Ασύλληπτους ρυθμούς ανάπτυξης για την ακόμη άγουρη αγορά blockchain, εκτιμούν οι αναλυτές της εταιρείας consulting Fortune Business Insights.

Ολόκληρη η αγορά (περιλαμβάνοντας κρυπτονομίσματα και κάθε είδους πρότζεκτ) αναμένεται να αξίζει πάνω από $100 (!) τρισ. μέχρι το 2028, με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης που θα ξεπερνούν το 50%. Όπως επισημαίνουν η Βόρεια Αμερική θα είναι ο ηγέτης σε αυτόν τον κλάδο για την επόμενη δεκαετία.

Υπενθυμίζεται ότι το 2020, το συνολικό μέγεθος της βιομηχανίας blockchain ήταν μόλις περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια και το 2021 έφτασε τα 4,68 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, οι αναλυτές της εταιρείας συμβούλων είναι βέβαιοι ότι, καταγράφοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 55,8%, η αγορά blockchain θα φτάσει τα 104 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2028.

Τονίζουν δε ότι η παρουσία κολοσσών όπως η Microsoft, η IBM, η AWS ή η Oracle στην αγορά των ΗΠΑ θα επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξη του κλάδου την επόμενη δεκαετία – η περιφερειακή αγορά της Βόρειας Αμερικής εκτιμάται σε σχεδόν 50% (1,44 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2020) έναντι της παγκόσμιας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η πανδημία αύξησε τη ζήτηση για υπηρεσίες cloud, γεγονός που επέτρεψε στη βιομηχανία blockchain να εισέλθει σε ένα νέο στάδιο ανάπτυξης.

Η ζήτηση για ασφαλή και διαφανή διαχείριση δεδομένων είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Επιπλέον, οι ειδικοί λένε ότι η αυξανόμενη δημοτικότητα του blockchain οφείλεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις χρειάζονται σταθερή λειτουργία και προστασία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Με βάση αυτό, η ζήτηση για «blockchain ως υπηρεσία» (blockchain-as-a-service, BaaS) θα ενταθεί, καταλήγουν οι αναλυτές (το σχετικό δημοσίευμα εδώ).

Πάνω από $100 (!) τρισ. εκτιμάται η αγορά blockchain έως το 2028

Στη Wall Street το πρώτο ETF του μεγαλύτερου fund κρυπτονομισμάτων

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εισήχθε το πρώτο ETF (Exchange-Traded Fund) του μεγαλύτερου fund κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, του Grayscale Investments LLC’s, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει τις μεγάλες προοπτικές της αγοράς των ETFs.

Το αμοιβαίο διαπραγματεύσιμο κεφάλαιο βρίσκεται στο ταμπλό υπό το σύμβολο GFOF και σχεδιάστηκε για να προσελκύσει εταιρείες, οι οποίες συνδέονται με την ψηφιακή οικονομία, όπως δήλωσε ο David LaValle, επικεφαλής του τμήματος ETFs στην Grayscale.

Πρόκειται για εταιρείες, έσπευσε να προσθέσει, όπως η Silvergate Capital, η Coinbase Global και η PayPal. To ETF αποτελεί το πρώτο βήμα της Grayscale στην προσπάθεια μετασχηματισμού σε «παγκόσμιας-κλάσης εκδότη ETF», συνέχισε ο LaValle, ο οποίος προσελήφθη τον περασμένο Αύγουστο γι’ αυτήν ακριβώς τη δουλειά.

Την παραπάνω δράση έχουν υιοθετήσει κι άλλα fund κρυπτονομισμάτων, όπως το Amplify Transformational Data και το Siren Nasdaq NexGen Economy.

Αμφότερα, ωστόσο, έχουν δεχθεί ισχυρές πιέσεις το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της βουτιάς του Bitcoin κατά 44% από τα ιστορικά υψηλά του Νοεμβρίου.

Bitcoin: Και πάλι πάνω από το όριο των 40.000 δολαρίων το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα

Το Bitcoin είναι η «σκάστρα» της Wall Street

Ινδία: Ψηφιακό εθνικό νόμισμα και 30% φορολογία!