Ο Νίκος Καρβέλας βρέθηκε στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του.

Με αφορμή το νέο του βιβλίο με τίτλο «Νοοσοφία», ο Νίκος Καρβέλας μίλησε για τη ζωή του, το «πιστεύω» του, ενώ δεν διαφώνησε αρκετές φορές on air με τη δημοσιογράφο του Mega.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο γνωστός συνθέτης εξέφρασε την ενόχλησή του με τις ερωτήσεις της δημοσιογράφου κάνοντας μια γενικότερη τοποθέτηση για την έννοια βασικών λέξεων.

«Περίμενε να ολοκληρώσω την πρόταση και μετά θα με ρωτήσεις. Για να με ρωτήσεις αν είμαι καλός ή κακός θα πρέπει να ορίσεις τη λέξη “σέβομαι”, το τι σημαίνει σέβομαι… Αν σε ρωτήσω δεν ξέρεις και δεν θες να σε ρωτήσω γιατί δεν μπορείς να απαντήσεις», είπε ο Νίκος Καρβέλας.

Νίκος Καρβέλας: «Η συζήτηση μαζί σου είναι λίγο απογοητευτική»

Ενώ πρόσθεσε: «Θα σε ρωτήσω… αφού δεν ξέρεις τι σημαίνει η λέξη σέβομαι, πώς ξέρεις αν κάτι είναι καλό ή κακό. Αν ρωτήσεις έναν άνθρωπο γιατί σέβεται τη μάνα σου η απάντηση είναι στο ”εεε…”. Δεν κατηγορώ τους ανθρώπους γιατί εγώ εκ τύχης έχω υποστεί τον “βιασμό” των ερωτήσεων έσωθεν», είπε ο Νίκος Καρβέλας για όμοιες ερωτήσεις που έχει δεχτεί στο παρελθόν.

Σε άλλο μέρος της συνέντευξης ο Νίκος Καρβέλας χαρακτηρίζοντας «βόθρο» την Βουλή των Ελλήνων έκανε τη Νίκη Λυμπεράκη να αντιδράσει, ωστόσο ο ίδιος δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή του, ξεσπώντας κατά της δημοσιογράφου.

«Τους θεσμούς τους κοιτάμε με έναν σεβασμό. Το εάν δεν στέλνουμε τους κατάλληλους ανθρώπους σε έναν θεσμό, είναι θέμα συζήτησης», σχολίασε η Νίκη Λυμπεράκη.

Ενώ ο Νίκος Καρβέλας της απάντησε: «Δυστυχώς όταν ξεκίνησα να έρθω στην τηλεόραση, πίστεψα ότι θα μιλήσω με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν θα είναι ίδιος όπως όλοι οι άλλοι. Δυστυχώς, λες τα ίδια που λένε όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι κιτρινίζουν την κουβέντα αφού πιάνονται από μία λέξη που είπα ότι «Η Βουλή είναι ένας βόθρος ο οποίος βρωμάει και τον αισθάνονται 12 εκατομμύρια Έλληνες».

«Ήρθα εδώ πέρα όχι για να μιλήσω σε εσένα αλλά στον κόσμο. Εσένα σε χρησιμοποιώ ως Μέσο. Αυτή τη στιγμή η συζήτηση μαζί σου είναι λίγο απογοητευτική», κατέληξε ενοχλημένος ο Νίκος Καρβέλας με την παρουσιάστρια του Mega να περνά σε διαφημιστικό διάλειμμα.

Νίκος Καρβέλας: Η σχέση του με την θρησκεία και την εκκλησία

Ο σπουδαίος συνθέτης, στιχουργός και συγγραφέας μίλησε για τη σχέση του με την θρησκεία αλλά και την εκκλησία.

«Όταν λες ”πιστεύω”, τι σημαίνει πιστεύω; Πιστεύω σημαίνει δεν γνωρίζω. Όταν λες πιστεύω σε κάτι είναι σαν να λες πιστεύω σε αυτό που δεν γνωρίζω. Η θρησκεία το μόνο καλό που έχει κάνει και αυτό της το δίνω… Της εκκλησίας. Δεν υπάρχει θρησκεία. Υπάρχει εκκλησία. Η θρησκεία είναι μία έννοια η οποία σημαίνει ”η θεϊκή παρουσία”. Τρίχες. Εμείς ξέρουμε την εκκλησιαστική παρουσία. Μόνο παπάδες βλέπουμε. Βλέπουμε ανθρώπους με εκκλησιαστική ιεραρχία, όπως ο στρατός. Ανθρώπους με μαύρα, με χρυσοποίκιλτα και τα λοιπά, οι οποίοι λένε ακατάληπτες φράσεις», είπε αρχικά.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει ένα πάρα πολύ καλό στην ανθρωπότητα και τους το δίνω. Πέραν της Τέχνης, διότι δεν μπορώ να το χρεώσω στην θρησκεία, τα αριστουργήματα της Τέχνης… Αυτό που έχει κάνει λοιπόν η θρησκεία είναι ότι αποτελεί ενισχυτικό της σεξουαλικής διέγερσης. Η θρησκεία έχει σχέση με το σεξ. Αν δεν υπήρχε η ηθική να σου απαγορεύει να πας με μια γυναίκα ή με έναν άνδρα, δεν θα υπήρχε η διάθεση να πας με αυτόν τον άνθρωπο. Ο πόθος του απαγορευμένου. Άρα η θρησκεία έθεσε τις βάσεις. Είναι ενισχυτικό. Της το δίνω αυτό. Το σεξ είναι από τα πολύ βασικά τροφοδοτικά ευτυχίας. Η εκκλησία έπαιξε ένα σημαντικό (…) και ακόμα παίζει βάζοντας προσκόμματα. Χάνεται η ίντριγκα μετά».

Διαβάστε ακόμη: