Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, κάνει λόγο, σε δήλωσή της, για «αλαζονική αποποίηση ευθυνών» της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με την Τράπεζα Θεμάτων, η οποία καταρρέει για δεύτερη διαδοχική ημέρα, προσθέτοντας πως για τον κ. Σκέρτσο «πάντα φταίνε οι άλλοι».

Αναλυτικά η δήλωση της εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου:

«Κατά τον κ. Σκέρτσο ακόμη και για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, η υπηρεσιακή κυβέρνηση τριών ημερών ή οι κυβερνοεπιθέσεις.

Πάντα φταίνε οι άλλοι.

Στο μεταξύ η αγωνία των μαθητών συνεχίζεται, όσο το πρόβλημα στις εξετάσεις δεν λύνεται.

Το μόνο που μένει είναι η αλαζονική αποποίηση ευθυνών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που τέσσερα χρόνια τώρα δεν​ φρόντισε να θωρακίσει ψηφιακά την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων και να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων».

Σχολεία: Παρέμβαση Ντογιάκου μετά τη νέα κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων

Η δεύτερη διαδοχική κατάρρευση του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων, κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία, προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριανο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα.

Σύμφωνα με την εντολή, οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν, για τον εντοπισμό των δραστών, ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων. Στόχος της παρέμβασης της εισαγγελικής αρχής είναι να κινητοποιηθούν οι αρχές για να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα που έχουν άμεση επίπτωση σε χιλιάδες μαθητές.

Διαβάστε περισσότερα