Με αφορμή την έντονη φημολογία ότι οι περίφημοι «εφοπλιστές» Μπακοκαυμενάκηδες (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι), βρίσκονται στο τελικό στάδιο της συμφωνίας για να αποκτήσουν το πακέτο των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, πρώην «κανάλι 10», το οποίο παραδόξως και όλως περιέργως ως προς την διαδικασία που ακολουθήθηκε πέρασε στον έλεγχο του θεατρικού επιχειρηματία Διονύση Παναγιωτάκη, θέτουμε δημοσίως τους προβληματισμούς μας στην Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και τις λοιπές αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές!

Το σημερινό Action 24, αγόρασε προ ετών ο φυγόδικος μέχρι σήμερα επιχειρηματίας Πέτρος Κυριακίδης από τον Γ. Τράγκα αντί του ποσού των 10 εκατ. ευρώ, με δάνειο από την Proton Bank στην οποία έβαλε ενέχυρο τις μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος σήμερα αδιευκρίνιστα και χωρίς να καθίσταται σαφής η διαδικασία, έχει περάσει στην κυριότητα του Διον. Παναγιωτάκη (κάτι ακούγεται για απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών μέσα από αύξηση κεφαλαίου!!!)!

Στη συνέχεια όπως έγινε γνωστό, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών που «βάρεσαν κόκκινο» όπως η Αγροτική, η Probank, η FBB αλλά και η Proton πέρασαν στην Bad bank της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία με τη σειρά της, μετά από διαγωνιστική διαδικασία, τα ανέθεσε στην PQH!

Κατόπιν αυτού, τι έγινε τελικά με το δάνειο της Proton Bank ύψους 10 εκατ. ευρώ, που χορηγήθηκε στον Π. Κυριακίδη για να αγοράσει το Κανάλι 10, νυν Action 24, με εγγύηση (collateral) τις μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού;

Εισπράχθηκε το δάνειο ναι ή όχι;

Αν όχι, γιατί δεν εκποιήθηκαν οι μετοχές του πρώην Καναλιού 10; Γιατί δεν αναζητήθηκε αγοραστής; Ποιος ο ρόλος της PQH? Έκανε καλά τη δουλειά της;

Πως πέρασε ξαφνικά η ιδιοκτησία του Καναλιού 10 στον Διονύση Παναγιωτάκη; Πως η PQH αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδος επέτρεψαν την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης, έστω μέσα από αύξηση κεφαλαίου; Γιατί δεν μπλοκαρίστηκαν με κάθε τρόπο οι διαδικασίες;

Προστατεύτηκαν εντέλει τα συμφέροντα του Δημοσίου ή όχι;

Και εν πάσει περιπτώσει, σε μια τέτοια κραυγαλέα υπόθεση, πώς είναι δυνατόν η Τράπεζα της Ελλάδος, η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη να επιτρέψουν την πώληση και μεταβίβαση των μετοχών του Action 24 από τον Διονύση Παναγιωτάκη στους Μπακοκαυμενάκηδες αντί του ποσού μάλιστα των 12 εκατ. ευρώ όπως φημολογείται, υψηλότερου ακόμη και από αυτό που πούλησε ο συγχωρεμένος Τράγκας στον φυγόδικο Κυριακίδη!

Δεν θα πρέπει να επιβληθεί δέσμευση των μετοχών καθώς και του ποσού που θα καταβληθεί από την επικείμενη αγοραπωλησία προκειμένου να διαλευκανθεί η περίεργη υπόθεση;

Υπό το πρίσμα αυτό, επειδή πρόκειται για υπόθεση Δημοσίου συμφέροντος, καλούνται η Τράπεζα της Ελλάδος, οι φορολογικές Αρχές καθώς και οι αρμόδιες της Δικαιοσύνης και του Ξεπλύματος βρώμικου χρήματος να διαλευκάνουν την υπόθεση, ελέγχοντας την από την αρχή ως το τέλος!

Προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην διαδικασία, πως απέκτησε ο Διον. Παναγιωτάκης τις μετοχές που είχαν ενεχυριαστεί στην Proton από τον Κυριακίδη για το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ!

Και αν η PQH έπραξε όλα όσα όφειλε να πράξει προκειμένου να διαφυλάξει την περιουσία του Δημοσίου, που πέρασε στην ευθύνη της Τράπεζας της Ελλάδος!

Ποιος θα προστατεύσει άραγε, την ύστατη αυτή ώρα τα συμφέροντα του Δημοσίου;