Κωδικός «Στοχεύστε τον Κυριάκο Βελόπουλο» κυριαρχεί πλέον στη Νέα Δημοκρατία καθώς οι διαρροές προς την Ελληνική Λύση είναι το κλειδί ώστε η κυβερνώσα παράταξη να κερδίσει πίσω δεξιούς πλην δημοκρατικούς ψηφοφόρους και να παρουσιάσει ένα καλό και πειστικό ποσοστό σταθερότητας, το οποίο ο Πρωθυπουργός θέτει στο 33%.

Η εικόνα που εξέπεμψαν το προηγούμενα διάστημα τα κόμματα δεξιά της ΝΔ ήταν αποκαρδιωτική.

Απέδειξαν ότι κινούνται εκτός πλαισίου δημοκρατικού τόξου νομιμοποιώντας ακραίες θέσεις.

Τα χαστούκια και οι γροθιές, παρ’ ότι προσελκύουν τους ακραίους δεν μπορούν να γίνονται ο κανόνας.

Οι κατηγορίες στοχοποιούν κυρίως τον Κυριάκο Βελόπουλο που θέλησε να πείσει ότι εκείνος εκπροσωπεί την Εκκλησία κι ότι οι βουλευτές της ΝΔ δεν θα πρέπει να πατάνε σε αυτές επειδή ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ουσιαστικά ο Βελόπουλος προέτρεψε τους πιστούς και τον κλήρο να βάλλουν κατά των βουλευτών και των στελεχών της ΝΔ.

Αυτή η προτροπή φέρνει πλέον το κόμμα του πιο κοντά στις μεθόδους της Χρυσής Αυγής και των γιαουρτιών που εκσφενδονίζονταν σε πολιτικούς την εποχή των μνημονίων.

Τον κατατάσσει στις πολιτικές δυνάμεις που κάνουν πεζοδρομιακή αντιπολίτευση ενώ δεν υπάρχουν ούτε θέσεις ούτε απόψεις στο πρόγραμμα του κόμματος. Ουσιαστικά είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας.

Το επόμενο διάστημα, οι υπουργοί που θα βρεθούν στις περιφέρειες θα προσπαθήσουν να τραβήξουν πίσω τον κόσμο αυτό αναφέροντας αυτά που είπε και ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Ότι η ΝΔ είναι πατριωτική δύναμη, ότι φύλαξε την πατρίδα από την λαθρομετανάστευση με τον φράκτη στον Έβρο και την πιο σφικτό έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων, ότι εξόπλισε την χώρα με ακριβά αμυντικά συστήματα, ότι στήριξε την ελληνική οικογένεια με επιδόματα και ότι προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο μπορεί στα θέματα αστυνόμευσης-ασφάλειας με πρόσφατο παράδειγμα τις συλλήψεις για την οπαδική βία.

Σημαντικό ρόλο πάντως στην συσπείρωση των γαλάζιων ψήφων θα παίξει η δραστηριοποίηση του καραμανλικού Νίκου Δένδια στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Ο Δένδιας έχει γκελ στο καραμανλικό στοιχείο που βλέπει με πολλή δυσπιστία τον Μητσοτάκη και με συμπάθεια τον Βελόπουλο.

Από την στιγμή μάλιστα που δεν προτίθεται να δραστηριοποιηθεί έστω και μέσω δήλωσης ο Κ.Καραμανλής, η συμβολή Δένδια κρίνεται αναγκαία.

Το επόμενο διάστημα μέχρι τις εκλογές θα είναι μία μάχη με τις δεξιές ψήφους και την αποχή, λένε όσοι γνωρίζουν τι λένε οι δημοσκοπήσεις.

Και εκεί θα κριθεί εάν το ποσοστό της ΝΔ θα είναι 31% ή αν θα φτάσει 35%.

Διαβάστε ακόμη: