Ραγδαίες εξελίξεις όσον αφορά στο ζήτημα της αποκαλούμενης «Ιερής Διαπλοκής» που αφορούσε στον διαγωνισμό-παρωδία για τα «ατακτοποίητα» ακίνητα-φιλέτα της Εκκλησίας σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της Ιεράς Συνόδου!

Με προσωπική του παρέμβαση ο αρχιεπίσκοπος έβαλε οριστικό τέλος σε μια υπόθεση δήθεν διαγωνιστικής διαδικασίας στην οποία ενεπλάκησαν νταραβεριτζήδες, εφοπλιστές, υψηλόβαθμοι εκκλησιαστικοί παράγοντες, τοπικοί άρχοντες, πρώην υπουργός, επιχειρηματίες-αρπακτικά που αποτελούν συνώνυμο της διαπλοκής και της διαφθοράς!

Πήρε την υπόθεση πάνω του

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό της προσωπικής παρέμβασης του κ. Ιερώνυμου, ο οποίος πήρε την υπόθεση πάνω του και κατήργησε μια θολή διαδικασία που εξέθεσε την εκκλησία, ότι σε μια στιγμή κατά τη διάρκεια της ιεράς συνόδου, όταν ο επικεφαλής της επιτροπής διαχείρισης της εκκλησιαστικής περιουσίας Νικόδημος Φαρμάκης πήγε να τοποθετηθεί και να επιχειρηματολογήσει υπέρ της συνέχισης του διαγωνισμού παρωδία-παγκόσμια πρωτοτυπία με τα «ατακτοποίητα» ακίνητα, ο αρχιεπίσκοπος παρενέβη εμφατικά και δήλωσε «τώρα μιλάω εγώ»!!!

Υπονοώντας πως ό,τι είχε να πει ο καθένας το είπε με τις πράξεις του, αφήνοντας βαρύτατες αιχμές στον τρόπο που ο Νικόδημος διαχειρίστηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο μια ευαίσθητη πτυχή της εκκλησίας, δημιουργώντας υποψίες και υπόνοιες μέσω της διαδικασίας που ακολουθήθηκε ότι υπήρξε αδιαφάνεια, διαπλοκή, παρεμβάσεις τρίτων, κρυφά ραντεβού, ίντριγκες και συνωμοσίες, εμπλοκή συγγενικών προσώπων παραγόντων της εκκλησίας!

Καθώς και εφοπλιστές, δήμαρχοι, πρώην προβεβλημένοι υπουργοί, αλλά και πολλοί νταραβεριτζήδες, που έκαναν αισθητή την παρουσία τους διά μέσου ιλιγγιωδών προσφορών-μαϊμού χωρίς εγγυήσεις και εξασφαλίσεις και με αποπληρωμή του τιμήματος σε 100 χρόνια!!!

Οριστικό τέλος στην αυθαιρεσία

Η προσωπική παρέμβαση του αρχιεπισκόπου έρχεται να δώσει οριστικό τέλος στην αυθαιρεσία των ενεργειών Νικοδήμου, ο οποίος κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή ηρνείτο να επιφέρει την τάξη, την ισορροπία και την ομαλότητα στην διαδικασία, αλλά επέμενε να ολοκληρωθεί μια διάτρητη διαδικασία, μέσω της οποίας τα φιλέτα της Βουλιαγμένης θα κατέληγαν σε ύποπτα συστήματα περίεργων και ιδιότυπων εφοπλιστών-επιχειρηματιών, που θα τα άρπαζαν χωρίς εγγυήσεις με σκοπό την μεταπώλησή τους σε funds, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη!

Επί του προκειμένου, η παρέμβαση Ιερώνυμου αδειάζει και ακυρώνει τον ιερέα Νικόδημο με την άδεια οπλοφορίας και την συνοδεία 4 αστυνομικών, καθώς η διαγωνιστική διαδικασία των «ατακτοποίητων» ακινήτων μπαίνει στο αρχείο, και θα δημοπρατηθούν μόνο τα τακτοποιημένα χωροταξικά, πολεοδομικά και δασικά ακίνητα της Εκκλησίας!