Γίνεται θόρυβος πολύς τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και την ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ οι οποίοι εγείρουν ζήτημα καθυστερήσεων και σοβαρά προβλήματα στην υλοποίηση του εμβληματικού έργου, καλώντας τον Υπ. Δημοσίων έργων κ. Καραμανλή να τοποθετηθεί σχετικά!

Επί του προκειμένου λοιπόν, για να ξέρετε, οι όποιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου αποδίδονται στο αίτημα που έχει θέσει εδώ και αρκετό καιρό ο παραχωρησιούχος του έργου, η κοινοπραξία δηλαδή της οποίας ηγείται η ΓΕΚ Τέρνα, ότι θα πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογή των υφιστάμενων μελετών, καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει, τα φόρτη είναι διαφορετικά, το ζήτημα των κτιριακών εγκαταστάσεων μείζον και σε κάθε περίπτωση λόγω συγκυρίας το έργο όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί και προϋπολογιστεί δεν ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα των καιρών!

Υπό το πρίσμα αυτό, των νέων δεδομένων, προκειμένου το φιλόδοξο project να καταστεί βιώσιμο, ο παραχωρησιούχος αιτείται αλλαγή μελετών και νέες προσαρμογές!

Μέχρι στιγμής το μείζον αυτό ζήτημα της αλλαγής μελετών κατόπιν του σχετικού αιτήματος του παραχωρησιούχου παραμένει ανοιχτό, με αποτέλεσμα να παρατηρείται η σχετική καθυστέρηση του έργου την οποία και επικαλούνται οι βουλευτές του ΚΚΕ στην ερώτηση τους προς τον αρμόδιο υπουργό!

Διαβάστε ακόμη: