Η δεύτερη διαδοχική κατάρρευση του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων, κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία, προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριανο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα.

Σύμφωνα με την εντολή, οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν, για τον εντοπισμό των δραστών, ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων. Στόχος της παρέμβασης της εισαγγελικής αρχής είναι να κινητοποιηθούν οι αρχές για να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα που έχουν άμεση επίπτωση σε χιλιάδες μαθητές.

Σημειώνεται ότι με προβλήματα ξεκίνησε και η σημερινή ημέρα (30/5) των ενδοσχολικών εξετάσεων, λόγω νέας κυβερνοεπίθεσης, αυτή τη φορά σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων αλλά και άλλων φορέων ερευνητικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, μέχρι στιγμής έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε 1.300 λύκεια από τα 1.900 σε όλη την επικράτεια, αλλά με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς.

Μάλιστα, όπως ανέφερε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας νωρίτερα στην ΕΡΤ, η σημερινή επίθεση ήταν χειρότερη από τη χθεσινή στην Τράπεζα Θεμάτων.

Διαβάστε περισσότερα