Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι 

Κάνουν πάρτι στο Μαξίμου καθώς ξεφορτώθηκαν το πιο τοξικό στοιχείο της τελευταίας τετραετίας, που «έβαζε λόγια», έπαιζε προσωπικά παιχνίδια και εξυπηρετούσε ημέτερους (και επιχειρηματίες)!

Ένας πρωτοκλασάτος υπουργός που θεωρείται ενισχυμένος και αναβαθμισμένος κατά την δεύτερη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, φέρεται να υποστηρίζει σε στενούς συνομιλητές του ότι το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου την ώρα τούτη είναι το καλύτερο της τελευταίας τετραετίας, καθώς έχει πλέον εκλείψει η εστία της τοξικότητας, της εσωστρέφειας και της εξυπηρέτησης προσωπικών σκοπιμοτήτων!

Δεν υφίσταται πλέον η πηγή του διχασμού, το πρόσωπο που σε μόνιμη βάση «έβαζε λόγια» και έσπερνε ζιζάνια μεταξύ των κορυφαίων στελεχών παρά τον πρωθυπουργό και την ίδια ώρα έπαιζε προσωπικό πολιτικό παιχνίδι και εξυπηρετούσε τρίτους, από μεγαλοεπιχειρηματίες μέχρι προσωπικές του επαφές!

Ότι χειρότερο έχει περάσει από το Μαξίμου την τελευταία δεκαετία, ευτυχώς απομακρύνθηκε, εξομολογήθηκε ο ισχυρός υπουργός που έχει αποσπάσει πλέον την εύνοια του Κυρ. Μητσοτάκη για την ορθολογική του σκέψη και τη σοβαρότητα που επιδεικνύει στη δουλειά, τόσο λόγω προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου, όσο και λόγω αξιολογήσεων Γενικών Γραμματέων αλλά και υπουργών!

Και όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα, στο Μαξίμου κάνουν πάρτι που ξεφορτώθηκαν το πιο τοξικό στοιχείο που λειτούργησε ποτέ υπό την σκέπη και την προστασία (αλλά και την εμπιστοσύνη) του πρωθυπουργού.

Ο «μαϊντανός» πρέσβης των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης, οι κοινωνικές σχέσεις με επιχειρηματίες, τραγουδιστές, ιερείς και πολιτικά πρόσωπα και η ενόχληση γνωστού νταραβεριτζή του Τύπου!

…εγχώριος παράγων του Τύπου (χωρίς ρίσκο αλλά εκ του ασφαλούς και με τις πλάτες άλλων) φέρεται ως πολύ δυσαρεστημένος με τις κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις που διαμορφώνει στη χώρα μας ο νέος πρέσβυς των ΗΠΑ στην Αθήνα!

Είναι γεγονός πως ο ομογενής επιχειρηματίας Τζορτζ Τσούνης που έχει αναλάβει ρόλο διπλωμάτη και αποτελεί προσωπική επιλογή του Προέδρου Μπάιντεν, δεν είναι ένας πολιτικός παράγων «κλειστός» και εσωστρεφής όπως ο προκάτοχος του Πάιατ στην Αθήνα, αλλά αντιθέτως χαρακτηρίζεται από μια υπέρμετρη εξωστρέφεια, αντίστοιχη της οποίας δεν μας είχαν συνηθίσει προηγούμενοι πρέσβεις των ΗΠΑ και αναπτύσσει κοινωνικές σχέσεις με μεγαλοεπιχειρηματίες και ολιγάρχες, πάσης φύσης παράγοντες, πολιτικά πρόσωπα, εκκλησιαστικούς φορείς, δημοσιογράφους, εκδότες, μέχρι και τραγουδιστές!

Η εξωστρέφεια αυτή του Τζoρτζ Τσούνη φέρεται να ενοχλεί τον εν λόγω παράγοντα του Τύπου, ο οποίος είχε συνηθίσει κατά το παρελθόν να μονοπωλεί τους παράγοντες του «συστήματος» ως «εκφραστής» και βαθύς γνωστής εκ των έσω, των Αμερικανικών κέντρων, αλλά και των εκάστοτε κυβερνήσεων!

Υπό την έννοια αυτή, ο παράγων του Τύπου και της Δημοσιογραφίας που από θέση ισχύος την οποία του παρέχουν τα αφεντικά του, «πνέει μέτρα» εναντίον του Τζoρτζ Τσούνη, τον οποίο κατηγορεί για «μαϊντανό», επειδή προφανώς του πήρε «τη δουλειά» και του έκοψε το νταραβέρι!

Για την ιστορία, ο συγκεκριμένος παράγων του Τύπου, παρά τις προσπάθειες που έχουν αναληφθεί από κοινά ενδιάμεσα πρόσωπα, εξακολουθεί να εμφανίζει μια οξύτατη αντιπάθεια κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία καθίσταται περισσότερο από εμφανής στα πρωτοσέλιδα και στη γραμμή της εφημερίδας που ο παράγων του Τύπου προΐσταται, η οποία αν και φιλοκυβερνητική και Ναυαρχίδα της Κεντροδεξιάς όπως την χαρακτηρίζουν, έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς της αντιπολίτευσης…

Στα δίχτυα της Αρχής για το Ξέπλυμα, εταιρίες ΙΚΕ οι οποίες με όχημα τους Φορολογικούς Αντιπροσώπους ξεπλένουν χρήμα στην Ελλάδα το οποίο καταλήγει σε φορολογικούς παραδείσους!

Στα δίκτυα της Αρχής για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έπεσαν εταιρείες ΙΚΕ με έδρα στην Ελλάδα οι οποίες εντάσσονται σε κύκλωμα εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διάφορες χώρες τη ΕΕ και κυρίως σε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Λουξεμβούργο και οι οποίες διακινούν κεφάλαια που προέρχονται από τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Το κύκλωμα των παραπάνω εταιρειών επέλεξε την Ελλάδα για την διακίνηση των παράνομων συναλλαγών και ξεπλύματος χρήματος λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας για την απόκτηση ΑΦΜ από αλλοδαπούς και την εκπροσώπηση τους ενώπιον της Φορολογικής Διοίκησης.

Αναλυτικότερα φαίνεται από το πόρισμα της ΑΡΧΗΣ ότι αλλοδαποί αποκτούν ΑΦΜ στην Ελλάδα και στην συνέχεια δημιουργούν ΙΚΕ και στις οποίες στην συνέχεια ορίζουν κοινό πρόσωπο δικηγόρο ή λογιστή ως φορολογικό εκπρόσωπο όπου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν υπάρχει καμία ευθύνη.

Τα λεφτά που έχουν διακινηθεί μέσω των παραπάνω εταιρειών αγγίζουν τα ποσά των 2 εκατομμυρίων και τα οποία φαίνεται να περνάνε από την χώρα μας και να καταλήγουν σε φορολογικούς παραδείσους.

Δήμητρα Λυγούρα: η κολλητή, του κολλητού του πρωθυπουργού, στην ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής – Μετά την τοποθέτηση του νομικού Αλ. Αθανασίου στο ΔΣ του ΟΤΕ, «τακτοποιήθηκε» και η στενή του φίλη!

Η επιλογή της κυρίας Δήμητρας Λυγούρα ως ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπ. Προστασίας του Πολίτη σίγουρα παραξένεψε πολλούς και προκάλεσε πλήθος αποριών, δεδομένου ότι η εν λόγω κυρία που έχει διατελέσει στέλεχος σε πολιτικά γραφεία, ούτε τη γνώση διαθέτει, ούτε την εμπειρία για την ανάληψη μιας τόσο δύσκολης και σύνθετης θέσης που αφορά τις φυλακές της χώρας και σχετίζεται με τη διαχείριση ποινικών κρατουμένων και ενός ολοκλήρου συστήματος που κινείται από τον Κορυδαλλό μέχρι τις φυλακές Δομοκού ή Χανίων!

Και φυσικά η θέση αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με τις μετακινήσεις των κρατουμένων, όπως κάποιοι ισχυρίζονται λέγοντας πως η Δήμητρα Λυγούρα έχει αναπτύξει ένα λογισμικό ή έναν αλγόριθμο προκειμένου η κατάταξη των κρατουμένων και οι μετακινήσεις να γίνονται αξιοκρατικά όπως στις ΗΠΑ και την Κύπρο! Αλλά και με την αναβάθμιση των φυλακών, των συστημάτων ασφαλείας, τον εκσυγχρονισμό αλλά και την ανέγερση νέων σωφρονιστικών ιδρυμάτων, προϋπολογισμού εκατοντάδων εκατομμυρίων…

Αδιαμφισβήτητα με την επιλογή αυτή έχει ξαφνιαστεί δυσάρεστα όλος ο κόσμος που σχετίζεται με την στενή αλλά και την ευρεία έννοια, με την ΕΛΑΣ αλλά και το τέως υπ. Δημόσιας Τάξεως, θεωρώντας ότι η επιλογή αυτή είναι παντελώς ακατάλληλη, γεγονός που επιβεβαιώνεται βάσει των πληροφοριών που φθάνουν από το υπ. Ψηφιακής Πολιτικής όπου υπηρέτησε υπό τον ΓΓ κύριο Χριστόπουλο!!! Και σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε σε ποια ψηφιακή πλατφόρμα έβαλε το χέρι της η κυρία Λυγούρα και ποια ήταν η κατάληξη!

Ωστόσο στις μέρες μας, όλα αυτά έχουν μικρή σημασία, δεδομένου ότι «στήριγμα» της κυρίας Λυγούρα στο σύστημα του Μαξίμου (μολονότι έχει περάσει από το πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη) είναι ο δικηγόρος κύριος Αλέξανδρος Αθανασίου, ο εις εκ των στενών προσωπικών φίλων του πρωθυπουργού από τον καιρό του Κολλεγίου Αθηνών, τον οποίο άλλωστε ο πρωθυπουργός φρόντισε να τον «διασφαλίσει», απαιτώντας τη συμμετοχή του στο ΔΣ του ΟΤΕ!

Έτσι, αφού εξασφαλίστηκε ο νομικός κύριος Αθανασίου, ήρθε η σειρά της στενής του φίλης κυρίας Λυγούρα, να αναλάβει καθήκοντα ΓΓ και μάλιστα σε μια εξαιρετικά καυτή πολιτική θέση, που έχει να κάνει με ποινικούς και υπόγεια συστήματα! Χωρίς να διαθέτει ούτε την απαιτούμενη εμπειρία, ούτε κανένα πολιτικό ειδικό βάρος!

Δυστυχώς η μεγάλη νίκη στις εκλογές και το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει μόνος του χωρίς αντίπαλο, οδηγεί σε επιλογές τύπου Λυγούρα, πλήρως ακατάλληλες και πιθανόν επικίνδυνες, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο τακτοποίησης ημέτερων, φίλων, κολλητών και παρατρεχάμενων! Και στην προκειμένη περίπτωση, την τοποθέτηση σε καίρια θέση της κολλητής του κολλητού, που λίγο καιρό πριν είχε τοποθετήσει στο ΔΣ του ΟΤΕ!

Πολύ φοβάμαι ότι τα πρώτα απτά σημάδια αναξιοκρατίας έχουν κάνει την εμφάνιση τους…

Χτύπησε την πόρτα της UEFA για τον ΠΑΟΚ ο Τέλης Μυστακίδης – Ο ομογενής μεγιστάνας των μετάλλων ζήτησε από παράγοντες της UEFA επίσημα στοιχεία σχετικά με πρόσωπα που εμπλέκονται καθώς και τα οικονομικά του δεδομένα όπως έχουν υποβληθεί στα πλαίσια του Financial Fair Play!

Ως γνωστόν, σας αποκαλύψαμε πρώτοι (και κάποιοι άλλοι ακολούθησαν εκ των υστέρων βασιζόμενοι στο δικό μας πρωτογενές ρεπορτάζ) ότι ο ομογενής μεγιστάνας Τέλης Μυστακίδης, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος των μετάλλων που διαθέτει ελληνική και βρετανική ιθαγένεια και κατάγεται από την Θεσσαλονίκη, επέδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας (όχι μόνο λόγω του Ρώσο- Ουκρανικού ζητήματος), τα οποία άλλωστε είναι πλέον ευδιάκριτα στο σύνολο των επιχειρήσεων του!

Επιπροσθέτως, ο αμερικανικός παράγων, μέσω της πρεσβείας στην Αθήνα και όχι μόνο- πιέζει αφόρητα εδώ και αρκετό καιρό την κυβέρνηση προκειμένου να αποδομήσει τον Ρωσοπόντιο επιχειρηματία, τόσο όσον αφορά το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης που θεωρείται καθοριστικής σημασίας για τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Δύσης, όσο και τις εμβληματικές τοποθετήσεις του στην Θεσσαλονίκη, όπως είναι η ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ, με το πλήθος φανατικών οπαδών και φιλάθλων που τον ακολουθούν παντού!

Υπό το πρίσμα αυτό, το φημολογούμενο μέχρι πρότινος ενδιαφέρον του Τέλη Μυστακίδη για τον ΠΑΟΚ πιθανόν να υποκινείται τόσο από τον αμερικανικό παράγοντα, όσο και από την ελληνική κυβέρνηση! Θυμίζεται μεταξύ άλλων ότι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης αποτελεί και έναν εκ των βασικών μετόχων της Τρ. Πειραιώς!

Επί του προκειμένου τώρα: Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Radar που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ο ομογενής billionaire Τέλης Μυστακίδης επικοινώνησε με τις υπηρεσίες της UEFA και ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με το πλήρες καθεστώς που τον διέπει και ζητήθηκαν πληροφορίες σχετικά με πρόσωπα που εμπλέκονται στη διοίκηση του, τη μετοχική του σύνθεση όπως επισήμως είναι ενημερωμένη η UEFA, αλλά και το οικονομικό του status που έχει υποβληθεί στις αρμόδιες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές αρχές βάσει του καθεστώτος του Financial Fair Play που διέπει το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι!

Η επίσημη επικοινωνία του Τέλη Μυστακίδη, η οποία τέθηκε υπόψιν μας εκ των έσω, με παράγοντες της UEFA έρχεται να καταδείξει ότι ο ομογενής μεγιστάνας με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη βλέπει βάσιμα και ουσιαστικά την υπόθεση του ΠΑΟΚ και επεξεργάζεται το περιβάλλον της ομάδας συγκεντρώνοντας την ώρα τούτη πληροφορίες από τις ανώτατες αρμόδιες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές αρχές!

Σε απλά λόγια, το ενδιαφέρον Μυστακίδη για τον ΠΑΟΚ είναι βάσιμο, πέραν πάσης αμφιβολίας, απτό και συγκεκριμένο!

Οπότε μένει να δούμε εάν το ενδιαφέρον μετουσιωθεί σε πράξη και ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τον Ιβάν Σαββίδη, όπως παράγοντες της κυβέρνησης πιθανολογούν!

Διαβάστε ακόμη: