search

UNDERCOVER

Τι συμβαίνει με τα δήθεν εξαντλημένα διαμερίσματα της ελίτ του εφοπλισμού και της επιχειρηματικής σκηνής στον Πύργο του Ελληνικού; Γιατί πέφτουν τηλεφωνήματα σε μεγαλοεπιχειρηματίες; *«Τα παιδιά, τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά»: Ο Μηλιώνης, οι Εβραίοι, η κάνναβη, το εργοστάσιο στην Κόρινθο και ο «κρυφός μέτοχος», σύμφωνα με τις φήμες επώνυμος πολιτικός *Στο κάδρο ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και Μότορ Όιλ: Οι «παίκτες», οι μεγάλες οικογένειες, το big deal και ο καυτός Νοέμβριος των ανακοινώσεων και του MSCI  *Ο «γάτος» προνομιακός βιομήχανος των τραπεζών που χωρίς φράγκο έχτισε αυτοκρατορίες, αποδεικνύεται «γάτος με πέταλα» και στην ερωτική ζωή, όπου «παίζει» ταυτοχρόνως 3 γοητευτικές κυρίες *Παλαιά εθνική οδός Πατρών – Πύργου: 30 εκατομμύρια για κώνους;!

Όλα όσα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες σε επιχειρήσεις, τράπεζες, χρηματιστήριο, ανεξάρτητες αρχές, πολιτικά γραφεία και εξωθεσμικά κέντρα για να μην μένεις στο σκοτάδι!

Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι. Βροχή αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου και εννεαμήνων από τις εισηγμένες εταιρείες και βροχή συνάμα από μεγάλα κέρδη, με πρώτες και καλύτερες τις τράπεζες, τις ενεργειακές εταιρείες, τις ωφελούμενες από τον τουρισμό, τις τηλεπικοινωνίες κλπ. Και ακόμα δεν είμαστε ούτε καν στη μέση των ανακοινώσεων.

Τι συμβαίνει με τα δήθεν εξαντλημένα διαμερίσματα της ελίτ του εφοπλισμού και της επιχειρηματικής σκηνής στον Πύργο του Ελληνικού; Γιατί πέφτουν τηλεφωνήματα σε μεγαλοεπιχειρηματίες;

Επειδή διαβάζω, με απορία είναι η αλήθεια, σχετικά με τα υπερπολυτελή διαμερίσματα στον Πύργο του Ελληνικού που έχουν «εξαντληθεί» και τα οποία φέρεται να έχει αγοράσει ή καπαρώσει η enfant gatee της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής και του εφοπλισμού δια της μεσολάβησης αρχικά άτυπων μεσιτών που έχουν καταστεί επίσημοι εκ των υστέρων μέσω της δημιουργίας σχετικών εταιρικών σχημάτων, οφείλω να παραθέσω την προσωπική εμπειρία πολύ γνωστού και προβεβλημένου επιχειρηματία όπως μου μεταφέρθηκε από τον ίδιο!

Προ ημερών έλαβε τηλεφώνημα από επίσημα εξουσιοδοτημένο «μεσίτη» ο οποίος ενώ πριν από κάμποσο καιρό του έλεγε ότι δεν υπάρχει τίποτα διαθέσιμο και πως αν προκύψει κάτι, θα είναι αφού όποιος έχει δώσει προκαταβολή δεν καταβάλει το τίμημα που προβλέπεται βάσει του σχετικού συμφωνητικού, τώρα πήρε τηλέφωνο να τον ενημερώσει ότι υπάρχει διαθεσιμότητα!!!!

Μολονότι το δικαίωμα να καταβληθούν τα σχετικά τιμήματα από όσους έχουν δώσει προκαταβολές, δεν έχει εκπνεύσει!!!

Τι συμβαίνει λοιπόν στο Ελληνικό με τον περίφημο δήθεν εξαντλημένο Marina Tower;

Δεν έχουν πουληθεί όλα τα διαμερίσματα, όπως ισχυρίζονται οι άνθρωποι της Lamda;

Ή μήπως έχουν διαγνώσει ότι αρκετοί από αυτούς που έχουν δώσει προκαταβολές, θα κάνουν πίσω;

Μήπως άραγε υπάρχουν διαμάχες σε εξέλιξη με ιδιώτες επενδυτές, επειδή έχουν αναθεωρηθεί προς τα πάνω τόσο τα τιμήματα όσο και ο χρόνος παράδοσης;

Οι οποίες καθιστούν αβέβαιη την δήθεν εξάντληση και γιαυτό σπεύδουν οι νόμιμοι πια «μεσίτες» να πιάσουν τον καιρό από μπροστά και να προλάβουν καταστάσεις;

«Τα παιδιά, τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά»! Ο Μηλιώνης, οι Εβραίοι, η κάνναβη, το εργοστάσιο στην Κόρινθο και ο «κρυφός μέτοχος», σύμφωνα με τις φήμες επώνυμος πολιτικός!

«Τα παιδιά, τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά» τραγουδούσε μια φορά κι έναν καιρό ο Γιώργος Κοινούσης στο περίφημο τραγούδι «Όλοι θα ζήσουμε» στο άκουσμα του οποίου έσπαγαν τόνοι από πιάτα στα μπουζουξίδικα της εποχής, την δεκαετία του 1970!

Στις μέρες μας βλέπετε όλο αυτό το σκηνικό έχει αλλάξει και οι παραδοσιακές μπουζουκλερί αντικαταστάθηκαν από τα music halls όπου την τιμητική τους έχουν μόνο τα λουλούδια!

Ένας από τους εξειδικευμένους στον λουλουδοπόλεμο υπήρξε και ο Βασίλης Μηλιώνης της Energa, που με την παρουσία του δίπλα σε αιθέριες υπάρξεις χαρακτήρισε μια εποχή με ιδιωτικά Lear jet, πάρτι στο Μαϊάμι συνοδεία επωνύμων και εντυπωσιακών μοντέλων!

Ο Μηλιώνης, μετά την δυσάρεστη παρένθεση της προφυλάκισης του, έχει επιστρέψει στην ενεργό επιχειρηματική σκηνή όπου φέρεται να μπαίνει, παρέα με Εβραίους συνεταίρους του με εξειδίκευση στα ξενοδοχεία, σε όλες τις δουλειές, σε όλα τα «κόλπα»!

Είτε πρόκειται για μπίζνες με χρυσές βίζες, είτε σε διαγωνισμούς του Δημοσίου όπως τα Δικαστήρια Πειραιά, είτε ακόμη, όπως εσχάτως, στην μπίζνα με την κάνναβη!!!

Το εργοστάσιο στην Κόρινθο μου λένε ότι πηγαίνει μπόμπα, τα κέρδη που βγαίνουν είναι πολλά, οπότε όλοι είναι ικανοποιημένοι!

Και οι φανεροί μέτοχοι αλλά και οι κρυφοί!!! Αλήθεια, ποιος είναι ο κρυφός μέτοχος; Σε όλα τα κόλπα!

Είναι επιχειρηματίας ή πολιτικός; Και πως άραγε η μυστική αυτή σχέση μπορεί να κρατηθεί επί μακρόν στο σκοτάδι και να μην αποκαλυφθεί;

Αληθεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την ψάχνει;

Και ότι συστήματα και υπόγειες διαδρομές στην Δικαιοσύνη μελετούν εξονυχιστικά στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους;

Και βάσει των οποίων θα αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας η ταυτότητα του επωνύμου και προβεβλημένου «κρυφού μετόχου»! Αυτά προς το παρόν…

Στο κάδρο ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και Μότορ Όιλ! Οι «παίκτες», οι μεγάλες οικογένειες, το big deal και ο καυτός Νοέμβριος των ανακοινώσεων και του MSCI!

Τα χρηματιστηριακά λόμπι, τα καλά οικονομικά αποτελέσματα, η επίσκεψη του ισχυρού άνδρα της First, η δημόσια πρόταση και η αξιολόγηση της 10ης Νοεμβρίου για την ένταξη των 2 εισηγμένων στον δείκτη!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο κλάδος της Ενέργειας έχει γίνει και πάλι πολύ hot για Έλληνες και ξένους επενδυτές, με τις μετοχές της ΔΕΗ, της Τέρνα Ενεργειακής και την Μότορ Όιλ να πρωτοστατούν και να πρωταγωνιστούν στην νέα τάξη πραγμάτων, για πολλούς και ποικίλους λόγους!

Στην ΔΕΗ όπου στα τέλη της περασμένης εβδομάδας πέρασε ένα πακέτο μετοχών αξίας 10 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια ανασύνταξης χρηματιστηριακής μετά τη μεγάλη πτώση, η οποία συνδυάζεται:

Πρώτον, με τη στήριξη σοβαρών διεθνών οίκων που δρουν σε ένα βαθμό συντονισμένα.

Δεύτερον, με την αγορά ίδιων μετοχών με εύρος από 2,82 ευρώ έως 17 ευρώ.

Τρίτον, από την είσοδο στο χαρτί χρηματιστηριακών λόμπι που είχαν ανεβάσει την Alpha bank από το 0,40 στο 1,20!

Τέταρτον, από το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες για απόκτηση του 10% της ΔΕΗ, αλλά και κορυφαία funds του πλανήτη.

Πέμπτον, από τα καλά οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν!

Στην Τέρνα Ενεργειακή οι εξελίξεις τρέχουν και όλα συντείνουν, όπως είχε αποκαλύψει το Radar.gr στην υλοποίηση του deal με την First, ο ισχυρός άνδρας της οποίας βρίσκεται στη χώρα μας, με τις σχετικές ανακοινώσεις να πραγματοποιούνται το αργότερο τον Νοέμβριο! Την ίδια στιγμή υψηλόβαθμο στέλεχος της Τέρνα Ενεργειακής πραγματοποίησε μεταβιβάσεις μετοχών σε συγγενικά του πρόσωπα, γεγονός που εκλαμβάνεται από την αγορά ως προάγγελος εξελίξεων!

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως το deal με την First θα γίνει κατά πληροφορίες σε 2 στάδια και μετά την ολοκλήρωση του πρώτου στα 22,5 ευρώ, θα υπάρξει προαιρετική δημόσια πρόταση!

Πάντως, η Τέρνα Ενεργειακή ήδη εντάχθηκε σήμερα στον MSCI και η Motor Oil, που αποτελεί τον πιο πλήρη και καθετοποιημένο ενεργειακό και πετρελαϊκό όμιλο στη χώρα, είναι πιθανό σύντομα να ακολουθήσει…

Ο «γάτος» προνομιακός βιομήχανος των τραπεζών που χωρίς φράγκο έχτισε αυτοκρατορίες, αποδεικνύεται «γάτος με πέταλα» και στην ερωτική ζωή, όπου «παίζει» ταυτοχρόνως 3 γοητευτικές κυρίες!

Οφείλω να ομολογήσω ότι ο προνομιακός βιομήχανος των τραπεζών, εκτός από «γάτος με πέταλα» στην επιχειρηματική ζωή όπου χωρίς φράγκο στην κυριολεξία έχτισε αυτοκρατορίες που τις μοσχοπούλησε, (νάναι καλά οι φίλοι του οι τραπεζίτες) αποδεικνύεται και «γάτος» στην ερωτική ζωή, όπου όπως μαθαίνω εσχάτως «παίζει μεγάλη μπάλα»!

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις ώριμες αλλά γοητευτικές και σέξι κυρίες, της τηλεόρασης και της κοινωνικής – επιχειρηματικής ζωής, πάνω κάτω στα 50 έτη έκαστη, φέρεται να περιτριγυρίζει και να διαχειρίζεται με μαεστρία ο κατά τεκμήριο ικανός επιχειρηματίας – μάνατζερ, μετά τον φημολογούμενο χωρισμό του με την ιδιαιτέρα γραμματέα του!

Κοιτάξτε, αυτό τον καιρό της μόδας είναι οι 50άρες plus, βλέπε Βανδή, Κοκκίνου, Θεοδωρίδου, Μενεγάκη που απασχολούν την δημοσιότητα με τις εμφανίσεις και τους έρωτες τους.

Οπότε ο βιομήχανος – μάνατζερ αυτό το target group χτυπάει, με επιτυχία! Ιδίως όσον αφορά τις ημιεπώνυμες!

Και πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις, όλο για την αγορά σπιτιών και οικοπέδων πετάγεται τα Σαββατοκύριακα, παρέα με πρόσωπα που θα του πουν τη γνώμη τους για την επένδυση στο Real Estate.

Και ενώ υποτίθεται πως είναι στη …Χαλκίδα για αγορά ακινήτου, την ίδια στιγμή εμφανίζεται στο Costa Navarino με άλλη παρέα!

Τι να πω; Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια! Ο άνθρωπος είναι «παίκτης», οπότε αναιρώ όσα έχω γράψει και του βγάζω το καπέλο.

Μην σας πω ότι θα επιδιώξω κιόλας να γίνουμε φίλοι…

Εραστής, χωρίς την αβάντα τραπεζών και τραπεζιτών! Μπράβο και πάλι μπράβο!

Τα υπερκέρδη, οι επιχειρήσεις, η Πολιτεία και η κοινωνία

*** Χαίρεται κανείς να βλέπει τις επιχειρήσεις να προοδεύουν, να παράγουν κέρδη και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου κατά το μέρος που τους αναλογεί, συμμετέχοντας στο ΑΕΠ και δημιουργώντας πολύτιμες θέσεις εργασίας. Πλην, όμως, όλα αυτά δεν μπορεί να συμβαίνουν σε βάρος των συναλλασσόμενων, καταναλωτών ή καταθετών. Επ αυτού, δε νομίζω ότι υπάρχει ουσιαστικός και αντικειμενικός αντίλογος. Ιδίως αυτή την χρονική περίοδο που η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών έχει από μικρά μέχρι τεράστια προβλήματα διαβίωσης και προφανή αδυναμία να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις της.

 

***Μόνο από τα χθεσινά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, θα ξεχωρίσω μερικά στοιχεία, που δείχνουν ακριβώς αυτό που συμβαίνει σήμερα και το οποίο δεν έχει προηγούμενο. Η Εθνική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη εννεαμήνου μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 652 εκατ. ευρώ. Στην ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρεται, μεταξύ άλλων παραγόντων που απογείωσαν τα κέρδη της, και δεύτερος κατά σειρά ο εξής, όπως επί λέξη αντιγράφω: “Η εντυπωσιακή αύξηση των καθαρών εσόδων από προμήθειες διατηρήθηκε (+22% σε ετήσια βάση) μέσω της ενίσχυσης των προμηθειών από κάρτες, πληρωμές και τη χρηματοδότηση εμπορικών συναλλαγών (trade finance) καθώς και της αύξησης των προμηθειών από επενδυτικά προϊόντα”. Ήτοι, σε απόλυτους αριθμούς, 259 εκατ. ευρώ έσοδα από προμήθειες μέσα σε 9 μήνες! Τα επιτόκια καταθέσεων όμως, ακλόνητα μέχρι στιγμής, σε μηδαμινά επίπεδα. Λίγο πολύ βέβαια, όλες οι τράπεζες την ίδια πολιτική προμηθειών ακολουθούν, που τις πληρώνει χρυσές ο συναλλασσόμενος.

 

*** Δεύτερο παράδειγμα. Τα πρώην Ελληνικά Πετρέλαια και νυν HELLENiQ ENERGY Holdings, εμφάνισαν στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης 755 εκατ. ευρώ, από μόλις 48 πέρυσι την ίδια περίοδο! Αν δεν υπήρχε η ενεργειακή κρίση, πιστεύει κάποιος ότι θα έβγαζε η επιχείρηση τέτοια κέρδη, όπως φυσικά και όλες οι ενεργειακές εταιρείες; Και σε κάθε περίπτωση, τα υψηλότατα κέρδη και στο ένα παράδειγμα και στο άλλο προέρχονται κατά βάση από τον οβολό των καταθετών και των καταναλωτών. Η κατάσταση αυτή, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί, όχι γιατί έχουν κέρδη οι επιχειρήσεις, αλλά γιατί, εκμεταλλευόμενες είτε την ολιγοπωλιακή κατ ουσίαν αγορά είτε την ιδιαιτέρως ευνοϊκή για τις δραστηριότητες τους διεθνή και εγχώρια οικονομική συγκυρία, αποκομίζουν κυριολεκτικά τρελά κέρδη.

 

*** Η Πολιτεία, λοιπόν, έχει ευθύνη να προστατεύσει τους πολίτες από όποιες καταστάσεις παράγουν τέτοια φαινόμενα, που πληγώνουν και την οικονομία, αλλά πρωτίστως την ίδια την κοινωνία και πολύ περισσότερο την συντριπτική πλειοψηφία της, που διαβιεί μία από τις χειρότερες οικονομικά περιόδους, εξαιτίας της πολλαπλής οικονομικής κρίσης. Σύμφωνοι, έχουμε εισαγόμενο πληθωρισμό, αλλά ο εγχώριος εξελίσσεται σε ακόμα ισχυρότερο, ειδικά σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και προϊόντα. Και σε τέτοιες καταστάσεις, δεν χωρούν διαχωριστικές γραμμές, ούτε κομματικές σκοπιμότητες. Ούτε οι επιχειρήσεις που αποκομίζουν υπερκέρδη, να βγάζουν την ουρά τους απ έξω, οχυρωμένες πίσω από το σλόγκαν “δεν είμαστε κλέφτες” ή να αρκούνται σε κάποιες περιορισμένου κόστους κινήσεις προς όφελος σχολείων ή τοπικών κοινωνιών. Φυσικά και δεν είναι κλέφτες, αλλά αν δεν υπήρχε η κοινωνική κατακραυγή και η αγανάκτηση και δεν προσέτρεχε η πολιτεία με επιδοτήσεις από κονδύλια του προϋπολογισμού, οι λογαριασμοί και οι αντλίες, θα μας είχαν… εξ-αντλήσει ήδη όλους.

Πάρτι στις αγορές από την ανάσχεση του πληθωρισμού

*** Τα σημάδια ανάσχεσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ έδωσαν το σύνθημα στις πιεσμένες αγορές για ανάκαμψη και καταγραφή κερδών στα χρηματιστήρια, ενώ το δολάριο έπεσε, οι αποδόσεις των ομολόγων μειώθηκαν και ίσως η χθεσινή ημέρα αποδειχθεί κομβική, αν οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίσουν να αποκλιμακώνονται. Η διάρκεια και ο ρυθμός μείωσης του τιμαρίθμου διεθνώς, κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ που δίνει τον τόνο και ειδικότερα στα δικά μας μέρη, σε Ε.Ε. και Ελλάδα δηλαδή, θα καθορίσουν και τα επόμενα βήματα των κεντρικών τραπεζών.

 

*** Υπ΄ αυτό το πρίσμα οι περαιτέρω αποφάσεις της Fed, αλλά και της ΕΚΤ καθώς και άλλων κεντρικών τραπεζών, τίθενται στο τραπέζι με νέα δεδομένα, που πιθανόν να διαφοροποιήσουν κατά τι τη μέχρι τώρα ανένδοτη στάση τους, που οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση του κόστους χρήματος και συνεπακόλουθα στην ενίσχυση των τάσεων ύφεσης, χωρίς να τιθασεύσει τον πληθωρισμό. Αλλά, μάλλον είναι νωρίς για προβλέψεις, γιατί ο (πολύ) δύσκολος χειμώνας είναι μπροστά μας.

Παλαιά εθνική οδός Πατρών – Πύργου: 30 εκατομμύρια για κώνους;!

*** Ο πληροφοριοδότης συνήθως είναι αξιόπιστος, δεν είναι ανταγωνιστής, απλώς έχει σχέση με εργολαβίες και φυσικά έχει γνώση αναγκών, κόστους και…λογικών υπερβάσεων. Αλλά, αυτό που μου μετέφερε και φυσικά δεν μπορώ να το ελέγξω, αν ισχύει είναι εκπληκτικό, αν όχι εξοργιστικό. Στην εθνική οδό (ο θεός να την κάνει) Πατρών – Πύργου, γίνονται εδώ και μήνες εργασίες ανακατασκευής, μετά από πολλά χρόνια, σε ένα δρόμο κυριολεκτική καρμανιόλα, όπου χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο πολλοί συμπολίτες μας

 

*** Ο εργολάβος (αν και νομίζω δεν είναι ένας για όλο το μήκος των 90 και κάτι χιλιομέτρων) μεταξύ άλλων, προφανώς μετά από μελέτη, έχει αναλάβει και την τοποθέτηση σταθερών κώνων, όπου τα έργα ανακατασκευής ολοκληρώνονται. Μου λένε λοιπόν ότι μόνο η σύμβαση για την προμήθεια αυτών των κώνων είναι της τάξης των 30 (!) εκατ. ευρώ. Δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις για να κρίνω την εν λόγω σύμβασή, για αυτό τη μεταφέρω με ερωτηματικό, αλλά ο πληροφοριοδότης μου επιμένει ότι το νούμερο είναι εξωφρενικό. Όποιος αρμόδιος φορέας ή παράγων της αγοράς των αυτοκινητοδρόμων έχει να συνεισφέρει, εδώ είμαστε. Μακάρι να κάνουμε λάθος, γιατί αλλιώς θα πρόκειται για απίστευτη ιστορία

Έχουν αλλάξει οι συνθήκες στην τραπεζική αγορά

*** Για τη μάχη που δίνουν οι τράπεζες μεταξύ τους, για την προσέλκυση καλών πελατών, ασχέτως αν αυτοί είναι ήδη “χρεωμένοι” στο πελατολόγιο της α ή της β τράπεζας, σας έλεγα στα χθεσινά σχόλια, καθώς ο ανταγωνισμός προσλαμβάνει νέες διαστάσεις. Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, ρωτήθηκε χθες για το αν υπάρχει ανταγωνισμός στην τιμολόγηση των δανείων στο corporate μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, ιδίως στις περιπτώσεις χρηματοδότησης που χαρακτηρίζονται ως “τρόπαια”, δηλαδή ως απολύτως ασφαλείς, λόγω οικονομικής και ταμειακής υγείας.

 

*** Και ιδού η απάντηση του κ. Μυλωνά, που πιστοποιεί ότι οι τράπεζες “σφάζονται” για το καλύτερο κομμάτι των επιχειρήσεων, ασχέτως των μεγαλοστομιών τους. Αλλά είναι και η απόδειξη ότι πλέον οι καταστάσεις σήμερα στο χώρο των δανειοδοτήσεων, δεν έχουν καμία σχέση με τα προ κρίσης και προ πανδημίας ισχύοντα, θα έλεγα και προ ξεφορτώματος των κόκκινων δανείων: “Για την Εθνική όλοι οι πελάτες είναι τρόπαιο και πως πράγματι έχουν αλλάξει οι συνθήκες στην αγορά”, ανέφερε ο CEO της Εθνικής. Σημειώνω, δοθείσης ευκαιρίας, ότι πλέον οι τράπεζες, καμένες ούσες από τις πρακτικές του παρελθόντος, σήμερα θέτουν πολύ σκληρούς όρους δανειοδοτήσεων και ζητούν εγγυήσεις και προσημειώσεις, όχι μόνο των ακινήτων των εταιρειών, αλλά και ακινήτων ιδιοκτησίας των βασικών τους μετόχων!

Ερώτημα

Άραγε, γιατί η ΑΑΔΕ δεν δέχεται ως πλατφόρμα συνεργασίας με τους φορολογούμενους το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome, αλλά μόνο το Firefox και το σχεδόν ξεχασμένο και ελάχιστα χρησιμοποιούμενο Internet Explorer; Η αποκλεισμένη πλατφόρμα, είναι μακράν η πλέον χρησιμοποιούμενη σήμερα.

Ίδιες μετοχές

Από παραδρομή, στα χθεσινά σχόλια για τις ίδιες μετοχές, ανέφερα ότι το όριο είναι το 5% των τίτλων μιάς εταιρείας. Το ορθό φυσικά είναι το ποσοστό 10%. (Φαίνεται ότι εκείνη την ώρα σκεφτόμουν τι πιθανότητες έχουν οι Γερμανοί και άλλοι ευρωπαίοι να βγάλουν εύκολα τον ερχόμενο χειμώνα…). Σε κάθε περίπτωση…”ουδείς άσφαλτος”, που έλεγε και η Άντζελα!

Quo Vadis ΕΣΡ;

*** Μαθαίνω ότι ο δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, ετοιμάζει δυναμική παρέμβαση για τα (πολλά) κακώς κείμενα του (σχεδόν ανύπαρκτου, επί της ουσίας) Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, που αρκείται μόνο σε πρόστιμα και ουσιαστικά έχει περιέλθει σε τέλμα και όχι μόνο με δική του ευθύνη. Ένας ξεπερασμένος θεσμός όπως έχει στηθεί και λειτουργεί σήμερα, μη μπορώντας να ανταποκριθεί στον κρίσιμο και απολύτως απαραίτητο ρόλο του. Και εκδημοκρατισμό θέλει και διεύρυνση αρμοδιοτήτων και συμμετοχή άλλων συναρμόδιων φορέων και φυσικά όχι διαδικασίες…δικαστικής αίθουσας στις ακροάσεις. Μακάρι να γίνει κάτι όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γιατί το τοπίο στα Μέσα Ενημέρωσης έχει κακοφορμίσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Περισσότερα, προσεχώς

 

*** Αυτά και για σήμερα κυρίες μου και κύριοι. Οι θερμόαιμοι συγκρατηθείτε, μία μικρή πτώση του πληθωρισμού, καλοδεχούμενη μεν, αλλά δεν είναι και η Λυδία λίθος της κρίσης. Ψυχραιμία και υπομονή. Την καλημέρα μου!

Διαβάστε ακόμη: