Δεν θα δράσει τελικά εν θερμώ ο Πρωθυπουργός και θα αφήσει τον ανασχηματισμό για αργότερα ενώ θέλει να ζυγίσει αρκετά θέματα.

Αυτό που διαρρέει από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι οι αλλαγές που έγιναν δεν έχουν σχέση με τις ευρύτερες αλλαγές που θέλει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την υπόλοιπη κυβέρνηση.

Πάντως, όσοι ελπίζουν σε δομικούς ανασχηματισμούς καλύτερα να αλλάξουν πλευρό, οι αλλαγές θα αφορούν σε 2-3 υπουργεία στο επίπεδο υπουργών και σίγουρα κάποιους υφυπουργούς.

Στο προσκήνιο τώρα, μπαίνει η μάχη για το Συνέδριο όπου ο Μητσοτάκης θέλει να περάσει ότι η ΝΔ είναι ενωμένη παρά τις αποστάσεις που παίρνουν από τη σημερινή ΝΔ τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι δύο τελευταίοι δεν συγχωρούν στον Μητσοτάκη βασικές επιλογές όπως ο γάμος των ομοφυλόφιλων και το μεταναστευτικό, όμως, δεν μπορούν να τον αδειάσουν σε ένα συνέδριο που η Νέα Δημοκρατία κλείνει 50 χρόνια. Γι’ αυτό και θα παραστούν.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Μητσοτάκης είδε και τους δημοσκόπους του και συνομίλησε με συνεργάτες του που εμπιστεύεται.

Αυτό που βγαίνει είναι ότι η ΝΔ δεν μπορεί να πέσει κάτω από το 30%, δεν τεκμαίρεται από καμία μέτρηση και οι εκτιμήσεις για το τελικό ποσοστό θα είναι πάνω από τις προσδοκίες.

Ο Stan Greenberg είναι κατηγορηματικός, δεν έχει πέσει έξω ποτέ και ίσως η ΝΔ πιάσει και το ποσοστό του 2019 (33%).

Όσο περνάει ο καιρός, εκτιμούν, η ΝΔ θα ανεβάζει ρυθμούς και θα συσπειρώνει ακόμα περισσότερο κόσμο.

Ο Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να κάνει τις ευρωεκλογές δημοψήφισμα σταθερότητας και θα θέσει διλήμματα στο εκλογικό κοινό.

Άλλωστε, η πρόταση δυσπιστίας κατάφερε να την συσπειρώσει. Ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή για εντατικό πρόγραμμα περιοδειών.

Είμαστε ήδη 2 μήνες και κάτι πριν τις εκλογές και έχει αρχίσει και περιοδεύει σε λαϊκές συνοικίες όπως το Μοσχάτο ενώ σήμερα θα πάει και στα ιστορικά Καλάβρυτα.

Επίσης, όπως έχουμε ξαναγράψει οι περιοδείες θα περιλαμβάνουν και εξωτερικό, κυρίως ευρωπαϊκές πόλεις που ζουν έλληνες καθώς μόνο αυτοί ενδιαφέρονται για τις ευρωεκλογές.

Στη Πειραιώς έχουν πειστεί ότι οι επιλογές στο ευρωψηφοδέλτιο θα τραβήξουν, όμως, αναζητούν ακόμα ένα πρόσωπο που θα παίξει ρόλο στα δεξιότερα στρώματα της κοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, βλέποντας και τα άλλα πρόσωπα των άλλων ψηφοδελτίων, το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ (αυτά τα 28 ονόματα που έχουν ανακοινωθεί) είναι στο σωστό δρόμο καθώς αποτελούν πρόσωπα από πολλές κοινωνικές ομάδες και επαγγέλματα.

Διαβάστε ακόμη: