Πριν λίγες μέρες η ΝΔ με υπόμνημά της επικαλούμενη τον νόμο που η ίδια έφερε και ψήφισε για την «πραγματική ηγεσία ζητάει από το Άρειο Πάγο να μπλοκάρει τους Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές.

Η νέα πρωτοβουλία της «γαλάζιας» παράταξης, που αποδεικνύει εν τοις πράγμασι ότι θέλει να αποκλειστούν από την εκλογική διαδικασία μορφώματα που μπορεί να σχετίζονται με φασιστικές και εγκληματικές οργανώσεις, έρχεται μετά την άσκηση δίωξης της εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών -πλην του προέδρου Βασίλη Στίγκα- για το αδίκημα της εξαπάτησης των εκλογέων, αλλά και σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο θεωρεί ηθικό αυτουργό.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ο de facto ηγέτης του πολιτικού κόμματος Σπαρτιάτες είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης…

Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά, το μόνο που μένει είναι το Α1 τμήμα να μην ανακηρύξει τον συνδυασμό των κόμματος Σπαρτιάτες και να μείνουν εκτός εκλογικής διαδικασίας.

Θα είναι προοίμιο για την δεύτερη πράξη όπου το Ανώτατο εκλογοδικείο θα κηρύξει έκπτωτο το κόμμα και θα άρει και τις βουλευτικές έδρες από τους Σπαρτιάτες και είτε να συμπληρωθούν τα άλλα κόμματα αναλογικά είτε να γίνουν εκλογές στις περιφέρειες που είναι οι κενές έδρες.

Όμως, όπως μαθαίνουμε το Α1 τμήμα του Άρειου Πάγου δεν θα δώσει το πράσινο φως και σε άλλους συνδυασμούς, όπως το Πατριωτικό Τόξο, κόμμα το οποίο λέγεται ότι στήριζε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Την ίδια ώρα ο πόλεμος με την Ελληνική Λύση συνεχίζεται. Σήμερα θα γίνει άρση της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, τον έχει μηνύσει ο Ευστάθιος Φλώρος παλιό στέλεχος της Ελληνικής Λύσης και πατέρας στελέχους των Σπαρτιατών.

Η ηγεσία του κόμματος βλέπει να έχει γίνει κοιλιά. Η δραστηριοποίηση στην Κεντρική Μακεδονία του καραμανλικού και σοβαρού Νίκου Δένδια σε συνδυασμό με τις περιοδείες Άδωνι Γεωργιάδη – ο οποίος ξεμπρόστιασε τον Βελόπουλο δημοσίως- έχει κόψει τις ροές, έχει δημιουργήσει συνθήκες συσπείρωσης.

Παράλληλα, το κλείσιμο του μετώπου με την Εκκλησία και η επερχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη- Ιερώνυμου δημιουργεί άλλες δυναμικές.

Ο κλήρος μπορεί να είναι στα κάγκελα για την ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ που άνοιξε η κυβέρνηση, όμως, δεν την αντιπροσωπεύει το χαστούκι υποψήφιας βουλευτή του κόμματος ΝΙΚΗ προς βουλευτή της ΝΔ και σίγουρα αυτή η πράξη ξέκοψε πολλούς και κατέστησε τον Νατσιό έναν θρησκευτικό τραμπούκο.

Διαβάστε ακόμη: