Μετά το ηχηρό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, αντέδρασε, λέγοντας ότι «η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο κ. Βελόπουλος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε: «Για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους:  Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία», απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε όσα είπε νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Και πρόσθεσε: «Όπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Δυστυχώς όμως, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε από το Δήλεσι, επ’ αφορμή των προτροπών σε βία του Κυριάκου Βελόπουλου: «Έχουμε σταθερές γραμμές, τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τους άνθρωπους», ενώ υπογράμμισε ότι «αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία, κοιτάμε πώς μπορούμε να πάμε μπροστά».