Μέσα από την αρθρογραφία της η Αξία και το Radar.gr αποκάλυψε τον διαγωνισμό-παρωδία για την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας!

Πρόκειται για διαγωνισμό παγκόσμια πρωτοτυπία, όπου τα ακίνητα φιλέτα διατίθενται προς πώληση σε κάθε ενδιαφερόμενο «ατακτοποίητα», χωρίς να έχει υπάρξει δηλαδή χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός και χωρίς να έχουν εκδοθεί σχετικές βεβαιώσεις από το Δασαρχείο.

Οσμή σκανδάλου

Είναι προφανές πως η υπόθεση αυτή από την αρχή ως το τέλος αναδίδει οσμή σκανδάλου! Ακίνητα-φιλέτα, ειδικά στην Βουλιαγμένη, τέθηκαν προς πώληση υπό συνθήκες περίεργες και αδιαφανείς!

Και στο τέλος της ημέρας στη σχετική διαδικασία ενεφανίσθησαν πολλοί και διάφοροι νταραβεριτζήδες, εφοπλιστές, δημοτικοί άρχοντες και λοιπές υπόγειες δυνάμεις, που επιχείρησαν μέσα από προσφορές μαϊμού, δήθεν ιλιγγιώδεις αλλά ασαφείς και αδιαφανείς, χωρίς μακροχρόνιες εγγυητικές επιστολές και με καταβολή των μισθωμάτων σε 100 χρόνια, να υφαρπάξουν τα διαμάντια των νοτίων Προαστίων όπως το κτήμα των 85 στρεμμάτων του ορφανοτροφείου, τα 1.000 στρέμματα μεταξύ Βουλιαγμένης – Βάρης και οικόπεδα φιλέτα στη λίμνη Βουλιαγμένης και στο Καβούρι!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η υπόθεση αυτή στην οποία πρωταγωνίστησαν τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της εκκλησίας εκθέτει την Αρχιεπισκοπή και δημιουργεί εντυπώσεις που δεν αρμόζουν ούτε συνάδουν με το κύρος και την εμβέλεια της εκκλησίας!

Υποσχέσεις δεξιά κι αριστερά

Διότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως εδώ και καιρό δίνονται υποσχέσεις δεξιά κι αριστερά από πολλούς και διάφορους, οι οποίοι στο τέλος αποδεικνύεται ότι τα έχουν… σπάσει μεταξύ τους και λειτουργούν ανεξάρτητα!

Παράλληλα, ραντεβού και μυστικές συναντήσεις στις οποίες λαμβάνουν μέρος δημοτικοί άρχοντες, εφοπλιστές, ιερείς και συγγενικά πρόσωπα εκκλησιαστικών παραγόντων, δίνουν προς τα έξω την εικόνα διαμόρφωσης ενός περιβάλλοντος Ιερής Διαπλοκής!

Υπό το πρίσμα τούτο και υπό τα δεδομένα που έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί, με τη διαδικασία να ξεφτίζει επικίνδυνα και να αποδεικνύεται πρόχειρη και σκανδαλώδης, η λύση που υπάρχει είναι μία και μοναδική:

Να ακυρωθούν οι υποβολές των προσφορών-μαϊμού όπως την ώρα τούτη έχουν υποβληθεί από νταραβεριτζήδες, άφραγκους και αρπακτικά που θέλουν να βάλουν χέρι στην περιουσία της εκκλησίας, και να προκηρυχθεί επιτέλους ένας κανονικός πλειοδοτικός διαγωνισμός, με προϋποθέσεις των υποψηφίων, κριτήρια συμμετοχής, έκδοση και κατάθεση εγγυητικών επιστολών και σαφείς όρους ως προς το τίμημα και την διάρκεια αποπληρωμής!

Σκοπιμότητες και περίεργα συμφέροντα

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος!

Όπως καταδείχθηκε στην πράξη, κάθε άλλη ενέργεια υποκρύπτει σκοπιμότητες και περίεργα συμφέροντα που παραμονεύουν να πιάσουν την καλή εις βάρος της εκκλησίας και γενικότερα εις βάρος του Δημοσίου και του κοινού καλού!