2017, ο καρκίνος επανήλθε δύο χρόνια αργότερα, επιστρέφοντας ως στάδιο 4.

Η ηθοποιός ενημέρωσε για την υγεία της πέρυσι, αποκαλύπτοντας πως ο καρκίνος της εξαπλώθηκε στον εγκέφαλο και αργότερα στα οστά της.

Παρά το γεγονός πως «παλεύει να μείνει ζωντανή», η Ντόχερτι ήταν ανοιχτή σχετικά με τις προετοιμασίες της για το θάνατο, παραδεχόμενη, μάλιστα, πως «υπάρχουν άνθρωποι» που δεν θέλει στην κηδεία της.

Διαβάστε ακόμη: