Περασμένα-ξεχασμένα για Binance-Forbes, που άλλοτε αντάλλαζαν μηνύσεις και τώρα… επενδύσεις μαμούθ, ενώ το κορυφαίο ανταλλακτήριο αναζητά προσωπικό στην Κύπρο! Πόσο γρήγορα άλλαξαν οι καιροί για τα κρυπτονομίσματα…

Γράφει ο Γιάννης Τσιρογιάννης

Τα κρυπτονομίσματα κατακτούν το mainstream κοινό με γεωμετρική πρόοδο.

Τρανή απόδειξη η κολοσσιαία διαφήμισή τους σε όλο τον κόσμο από το Super Bowl, το κορυφαίο αμερικανικό αθλητικό γεγονός που έλαβε χώρα αυτήν την εβδομάδα, και το οποίο έβαλε το Bitcoin στα σπίτια εκατοντάδων εκατομμυρίων θεατών σε όλο τον κόσμο μέσα από την Crypto.com αρένα.

Το Binance επενδύει σε Forbes και... Κύπρο!

Παραμένουν ωστόσο σε νηπιακό στάδιο, οι προοπτικές είναι τεράστιες, καθώς η συνολική κεφαλαιοποίηση ακόμη μετά βίας αποτιμάται στα $2 τρισ. δολάρια, την ώρα που Wall Street, συνάλλαγμα και λοιπές αγορές ορθώνονται σαν πύργοι πλάι στην αγορά του blockchain (η οποία εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα $100 τρισ. έως το 2028)!

Την ταχύτατη ανάπτυξή της μαρτυρά πρώτη από όλους η ανάπτυξη του κορυφαίου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, του Binance, το οποίο πλέον ξανοίγεται και στην Κύπρο, ανοίγωντας γραφεία στη Λεμεσό!

Φυσικά ο γάτος Ασιάτης “CZ” Changpeng Zao (πλέον από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο) θέλει να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς της Κύπρου, αλλά ποιος τον αδικεί, και τι σημασία έχει, αφού για την αγορά μόνο κέρδος είναι αυτό; Χαζός είναι να έρθει σε καμιά Ελλάδα να τον φάει η γραφειοκρατεία…

Ετοιμαστείτε να “ακούτε” πολύ Bitcoin από το Forbes

Παράλληλα ανακοίνωσε επένδυση ύψους 200 εκατ. δολαρίων στο κορυφαίο οικονομικό περιοδικό Forbes, με την πλατφόρμα να λαμβάνει μερίδιο μέσω μιας εισηγμένης εταιρείας εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC).

Σύμφωνα με το Reuters, η επένδυση της Binance, του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο σε όγκο συναλλαγών, θα αντικαταστήσει το ήμισυ των δεσμεύσεων ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές που έχουν ήδη ανακοινωθεί από το Forbes και την SPAC Magnum Opus Acquisition Limited.

Το Binance επενδύει σε Forbes και... Κύπρο!

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους το Forbes και η Magnum Opus.

“Οι συναλλαγές με τη Magnum Opus και τη Binance αναμένεται να βοηθήσουν το Forbes να μεγιστοποιήσει τις αξίες της επωνυμίας και των επιχειρήσεων”, ανέφερε η εταιρεία μέσων ενημέρωσης.

Το Forbes είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι θα εισέλθει στο χρηματιστήριο με όχημα την εταιρεία SPAC Magnum Opus, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει την ψηφιακή μετάβαση και να επιδιώξει περαιτέρω ευκαιρίες ανάπτυξης.

Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, η Binance απέσυρε μια αγωγή κατά του Forbes. Το 2020 είχε μηνύσει την εταιρεία και δύο δημοσιογράφους για ρεπορτάζ το οποίο είχε δημοσιεύσει το Forbes σχετικά με την εταιρική δομή της Binance.

Θέσεις στη Λεμεσό αλλά και τηλεργασία

Μία από τις επτά αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου για απόκτηση άδειας παρόχου υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων φαίνεται να είναι και το γνωστό ανταλλακτήριο.

Μάλιστα στο LinkedIn φαίνεται να αναζητάει προσωπικό για να στελεχώσει τα γραφεία που αναμένεται να ανοίξει στη Λεμεσό. Οι θέσεις αφορούν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και διοικητικές αρμοδιότητες πλήρους απασχόλησης, ενώ για το marketing μπορεί να εργαστεί κάποιος από μακριά (remote).

Το Binance επενδύει σε Forbes και... Κύπρο!

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου αντιμετωπίζει θετικά την είσοδο μεγάλων εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, αρκεί να πληρούν τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τα νομοθετικά κριτήρια των Ευρωπαϊκών Κανονισμών και του Κυπριακού Δίκαιου για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στο δημόσιο μητρώο εταιρειών όπου διαφάνηκε πως στην Κύπρο έχει εγγραφεί εταιρεία με την επωνυμία “Binance Cyprus” στις 24 Νοεμβρίου 2021 με αριθμό εγγραφής ΗΕ 427114.

Από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο ιδιοκτήτης ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων

Ποια κρυπτονομίσματα θα επιβιώσουν στη μετα-κόβιντ οικονομία

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» λανσάρει δικό της κρυπτονόμισμα!

Ινδία: Ψηφιακό εθνικό νόμισμα και 30% φορολογία!

Η αγορά blockchain θα ξεπεράσει τα $100 τρισ. έως το 2028

Το Bitcoin είναι η «σκάστρα» της Wall Street