Η Σάνεν Ντόχερτι έδωσε επί χρόνια μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, πριν φύγει από τη ζωή το περασμένο Σάββατο.

Ηταν μια μεγάλη μαχήτρια όπως την περιέγραψε και ο γιατρός της, που δεν τα παράτησε ποτέ και δεν σκέφτηκε ποτέ να το κάνει, αντίθετα έψαχνε πάντα τι θα την βοηθούσε και έδινε καθημερινά τη μάχη της χωρίς να τα παρατήσει ποτέ.

Η κατάστασή της είχε επιδεινωθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες και κατέληξε το περασμένο Σάββατο.

Η ίδια παρότι δεν έχασε ποτέ την πίστη της ότι θα τα καταφέρει είχε κάνει ενέργειες όπως να πουλήσει πολλά από τα προσωπικά της αντικείμενα, έτσι ώστε η μητέρα της, στην περίπτωση που πεθάνει, να μην έχει δύσκολο έργο.

Επιπλέον είχε αφήσει πίσω της πολύ συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με το τι ήθελε να γίνει με τη σορό της μετά το θάνατό της.

Η σταρ του 90210 – που έφυγε με τραγικό τρόπο από τη ζωή το Σάββατο – μίλησε για τα σχέδια της κηδείας της και τις ρυθμίσεις της ταφής της, στο podcast Let’s Be Clear τον Ιανουάριο.

«Θέλω [η τέφρα μου] να αναμιχθεί με αυτή του σκύλου μου και θέλω να αναμιχθεί και με τού πατέρα μου. Δεν θέλω να ταφώ και να μην αποτεφρωθώ», εξήγησε.
Advertisement

Δήλωσε ακόμη ότι η τέφρα της θα ήθελε να διασκορπιστεί στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια, όπου εκείνη και ο πατέρας της περνούσαν «πολύτιμο χρόνο» μαζί.

Είπε ακόμη ότι δεν θα είχε πρόβλημα οι συγγενείς της να χρησιμοποιήσουν την τέφρα της ως λίπασμα για να «μεγαλώσουν ένα δέντρο».

Ο πατέρας της, Τζον Τόμας Ντόχερτι, απεβίωσε το 2010 σε ηλικία 66 ετών μετά από μακρά μάχη με πρόβλημα υγείας.

Η Σάνεν Ντόχερτι

Ποιοι δεν θα ήθελε να πάνε στην κηδεία της

Στο ίδιο επεισόδιο του podcast, η ηθοποιός μίλησε για το ποιον δεν θέλει στην κηδεία της, εξηγώντας ότι θέλει να είναι μια πιο ιδιωτική τελετή.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που νομίζω ότι θα εμφανίζονταν στην κηδεία μου και δεν τους θέλω εκεί. Δεν τους θέλω εκεί γιατί οι λόγοι που τους κάνουν να έρθουν δεν είναι απαραίτητα οι καλύτεροι λόγοι», είχε πει τότε η Σάνεν Ντόχερτι.

«Δεν με συμπαθούν πραγματικά και, ξέρετε, έχουν τους λόγους τους και καλά κάνουν, αλλά στην πραγματικότητα δεν με συμπαθούν αρκετά ώστε να έρθουν στην κηδεία μου», συνέχισε.

Η 53χρονη συνέχισε εκφράζοντας ότι κάποιοι θα παρευρίσκονταν στην κηδεία λόγω της πίεσης.

«[Θα εμφανιστούν] επειδή είναι το πολιτικά ορθό, κάτι που πρέπει να κάνουν, και δεν θέλουν να φανούν κακοί. Για αυτό θέλω να τους αφαιρέσω την πίεση και θέλω η κηδεία μου να είναι σαν μια γιορτή αγάπης.

Δεν θέλω να κλαίει ο κόσμος ή ο κόσμος να λέει ιδιωτικά: ”Δόξα τω Θεώ που πέθανε τώρα”», κατέληξε.
Η Σάνεν Ντόχερτι

Η σπαρακτική της κίνηση

Πριν μερικούς μήνες, όταν η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε τη δική της μάχη με τον καρκίνο, η Σάνεν Ντόχερτι είχε μιλήσει για τον δικό της Γολγοθά, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων, ότι είχε πουλήσει πολλά από τα υπάρχοντά της για να μην έχει η μητέρα της ένα επιπλέον φόρτο σε περίπτωση θανάτου της.

Ελεγε χαρακτηριστικά τον περασμένο Απρίλιο η Σάνεν Ντόχερτι:

«Η προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή είναι η μαμά μου» είχε πει η ηθοποιός, κατά τη διάρκεια του podcast «Let’s Be Clear». «Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο για εκείνη, αν πεθάνω πριν από εκείνη».

Και συνέχισε: «Επειδή θα είναι τόσο δύσκολο για εκείνη, θέλω άλλα πράγματα να είναι πολύ πιο εύκολα. Δεν θέλω να έχει ένα σωρό πράγματα να αντιμετωπίσει. Δεν θέλω να έχει τέσσερις αποθήκες γεμάτες με έπιπλα».

Η 53χρονη Σάνεν Ντόχερτι εξήγησε ότι είχε αρχίσε να ψάχνει τα πράγματά της για να δωρίσει ή να πουλήσει κάποια κομμάτια, καθώς και άλλα αντικείμενα που έχει συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια, «σε περίπτωση» που της συμβεί κάτι.

Διαβάστε ακόμη