Η ιστοσελίδα left.gr κλείνει μετά από 12 χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ενημερωτικής ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το βράδυ της Κυριακής 31 Μαρτίου η ειδησεογραφική ροή σταμάτησε «για να προετοιμαστούν οι απαραίτητες αλλαγές και θα επιστρέψουμε σύντομα έχοντας γυρίσει σελίδα», ενώ τονίζεται πως κανένας από τους εργαζόμενους δεν θα χάσει τη δουλειά του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι του σάιτ έχουν μεταφερθεί (προσωρινά) στο Γραφείο Τύπου του κόμματος και ορισμένοι στην κομματική εφημερίδα «Αυγή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του left.gr:

«Ήταν κάπου εκεί στα τέλη του Απρίλη του 2012, στα ταραγμένα χρόνια των μνημονίων, όταν μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ πήραν τη δύσκολη απόφαση να στήσουν μια ιστοσελίδα που θα χρησίμευε σαν εργαλείο για να φτάσει η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ (-ΕΚΜ!) σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Ξεκινήσαμε τις πρώτες μας δημοσιεύσεις, “ερασιτεχνικές” αλλά γεμάτες ζωντάνια και πάθος για την αλλαγή που έπρεπε να έρθει, είδαμε αμέσως την ανταπόκριση των αναγνωστών μας, βάλαμε τα δυνατά μας και… τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Το left.gr έγινε σημείο αναφοράς του κόσμου της Αριστεράς ευρύτερα και του ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα, οι επισκέπτες μας είναι χιλιάδες καθημερινά, οι ακόλουθοί μας στα κοινωνικά δίκτυα αριθμούν σήμερα δεκάδες χιλιάδες, οι δημοσιεύσεις μας έχουν φτάσει στο ιλιγγιώδες νούμερο των 440 χιλιάδων.

Και πέρα από τα νούμερα, αποτελέσαμε βασικό εργαλείο διάδοσης των εκδηλώσεων των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της πανδημίας, δώσαμε χώρο για τους προσυνεδριακούς διαλόγους, παρακολουθήσαμε με αγωνία εκλογικές αναμετρήσεις, βοηθήσαμε να φτάσει η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε γωνιά, και όλα αυτά τα κάναμε, ελπίζουμε, με αξιοπρέπεια και συνέπεια.

Δώδεκα χρόνια μετά, ήρθε η ώρα και για το Left.gr να αλλάξει σελίδα. Από το βράδυ της Κυριακής 31 Μαρτίου η ειδησεογραφική ροή θα σταματήσει για να προετοιμαστούν οι απαραίτητες αλλαγές και θα επιστρέψουμε σύντομα έχοντας γυρίσει σελίδα!

YΓ. 1.: Για να μη δημιουργηθούν στρεβλές εντυπώσεις, κανένας εργαζόμενος του left.gr δεν χάνει τη δουλειά του.

ΥΓ. 2. Σε πρώτο πρόσωπο:

Τάσο, Ηλία, Δώρα, Λίνα, Μαρία, Τάσο, Αλέξανδρε, Γιάννη, Όλγα, Ηλία (που μας “έφυγες” νωρίς…), Αρίστο, Αδάμο, Μαρία, Βάσω, Κατερίνα, Χρήστο, Κωστή, Ιωάννα, Κωσταντίνα, Παντελή, Σπύρο, και όσοι και όσες άλλοι μοιραστήκαμε τις βάρδιες, την αγωνία της είδησης, το άγχος των εξελίξεων, τα ξενύχτια και τις δύσκολες μέρες, τις χαρές, τις απογοητεύσεις και τις προκλήσεις, ευχαριστούμε για το ταξίδι!».

Διαβάστε ακόμη: