Μια από τις δημοφιλέστερες όπερες όλων των εποχών, την περίφημη «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι θα παρουσιάσει η Εθνική Λυρική Σκηνή στις 28, 29, 30 και 31 Ιουλίου στο Ηρώδειο, με τη συμμετοχή σπουδαίων διεθνών πρωταγωνιστών της όπερας.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της όπερας θα μοιραστούν οι διάσημες υψίφωνοι Κριστίνε Οπολάις και Λιάνα Χαρουτουνιάν ενώ συμμετέχουν και άλλοι διακεκριμένοι καλλιτέχνες όπως οι περιζήτητοι τενόροι Ραμόν Βάργκας και Τζόρτζιο Μπερρούτζι και οι κορυφαίοι Έλληνες βαρύτονοι Δημήτρης Πλατανιάς και Τάσης Χριστογιαννόπουλος.

Με την αναβίωση της ιδιαιτέρως επιτυχημένης παραγωγής της Τόσκας του 2012 σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα η Εθνική Λυρική Σκηνή ολοκληρώνει τη σεζόν 2021/22 στο Ηρώδειο, στις 28, 29, 30 και 31 Ιουλίου 2022. Η Φλόρια Τόσκα, μια ντίβα της όπερας, είναι μια γυναίκα παράφορα ερωτευμένη, που ζηλεύει παθολογικά τον σύντροφό της.

Ο βαρόνος Σκάρπια, ένας σκοτεινός άνδρας με απόλυτη εξουσία, ηδονίζεται από τον πόνο των θυμάτων του. Ανάμεσα στους δύο βρίσκεται ο εραστής και αγνός πατριώτης Μάριο Καβαραντόσσι, ο οποίος οδηγείται στον θάνατο, όχι για τις ιδέες του, αλλά επειδή κατέχει την Τόσκα, την οποία ποθεί ο Σκάρπια. Η μηχανή είναι καλά στημένη: απ’ τις παγίδες του Σκάρπια δεν θα ξεφύγει κανείς.