Το συμπέρασμα που βγαίνει από την τριήμερη συνεδρίαση της Βουλής μετά την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι ένα και μοναδικό.

Με αυτό το χάλι που εμφάνισε η αξιωματική αντιπολίτευση η πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Στην ιστορική διαδρομή από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα πρώτη φορά η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη μόνο με τον κακό εαυτό της.

Τα λάθη στρατηγικής διορθώνονται αυτόματα από την παιδική χαρά που λέγεται αντιπολίτευση.

Μέσα σε διάστημα τριών ημερών ακούστηκαν πράγματα με τα οποία γελάει ο κόσμος.

Ο Κασσελάκης από το στρατόπεδο της Θήβας ζήτησε παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές με παρουσία διεθνών παρατηρητών όπως συμβαίνει σε διάφορα κράτη-μπανανίες της Αφρικής.

Προφανώς ο Κασσελάκης έχει το ακαταλόγιστο αλλά δεν μπορεί ένας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φτάσει σε τέτοιο σημείο.

Πριν καταλαγιάσει ο θόρυβος για τους παρατηρητές επανήλθε δριμύτερος χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση-μομφής ως σόου και κοκορομαχία.

Ο Κασσελάκης θεωρεί ότι η Βουλή είναι ένα καφενείο στο οποίο ο κάθε πολιτικός λέει τις αρλούμπες του.

Μιλάμε για πρωτοφανή ασέβεια απέναντι σε κορυφαίους δημοκρατικούς θεσμούς.

Τέτοιους χαρακτηρισμούς δεν διατύπωναν ούτε οι χρυσαυγίτες του Μιχαλολιάκου.

Εκτός από τον Κασσελάκη ένας ακόμη επιφανής συριζαίος, ο Νίκος Παππάς, στην εναγώνια προσπάθειά του να πλήξει τον Ανδρουλάκη που είχε την πρωτοβουλία της πρότασης μομφής δήλωσε δημόσια ότι υπήρχε προσυνεννόηση στα κόμματα της αντιπολίτευσης πριν το επίμαχο δημοσίευμα του «Βήματος» που προκάλεσε πολιτική θύελλα.

Στη συνέχεια επιχείρησε να ανασκευάσει αλλά η ζημιά είχε γίνει.

Τη σκυτάλη παρέλαβε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φαραντούρης, ο οποίος ζήτησε από τη γενική εισαγγελέα της Ευρώπης να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπως αντιλαμβάνεστε η αντιπολίτευση είναι για τα μπάζα και γιαυτό δεν εισπράττει το παραμικρό από τη φθορά της κυβέρνησης.

Ο κόσμος μπορεί να είναι οργισμένος με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε κρίσιμα ζητήματα αλλά δεν έχει πού να πάει.

Η εξέλιξη αυτή ευνοεί τα κόμματα που βρίσκονται στα Δεξιά της Ν.Δ. τα οποία θα εισπράξουν τη φθορά της κυβέρνησης.

Όπως ισχυρίζεται ένας γνωστός επικοινωνιολόγος δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν στις ευρωεκλογές ο Βελόπουλος περάσει στη δεύτερη θέση αφήνοντας πίσω του τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε ακόμη: