Ένας διακεκριμένος Ουκρανός χορευτής μπαλέτου, ο οποίος αυτή την εβδομάδα πέθανε πολεμώντας στην πρώτη γραμμή εναντίον των ρωσικών δυνάμεων που έχουν εισβάλλει στην πατρίδα του, τιμήθηκε σήμερα (17/09) σε τελετή στην Εθνική Όπερα της Ουκρανίας.

Η Όπερα χαρακτήρισε ως «θαρραλέο ρομαντικό» και «γενναίο μαχητή» τον Ολεξάντρ Σαποβάλ, ο οποίος στις 12 Σεπτεμβρίου σκοτώθηκε από έκρηξη ρωσικού όλμου, στην ανατολική Ουκρανία.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, ήταν στρατιώτες από την μονάδα του Σαποβάλ και μέλη της καλλιτεχνικής κοινότητας του Κιέβου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στον προθάλαμο του κτηρίου της Όπερας για να αποθέσουν λουλούδια στο φέρετρό του, προτού αυτό τυλιχθεί με την εθνική σημαία της Ουκρανίας.

Ο 47άχρονος Σαποβάλ είχε αποσυρθεί ύστερα από μακρόχρονη καριέρα ως χορευτής της Εθνικής Όπερας τον περασμένο χρόνο και είχε αρχίσει να διδάσκει στο Κίεβο, προτού ενταχθεί στις στρατιωτικές δυνάμεις για την υπεράσπιση της ουκρανικής πρωτεύουσας πόλης, μετά τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

Αργότερα, μετέβη στην περιφέρεια του Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας για πολεμήσει, όπου έλαβαν χώρα μερικές από τις σφοδρότερες μάχες στη διάρκεια του πολέμου.

Διαβάστε ακόμη: