Την μεγαλύτερη άνοδο εδώ και πάνω από τρεις μήνες κατέγραψε σήμερα το Bitcoin, με τους επενδυτές να δείχνουν ανανεωμένο ενδιαφέρον για τα digital assets υψηλού ρίσκου σε μια εβδομάδα αστάθειας για τις διεθνείς αγορές.

Ειδικά το Bitcoin βρέθηκε να κερδίζει έως και 9,4% αγγίζοντας τα 40.426 δολάρια, που ήταν και το υψηλότερο σημείο του από τις 15 Οκτωβρίου. Είναι χαρακτηριστικό πως το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα 40.000 δολάρια εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες.

Η ανοδική τάση επηρέασε και το δεύτερο κυριότερο crypto, το Ether, το οποίο σημείωσε ακόμη μεγαλύτερη άνοδο κατά 11% στα 2,950 δολάρια.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων άρχισε να ανεβαίνει από το βράδυ με την άνοδο των τεχνολογικών μετοχών να δίνει το σύνθημα χάρη στις ισχυρές επιδόσεις που ανακοίνωσε η Amazon. Γενικά το τελευταίο διάστημα η αγορά των crypto και δη, το Bitcoin φαίνεται πως συντονίζεται στους ρυθμούς της τεχνολογικής αγοράς, πέφτοντας δηλαδή μαζί με την ελεύθερη πτώση που πυροδότησε η Facebook και ανεβαίνοντας μαζί με τις ανοδικές τάσεις που έφερε η Amazon.

Πάντως, παρά τη σημερινή ανάκαμψη του Bitcoin οι αναλυτές του κλάδου εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το αν το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα θα κρατήσει τα κέρδη του πάνω από το τεχνικό «μαξιλάρι» των 40-41.000 δολαρίων.