Τώρα που κάθεται η σκόνη και ξεδιαλύνουν πρόσωπα και καταστάσεις, η υπόθεση του διαγωνισμού για τα «ατακτοποίητα» ακίνητα της Εκκλησίας, ειδικά στην Βουλιαγμένη, αναδίδει οσμή σκανδάλου!

Πρόκειται για τα ακίνητα εκείνα στην περιοχή της Βουλιαγμένης, όπως το ορφανοτροφείο, τα 1.000 στρέμματα μεταξύ Βουλιαγμένης – Βάρκιζας, καθώς και οικόπεδα στο Καβούρι και πάνω από τη Λίμνη Βουλιαγμένης!

Τα οποία βγήκαν στο σφυρί «ατακτοποίητα», χωρίς χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και χωρίς άδεια από το Δασαρχείο!

Ακίνητα που δεν γνωρίζεις χρήσεις γης, συντελεστές δόμησης, τι χτίζει και τι δεν χτίζει!

Ο προβληματισμός είναι μεγάλος και απασχολεί, κατά πληροφορίες, τα υψηλά κλιμάκια της Αρχιεπισκοπής καθώς βάσει των μέχρι σήμερα δεδομένων η διαδικασία όπως ακολουθήθηκε προσείλκυσε το ενδιαφέρον κερδοσκόπων, άφραγκων, δήθεν θεσμικών επενδυτών και πολλών και διαφόρων νταραβεριτζήδων που θέλησαν να εκμεταλλευτούν πρόσωπα και καταστάσεις!

Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) της Εκκλησίας της Ελλάδος

Με μαϊμού – ιλιγγιώδεις προσφορές, αποπληρωμή τιμήματος σε 100 χρόνια και εγγυητικές ενός μόλις χρόνου, είναι προφανές πως διαμορφώθηκε μια εικονική υπερβάλλουσα ζήτηση, χωρίς πραγματικά λεφτά, χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις, χωρίς τακτική και διασφαλισμένη αποπληρωμή τιμήματος!

Μια εικονική πραγματικότητα κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα που επί καιρό συνωμοτούσαν και κατέστρωναν σχέδια, κατά πληροφορίες!

Ταυτοχρόνως, προβληματισμό προκαλεί και το γεγονός των ραντεβού που ελάμβαναν χώρα μεταξύ του δημάρχου Βουλιαγμένης, ανιψιού εκκλησιαστικού παράγοντα και εφοπλιστών!

Υπό το πρίσμα αυτό αποτελεί πλέον μονόδρομο για την επιτροπή διαχείρισης της εκκλησιαστικής περιουσίας υπό τον Νικόδημο Φαρμάκη, οι ευθύνες του οποίου για το φιάσκο με τα ακίνητα είναι τεράστιες, να προχωρήσει σε ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία με κανονικές προσφορές επί τη βάσει προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού!

ΥΓ.: Αληθεύουν, άραγε, οι πληροφορίες ότι ο Νικόδημος Φαρμάκης διαθέτει άδεια οπλοφορίας και έχει αποσπάσει φύλαξη – συνοδεία από το κράτος τεσσάρων αστυνομικών; Αν οι πληροφορίες είναι αληθείς, διερωτάται κανείς: τι χρειάζεται ένας ιερέας αστυνομική προστασία; Ποιος ο λόγος ύπαρξης άδειας οπλοφορίας; Νέοι θεσμοί, νέα ήθη, νέα δεδομένα για την ιεροσύνη στις μέρες μας…