Σε μείζονος σημασίας ζήτημα για την Εκκλησία και την κυβέρνηση εξελίσσεται κατά πληροφορίες η «Ιερή Διαπλοκή», που αφορά την πώληση με όρους αδιαφανείς, φιλέτων της εκκλησίας που βγήκαν στο σφυρί «ατακτοποίητα», χωρίς χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και χωρίς εγκρίσεις από το Δασαρχείο, σε «αναξιόπιστους» επενδυτές!

Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει πως ο διαγωνισμός για την εκποίηση των φιλέτων της εκκλησιαστικής περιουσίας αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία καθώς έβγαζε στο σφυρί τα εν λόγω ακίνητα, ορισμένα από τα οποία θεωρούνται ως τα «διαμάντια» της παραλιακής, «ατακτοποίητα»!!!

Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα 85 στρέμματα του Ορφανοτροφείου ακριβώς πάνω από την πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης, τα 1.000 στρέμματα πάνω στο νερό μεταξύ Βουλιαγμένης – Βάρκιζας για τα οποία παλαιότερα ο περίφημος Father Alex εξ Αμερικής (πριν εμφανιστεί ο υιός ως νταραβεριτζής της Hard rock για το καζίνο του Ελληνικού) είχε παρουσιάσει κάτι «επενδυτές» να τα αποκτήσουν, που όμως εξαφανίστηκαν νύχτα!

Αλλά και αγροτεμάχια στη Λίμνη της Βουλιαγμένης και στο Καβούρι!

Περίεργα παιχνίδια με τα «ακατέργαστα» διαμάντια της Εκκλησίας!

Το εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης.

Την ώρα τούτη η υπόθεση του διαγωνισμού για τα «ατακτοποίητα» ακίνητα εξελίσσεται σε παρωδία, απ’ όπου αναδύεται οσμή σκανδάλου καθώς εμφανίστηκαν προσφορές – μαμούθ, ιλιγγιώδεις ως προς τα απόλυτα νούμερα, που υποβλήθηκαν χωρίς εξασφαλίσεις, χωρίς εγγυητικές πολλών ετών παρά μόνο ενός έτους (!!!) και με πρόταση να αποπληρωθούν σε 100 χρόνια!!!

Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή, λόγια του αέρα, προτάσεις ύποπτες και επικίνδυνες που υποκρύπτουν την απόκτηση των ακινήτων – φιλέτων τζάμπα, με υψηλές προσφορές στα λόγια, που δεν συνοδεύονται από την προσκόμιση εγγυητικών επιστολών πέραν του ενός χρόνου!!!

Προσφορές μαμούθ, για ακίνητα όπου δεν έχει καθοριστεί τι συντελεστή δόμησης έχουν, αν χτίζουν ή δεν χτίζουν, αν είναι δασικά ή όχι, ποιες είναι οι χρήσεις γης!!!

Πρόκειται αναμφίβολα για μια διαδικασία που εκθέτει ανεπανόρθωτα την επιτροπή της εκκλησιαστικής περιουσίας, ειδικά τον Νικόδημο Φαρμάκη και όλους όσοι εντός και εκτός Εκκλησίας μοίραζαν υποσχέσεις δεξιά και αριστερά…

Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Και όλους εκείνους που μέσα από μυστικά ραντεβού, συναντήσεις, ίντριγκες και συνωμοσίες διαμόρφωσαν εντέλει έναν διαγωνισμό αδιαφανή, όπου τα συμφέροντα της Εκκλησίας δεν διαφυλάσσονται και οι πιθανοί πλειοδότες αποδεικνύονται αφερέγγυοι!!!

Ποιοι ευθύνονται προσωπικά για την παταγώδη αυτή αποτυχία, που εξελίσσεται σε σκάνδαλο ολκής, όπου επιβάλλεται η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου;

Ποιοι εφοπλιστές συμμετείχαν σε μυστικά ραντεβού στη Βουλιαγμένη και αλλού;

Ποιος ο ρόλος του Δημάρχου Βούλας- Βουλιαγμένης- Βάρκιζας;

Ποια η συμμετοχή ανιψιού εκκλησιαστικού παράγοντα;

Και ποιος εκπροσωπούσε μυστηριώδη funds που δήθεν  θα έμπαιναν εκ των υστέρων να αποκτήσουν τα ακίνητα από τους ιδιώτες – πλειοδότες;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και σύνθετα!

Και η σκιά πέφτει βαριά πάνω από την Αρχιεπισκοπή που καλείται την ώρα τούτη να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα!