Εσχάτως γίνεται λόγος πολύς γύρω από το deal της Τέρνα Ενεργειακή!

Και χύνεται πολύ μελάνι κυρίως από τους πολέμιους της μεγάλης επιχειρηματικής συμφωνίας, όλους αυτούς που λόγω ανταγωνισμού άνοιγαν σαμπάνιες στο άκουσμα ότι πάει να χαλάσει!

Η αλήθεια ωστόσο είναι μία και μοναδική: το big deal θα γίνει!

Όπως γνωρίζετε την υπόθεση της Τέρνα Ενεργειακή την γνωρίζουμε όσο κανείς!

Εμείς την αποκαλύψαμε σε όλο το εύρος της, εμείς βγάλαμε την αποχώρηση της Macquarie, την επιστροφή της και τώρα αναλύουμε την εκ νέου, για δεύτερη φορά, αποχώρηση!

1.Η Macquarie πράγματι αποχώρησε από την διαπραγμάτευση!

2.Τούτο όμως δεν έγινε για λόγους τιμήματος, το οποίο παραμένει στα επίπεδα των 23 ευρώ (22,90)! Το ζήτημα της τιμής ουδέποτε τέθηκε!

3. Αντιθέτως Macquarie και First τα έσπασαν για τα ποσοστά! Τι θα έπαιρνε ο καθένας! Η First ζητούσε το 51%. Και η Macquarie έθεσε βέτο για να πάρει εκείνη άνω του 60%! Γεγονός που καταδεικνύει πόσο πολύ και οι δύο πλευρές ενδιαφέρονταν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό στην τιμή των 23 ευρώ!!! Και την απίστευτη δυναμική της Τέρνα Ενεργειακής!

4. Με αφορμή την διαφωνία με την First για τα ποσοστά η Macquarie, που έχει ως σύμβουλο της την Goldman Sachs του Χάρη Ηλιάδη (ο οποίος έχει σχέση με τουλάχιστον 2 ανταγωνιστές της Τέρνα Ενεργειακής) στράφηκε (πληροφορίες λένε ότι μιλούσε παράλληλα) προς την Enel Hellas!

5. Η πιάτσα μιλάει πάντως για ύποπτα παιχνίδια τρίτων, που αποσκοπούσαν να προκαλέσουν ζήτημα στο deal!

6. Ακούστηκε και γράφτηκε ότι στο deal στη θέση της αποχωρήσασας Macquarie επιδίωξαν να μπουν Μυτιληναίος και ΔΕΗ! Η αλήθεια είναι ότι η «είδηση» αυτή στερείται βάσης! Ούτε επιδίωξαν να μπουν, ούτε τους ζητήθηκε! Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού!

7. Την ώρα τούτη οι τράπεζες σε συνεννόηση με την First δουλεύουν το χρηματοδοτικό! Όλα συνεχίζονται κανονικά ως είχαν!

8. Η First σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες συζητάει με ένα μεγάλο fund πολύ γνωστό στην ελληνική αγορά, για τη συμμετοχή του στο deal!

9. Στο τραπέζι πάντως μεταξύ άλλων έχει πέσει και η επαναφορά στο αρχικό σχέδιο της εξαγοράς σε δύο φάσεις! Η πρώτη τώρα στα 22,90 ευρώ και η δεύτερη σε επόμενη και συγκεκριμένη χρονική στιγμή με τίμημα γύρω στα 27 ευρώ!

10.Τούτο θα συμβεί μόνο στην περίπτωση κατά την οποία δεν συμφωνήσει η First με το Fund με το οποίο διαπραγματεύεται τη στιγμή αυτή!

Διαβάστε ακόμη: