Παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου πλησιάζουν, η UBS παραμένει εποικοδομητική για τις μετοχές και δεν πιστεύει ότι οποιαδήποτε άνοδος του volatility θα μπορούσε να βλάψει μια ισχυρή αγορά.

«Καθώς κανένα κόμμα δεν έχει σαφές πλεονέκτημα σε καμία από τις βασικές πολιτείες που θα μπορούσαν να κρίνουν το αποτέλεσμα, η κούρσα παραμένει στο νήμα για να κριθεί και αναμένουμε ότι η μεταβλητότητα θα αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες εν μέσω αβεβαιότητας», έγραψε τη Δευτέρα η επικεφαλής επενδύσεων της UBS Global Wealth Management, Solita Marcelli.

«Αλλά πιστεύουμε επίσης ότι η πιθανή μεταβλητότητα είναι απίθανο να εκτροχιάσει τα θετικά θεμελιώδη μεγέθη των μετοχών και υπενθυμίζουμε στους επενδυτές να μην προβούν σε δραματικές αλλαγές χαρτοφυλακίου με βάση τα αναμενόμενα εκλογικά αποτελέσματα», τονίζει, σύμφωνα με το CNBC.

Αμφίρροπη μάχη

Η μάχη μεταξύ της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παραμένει αμφίρροπη σε επτά πολιτείες-κλειδιά, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση των Washington Post/Schar School.

Η Δημοκρατική πρώην εισαγγελέας προηγείται στην Τζόρτζια με ποσοστό 51% έναντι του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα που συγκεντρώνει ποσοστό 47%, την ώρα που ο Τραμπ διατηρεί μικρό προβάδισμα στην Αριζόνα με ποσοστό 49% έναντι 46% της Χάρις.

Συνολικά, το 49% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων λέει ότι στηρίζει τη Χάρις και το 48% τον Τραμπ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Post. Μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos την περασμένη εβδομάδα κατέδειξε ότι η Χάρις διατηρεί ένα σταθερό προβάδισμα 45% με 42% έναντι του Τραμπ.

Διαβάστε ακόμη: