Ο κ. Μπάιντεν απέτισε σήμερα (18/09) ύστατο φόρο τιμής μπροστά από το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στο Λονδίνο, όπως και πολλοί άλλοι ηγέτες του εξωτερικού, οι οποίοι έφθασαν στη βρετανική πρωτεύουσα πόλη για την κηδεία της, που θα τελεστεί αύριο.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και η σύζυγός του, Τζιλ, εμφανίσθηκαν σε υπερυψωμένο χώρο μέσα στην αίθουσα του Γουεστμίνστερ Χολ όπου βρίσκεται το φέρετρο της Βασίλισσας, ενώ, ουρά ανθρώπων περνούσε μπροστά του. Ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε το σχήμα του σταυρού και έβαλε το χέρι στην καρδιά του.

«Έχω ήδη πει πως η μητέρα και ο πατέρας μου πίστευαν πως όλοι αξίζουν να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και αυτό ακριβώς ήταν που απέπνεε εκείνη», τόνισε, προσθέτοντας πως είχε «πάνω απ’ όλα αίσθηση της έννοιας της υπηρεσίας».

Νωρίτερα σήμερα, είχαν αποτίσει ύστατο φόρο τιμής στην Ελισάβετ η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’ της Ισπανίας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα παραστεί απόψε με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ και άλλους ηγέτες σε δεξίωση, πριν από την αυριανή τελετή της κηδείας.

Διαβάστε ακόμη: