Ένα «σφάλμα» προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου online διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση της livestreaming υπηρεσίας Twitch. Οι πληροφορίες που διέρρευσαν, αφορούν στον πηγαίο κώδικα του Twitch και σε αρχεία με τις πληρωμές που γίνονται σε κορυφαίους streamers της πλατφόρμας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της υπηρεσίας που ανήκει στην Amazon, η διαρροή προκλήθηκε από μια «αλλαγή διαμόρφωσης του σέρβερ, στον οποίο απέκτησε πρόσβαση κακόβουλο τρίτο μέρος», η οποία «εξέθεσε» ορισμένες ευαίσθητες πληροφορίες. Ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε αν όλες οι πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν, ήταν γνήσιες.
Με απλά λόγια, το Twitch αποδίδει το «σφάλμα» σε κάποιον χάκερ, ξεκαθαρίζοντας πως «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να διαπιστωθεί το πλήρες μέγεθος του αντίκτυπου της διαρροής».
Ακόμα, η εταιρεία ανέφερε ότι δεν είχε «καμία ένδειξη» ότι τα στοιχεία σύνδεσης των χρηστών παραβιάστηκαν, ενώ «δεν αποθηκεύει τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας των χρηστών, έτσι ώστε να μην μπορούν να εκτεθούν οι συγκεκριμένες οικονομικές πληροφορίες».
Τι είναι το Twitch; Ότι χρειάζεται να ξέρεις για τη streaming υπηρεσία
Το Twitch είναι μια δημοφιλής online υπηρεσία για την παρακολούθηση και live streaming gaming broadcasts. Όταν ιδρύθηκε το 2011, το Twitch εστίαζε αποκλειστικά στα games, αλλά σήμερα φιλοξενεί και streams που αφορούν την μουσική, τα talk shows, τη τέχνη και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τις τηλεοπτικές σειρές. Το 2014, το Twitch εξαγοράστηκε από την Amazon και μέχρι και σήμερα παραμένει μια από τις μεγαλύτερες πηγές εισοδήματος στη Βόρεια Αμερική.
Τα Twitch streams μπορούν να παρακολουθούνται από την επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας, από το Desktop App και από τις εφαρμογές που παρέχει για iOS και Android συσκευές, καθώς επίσης και από το Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 και 4, από το Fire TV της Amazon, από το Google Chromecast και από την NVIDIA SHIELD. Η παρακολούθηση των Twitch streams είναι εντελώς δωρεάν και δεν απαιτεί από τους χρήστες να εγγραφούν στην υπηρεσία.
Η δημιουργία λογαριασμού επιτρέπει παρόλα αυτά στους χρήστες να προσθέτουν κανάλια στη λίστα των αγαπημένων τους, να τα ακολουθούν (κάτι παρόμοιο με το subscribe στο YouTube) και να παίρνουν μέρος σε συζητήσεις μέσα από τη συνομιλία που παρέχεται σε κάθε online streaming.