Με αφορμή το σκάνδαλο Τράγκα, το ξέπλυμα, τα 17 ακίνητα, τις ράβδους χρυσού και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία (π.χ. τηλεοπτικά κανάλια) από τα οποία αποκόμισε τεράστιο πλουτισμό, αλλά και με έναυσμα από την προσυμφωνία Μπακοκαϋμενάκηδων και Διονύση Παναγιωτάκη για το Action 24 (πρώην Κανάλι 10 του Τράγκα, που αγοράστηκε από τον Κυριακίδη) για ένα ιλιγγιώδες ποσόν μεταξύ 7 και 12 εκατομμυρίων ευρώ, ανάλογα με την διαρροή, ανακύπτουν εύλογα ερωτήματα προς τις τράπεζες και τις αρμόδιες Αρχές!

Το «Κανάλι 10» λοιπόν, του Γ. Τράγκα, αγοράστηκε από τον διαβόητο Κυριακίδη (ο οποίος ως γνωστόν εδώ και χρόνια διαφεύγει των Αρχών και της Δικαιοσύνης) αντί του ποσού των 10 εκατ. ευρώ, με αντίστοιχο δάνειο που έλαβε από την Proron Bank το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ!!!

Και στη συνέχεια ο θεατρικός επιχειρηματίας (του έδωσε τα θέατρα ο Μ. Σάλλας στο οικοδομικό τετράγωνο του πρώην Μετοχικού Ταμείου Στρατού και ειδικότερα επί της Βουκουρεστίου) Διονύσης Παναγιωτάκης, πήρε τον έλεγχο του «Καναλιού 10», που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Action 24, μέσα από μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των μόλις 500 χιλιάδων ευρώ!!!

Το παράδοξο στην υπόθεση δεν είναι ότι ο εν λόγω θεατρικός επιχειρηματίας και παραγωγός, πρώην σύζυγος της Ελένης Κούρκουλα και κολλητός φίλος του Λιγνάδη (όπως ο ίδιος έχει δηλώσει), πήρε έναντι εξευτελιστικού τιμήματος έναν τηλεοπτικό σταθμό τον οποίο συζητάει σήμερα να πουλήσει για 7-12 εκατ. ευρώ και να αποκομίσει υπεραξίες από την αγοραπωλησία που μπορεί να κυμαίνονται από 6,5 έως 11,5 εκατ. ευρώ!!!

Το ζήτημα είναι γιατί οι τράπεζες ή η τράπεζα στην οποία κατέληξαν τα δάνεια της Proton Bank δεν κίνησαν τις διαδικασίες για την είσπραξη του ποσού των 10 εκατ. ευρώ με το οποίο χρηματοδοτήθηκε η αγορά από τον Κυριακίδη του Καναλιού 10 του Γ. Τράγκα, που σήμερα μετονομάστηκε σε Action 24, περιήλθε στην κατοχή Παναγιωτάκη με ΑΜΚ 500 χιλιάδων ευρώ και πωλείται με υπεραξίες πιθανόν άνω των 10 εκατ. ευρώ, που μπαίνουν σε ζεστές τσέπες! Ενώ η τράπεζα έχει χάσει τα λεφτά και κάθεται και βλέπει!!!

Τι ενέργειες έχουν κάνει οι τράπεζες; Έχουν προβεί σε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης; Γιατί δεν μπλόκαραν τις μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού, προκειμένου να περιέλθει στην κατοχή τους και να διεκδικήσουν εκείνες την «υπεραξία» από την πώληση-μαμούθ στους επιχειρηματίες Μπάκο και Καϋμενάκη;

Μήπως πρέπει να παρέμβει στην υπόθεση η ελληνική Δικαιοσύνη;

Μήπως θα έπρεπε να ενημερώσουν οι τράπεζες τους Μπακοκαϋμενάκηδες ότι υφίσταται ένα ζήτημα απλήρωτου και ανείσπρακτου δανείου 10 εκατ. ευρώ, για το οποίο οφείλουν οι ίδιες να εγείρουν απαιτήσεις;

Μήπως θα πρέπει την υπόθεση αυτή να την εξετάσει εξονυχιστικά η Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, με αφορμή το σκάνδαλο Τράγκα και τους εκβιασμούς που φέρεται να άσκησε σε επιχειρηματίες για να τους αποσπάσει οικονομικά και χρηματικά οφέλη;