Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι

Οι αστείες δικαιολογίες του Γιώργου Παπανδρέου για την απουσία του από την εκδήλωση για τον Σημίτη

Ο ΓΑΠ δεν πήγε στον Σημίτη και τον συζητάνε ακόμα στο ΠΑΣΟΚ.

Ποτέ δεν ξεπέρασε ότι ο Σημίτης προσπάθησε να βοηθήσει τον Βενιζέλο για να τον ρίξουν παρέα.

Και από την άλλη ο Σημίτης ποτέ δεν ξεπέρασε ότι ο άνθρωπος που του έδωσε το δακτυλίδι, τον διέγραψε.

Βέβαια, η δικαιολογία ΓΑΠ ότι δεν πήγε στην εκδήλωση επειδή ήταν στην Κίνα σε ένα συνέδριο νεολαίας είναι για γέλια και για κλάματα…

Γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν ήθελε να κάτσει δίπλα στην Έφη Αχτσιόγλου;

Το γινάτι βγάζει μάτι… Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε από ένα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης να μην κάτσει δίπλα στην Έφη Αχτσιόγλου, όταν έμαθε ότι τις έχουν βάλει δίπλα δίπλα.

Έκανε φασαρία και τελικά μετέφεραν την Έφη κάτι θέσεις πιο δίπλα.

Τώρα οι κακές γλώσσες λένε ότι η Ζωή φοβήθηκε, επειδή θα πήγαινε με τον Διαμαντή, μήπως της “κοίταζε” το αγόρι της η γοητευτική Έφη…

Δεν τα πιστεύω αυτά…

Έχουν «μπερδέψει τα μπούτια τους» στον ΣΥΡΙΖΑ με τόσες τάσεις

Έχουμε μπερδευτεί όλοι με τις τάσεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά στην αντιπολίτευση του Κασσελάκη, υπάρχουν τόσες υποομάδες.

Έχουμε την Ομπρέλα, έχουν την ομάδα της Αχτσιόγλου που χωρίζεται σε δύο τάσεις, η πρώτη με τους Τζανακόπουλους και η δεύτερη με το Χαριτση-Ηλιόπουλο, η ομάδα του Ευκλείδη, οι πασοκογενείς και τέλος οι Πράσινοι του Πέτρου Κόκκαλη…

Χάνει η μάνα το παιδί…

Πάνε να αθωώσουν την Καϊλή – Μην την δούμε και σε κάνα κυβερνητικό πόστο να λέτε

Πάνε μάλλον να αθωώσουν την Καϊλή και να πέσουν οι κατηγορίες για lobbying και χρηματισμό μέσω του QatarGate.

Και όχι τίποτα άλλο, θα έρθει πίσω στην Ελλάδα καμαρωτή καμαρωτή και θα ζητάει καμία θέση είτε στο ΠΑΣΟΚ είτε στον Βενιζέλο είτε ακόμα ακόμα και στην κυβέρνηση.

Ελπίζω να μην λυγίσουν από την γοητεία της…

«Ξεβολεύτηκε» η πελατεία του Βερβεσού και το ΠΑΣΟΚοπαίδι την πέφτει στον Χατζηδάκη  για το νομοσχέδιο

Έχετε καταλάβει ότι υπάρχει πλέον μεγάλη κόντρα μεταξύ του Κωστή Χατζηδάκη και του Δημήτρη Βερβεσού του ΔΣΑ.

Ο Βερβεσός ως πασοκοπαίδι και ΓΑΠοπαίδι θέλει να κάνει τη ζωή δύσκολη διότι το φορολογικό νομοσχέδιο ξεβολεύει τους νέους κυρίως δικηγόρους που είναι η “πελατεία” του Βερβεσού.

Γι’ αυτό το επόμενο διάστημα, έχει κηρύξει απεργίες και στάσεις εργασίας.

Προβλέπονται τρελά σκηνικά ξαφνικά. Απο ποιον; Απο το Βερβεσό που τον στήριξαν και οι δεξιοί!

Haircut 170 εκατ. ευρώ στην ΓΕΚ Τέρνα για την Εγνατία οδό κάνει το ΤΑΙΠΕΔ – Ο όμιλος Περιστέρη είχε ζητήσει να μειωθεί το τίμημα κατά 300 εκατ. ευρώ – Η λύση βρέθηκε κάπου στη μέση!

Στην τελική ευθεία έχει πλέον εισαχθεί οριστικά η σύμβαση για την 35ετή παραχώρηση της Εγνατίας οδού, προτιμητέος επενδυτής της οποίας αναδείχθηκε στις 26 Αυγούστου 2021 ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα σε κοινοπραξία με την Egis Project!

Η εν λόγω κοινοπραξία είχε υποβάλει προσφορά μαμούθ για την εποχή εκείνη ύψους 1,496 δις. ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που το δεύτερο υποψήφιο σχήμα των Μυτιληναίου – Vinci είχε δώσει τίμημα κάτω των 500 εκατ. ευρώ, στο ένα τρίτο δηλαδή του σχήματος που επικράτησε!

Επί του προκειμένου, μετά από 2 χρόνια εκκρεμότητας η σύμβαση οδηγείται από το ΤΑΙΠΕΔ στο Ελεγκτικό Συνέδριο που θα αποφανθεί της νομιμότητας της και στη συνέχεια θα επιστρέψει προκειμένου να κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων όπως ακριβώς γίνεται με όλες τις συμβάσεις παραχωρήσεις.

Σημειώνεται ότι η σύμβαση για την Εγνατία οδό περιλαμβάνει και την κατασκευής τριών κάθετων οδικών αξόνων, πρόσθετου προϋπολογισμού 800 εκατ. ευρώ!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο όμιλος Περιστέρη είχε ζητήσει από το ΤΑΙΠΕΔ ένα haircut της τάξης των 300 εκατ. ευρώ όσον αφορά το αρχικό τίμημα του 1,5 δις. που είχε υποβληθεί, καθώς στο μεταξύ τα δεδομένα της αγοράς έχουν αλλάξει όσον αφορά το ύψος των επιτοκίων, το κόστος δανεισμού αλλά και τις γενικότατες δυσκολίες χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν από τις τράπεζες οι κατασκευαστικές εταιρίες και όχι μόνον!

Το αίτημα του ομίλου Περιστέρη φέρεται να συζητήθηκε κατά πληροφορίες στο ΤΑΙΠΕΔ προ ολίγων ημερών και κρίθηκε σε έναν βαθμό εύλογο, καθώς πράγματι τα δεδομένα δανεισμού έχουν ανατραπεί με τα επιτόκια στα ύψη, ενώ το τίμημα κατά κοινή παραδοχή ήταν πολύ υψηλό, ένα δις. ευρώ υψηλότερο από τον δεύτερο στον διαγωνισμό, γεγονός που άφηνε περιθώριο για ένα δίκαιο «κούρεμα»!

Οι ίδιες πηγές εντός του ΤΑΙΠΕΔ με τις οποίες συνομίλησε το Radar, επιβεβαίωσαν ότι πράγματι αποφασίστηκε ένα hair cut γύρω στα 170 εκατ. ευρώ, που αποτελεί και τη μέση λύση στο εύλογο αίτημα της ΓΕΚ Τέρνα.

Κατόπιν της διόρθωσης αυτής ως προς το ύψος του τιμήματος, μειωμένου αντίστοιχα κατά 170 εκατ. ευρώ, οδηγείται στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση, η οποία αναμένεται περί τα τέλη του έτους, αρχές του 2024 το αργότερο!

Ο ΟΤΕ, οι υπεραξίες μαμούθ, τα υπερκέρδη, οι δηλώσεις Τσαμάζ, η αλλαγή μάνατζμεντ, η κινητικότητα των Γερμανών, το ενδιαφέρον κορυφαίων funds και η επιβεβαίωση του Radar!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι τα όσα ανακοίνωσε στην press conference ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ έρχονται να επιβεβαιώσουν πλήρως τα ρεπορτάζ και τις αποκαλύψεις του Radar σχετικά με την κινητικότητα, τις εξελίξεις, τις υπεραξίες, τη μετοχή του ΟΤΕ αλλά και τα όσα επίκεινται όσον αφορά το μάνατζμεντ του Οργανισμού!

Ο Μιχάλης Τσαμάζ μέσα από την επίσημη τοποθέτηση του αναφέρθηκε στις τεράστιες υπεραξίες από την περιουσία του ΟΤΕ, που ανέρχεται γύρω στο 1 δις. και για την οποία πρώτο και μόνο το Radar είχε επισημάνει και αναλύσει σε βάθος, ενημερώνοντας έγκυρα το επενδυτικό κοινό!

Όπως και το γεγονός ότι παρά τα υπερκέρδη και τις τεράστιες υπεραξίες, η μετοχή του ΟΤΕ στο ΧΑ παραμένει εγκλωβισμένη σε χαμηλά επίπεδα, εντελώς ανεξήγητα, γεγονός που δημιουργεί υπόνοιες για μάζεμα λόγω μελλοντικής πώλησης ή για τυχόν υποβολή δημόσιας πρότασης!

Έχουμε ήδη αποκαλύψει για το ενδιαφέρον κορυφαίων funds προκειμένου να αποκτήσουν ένα στρατηγικό ποσοστό του Οργανισμού αλλά και την αποτίμηση που κάνουν οι Γερμανοί στις διαπραγματεύσεις ανεβάζοντας την στα 8 δις!!!

Οι οποίοι την ίδια ώρα μέσα από συνεχείς αγορές μετοχών με τα κεφάλαια που προέρχονται από την κερδοφορία (το 50% των καθαρών κερδών) αυξάνουν τη συμμετοχή τους πάνω από το 51% του ΟΤΕ!

Υπό αυτή την έννοια, όλα όσα ανακοινώθηκαν και όλα όσα εξελίσσονται επιβεβαιώνουν απολύτως το Radar, καθώς ξεκάθαρα προκύπτει ότι οι Γερμανοί έχουν συνειδητοποιήσει ότι την ώρα τούτη τα κέρδη έχουν πιάσει το peack ενώ οι υπεραξίες των ακινήτων έχουν επίσης χτυπήσει ταβάνι και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα σε μια εποχή που οι τηλεπικοινωνίες διεθνώς δεν είναι της μόδας, όπως συνομολόγησε ο Μιχάλης Τσαμάζ, προαναγγέλοντας την αλλαγή μάνατζμεντ και το κλείσιμο του κύκλου του!

Ταυτόχρονα τα μεγέθη του ΟΤΕ προσελκύουν ενδιαφερόμενους μεταξύ των κορυφαίων funds του κόσμου όπως για παράδειγμα το CVC και άλλα πολλά!

Το μέλλον θα δείξει. Οι Γερμανοί – που αποχωρούν σταδιακά από τις διεθνείς επενδύσεις τους σε μια αλλαγή πολιτικής σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν!

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι τον ΟΤΕ τον έχουν πλέον ξεζουμίσει σε επίπεδο προμηθειών …

Χάνει ερείσματα σε Ελλάδα και ΗΠΑ ο Τζώρτζ Τσούνης, λόγω των προβλημάτων με την Δικαιοσύνη που αντιμετωπίζει ο Γερουσιαστής Μπόμπ Μενέντεζ, πρόσωπο της επιρροής του οποίου θεωρείται ο ομογενής επιχειρηματίας!

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας από το 2021, Μπόμπ Μενέντεζ με την Δικαιοσύνη των ΗΠΑ, με βαρύ κατηγορητήριο για δωροληψία αλλά και με πρόσθετες καταγγελίες ότι λειτουργούσε ως πράκτορας ξένου κράτους και ειδικότερα της Αιγύπτου, έχουν προκαλέσει κατά πληροφορίες, σοβαρό πλήγμα στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο οποίος θεωρείτο πρόσωπο της επιρροής Μενέντεζ, του οποίου αποτέλεσε την επιλογή για την έλευση στην Ελλάδα και τον διπλωματικό ρόλο που ανέλαβε ο ομογενής επιχειρηματίας!

Έγκυρες πηγές υποστηρίζουν ότι ο Τζώρτζ Τσούνης έχει χάσει πλέον μεγάλο μέρος των ερεισμάτων του στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να αισθάνεται ανασφαλής, γεγονός που το επιτείνουν οι προσωπικοί αντίπαλοι του τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ουάσινγκτον, όπου διπλωματικοί κύκλοι που εξ αρχής ήταν αντίθετοι με την τοποθέτηση του, τον «ταυτίζουν» με τον Μενέντεζ!

Στην Ελλάδα τώρα, ένα φιλοαμερικανικό – πρακτορικό σύστημα, με πρόσβαση στον Τύπο, που επί χρόνια παρίστανε τον «νταραβεριτζή» των ΗΠΑ στην Αθήνα και τον μεταφορέα εντολών, αιτημάτων και επιθυμιών, φέρεται να έχει βρει την ευκαιρία να ξεσπαθώσει κατά του πρέσβη Τζώρτζ Τσούνη, τον οποίο αποκαλεί «μαϊντανό» λόγω της εξωστρέφειας που χαρακτηρίζει τον ομογενή επιχειρηματία και της ευρείας κοινωνικής ζωής που τον διέπει, καθώς ο συμπαθής Τζώρτζ κάνει παρέα με τους πάντες, από τραγουδιστές και ηθοποιούς μέχρι μεγαλοεπιχειρηματίες…

Διαβάστε ακόμη: