Μπορεί η ΓΕΚ Τέρνα διαχρονικά να μην μοιράζει μέρισμα, ωστόσο η διαπίστωση αυτή δεν στάθηκε ισχυρή ούτως ώστε να αποθαρρύνει τους υποψήφιους επενδυτές να αγοράσουν τα προς πώληση πακέτα μετοχών από τους Ολλανδούς του Ελλάκτωρα.

Παρά την αντικειμενικά υψηλή τιμή πώλησης των 11,2 ευρώ ανά μετοχή, όταν πριν δυο χρόνια οι ίδιες μετοχές πουλήθηκαν στα 4,5 ευρώ, εντούτοις οι νέοι επενδυτές για να πεισθούν είναι προφανές πως θα άκουσαν κάποιο αληθοφανές αφήγημα.

Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν στο Radar.gr ότι η ΓΕΚ Τέρνα παρά την υψηλή αποτίμηση του 1 δις. έχει μεγάλα περιθώρια ανόδου της τιμής της μετοχής της στο μέλλον καθώς εμπεριέχει κρυμμένες υπεραξίες άνω των 500 εκατ. ευρώ που καθιστούν την αξία της σήμερα εξαιρετικά δελεαστική.

Παρά το γεγονός ότι οι κρυφές αυτές υπεραξίες μπορεί να προέρχονται από το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο έργων και παραχωρήσεων, η αλήθεια είναι πως οι υπεραξίες που πιθανότατα θα προκύψουν από δυο «νέα» έργα θα είναι τεράστιες.

Πρώτον ο Ε65! Μετά το πράσινο φως από τις Βρυξέλλες η κυβέρνηση θα αναθέσει απευθείας το βόρειο τμήμα του οδικού άξονα, προϋπολογισμού 420 εκατ. που θα εκτιναχθεί στα 850 εκατ. με τις συντηρήσεις, ως δημόσιο έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και σε τιμές 2010.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί υπερκέρδη για την ΓΕΚ Τέρνα, τα οποία θα εκτιναχθούν μετά την αλλαγή μελέτης και αλλαγή χάραξης του δρόμου. Μόνο από τις τιμές 2010 και την αλλαγή μελετών τα πρόσθετα κέρδη θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ!

Δεύτερον το Καστέλλι. Οι πληροφορίες λένε ότι και σε αυτό το έργο, σύμβαση παραχώρησης, θα υπάρξει αλλαγή μελέτης που θα οδηγήσει σε διπλασιασμό των κτιριακών εγκαταστάσεων του νέου υπερσύγχρονου αεροδρομίου στο Ηράκλειο Κρήτης και μεγάλα πρόσθετα κέρδη για τον εργολάβο!!!

Λέγεται ότι τα πρόσθετα κέρδη θα πλησιάσουν τα 300 εκατ. ευρώ!

Τρίτον η Εγνατία οδός. Στην περίπτωση που η κοινοπραξία της ΓΕΚ Τέρνα αναδειχθεί ανάδοχος του έργου στον διαγωνισμό της 1ης Απριλίου τότε η κυριαρχία της στον χώρο των κατασκευών θα είναι απόλυτη.

Από την διαχείριση του έργου για 35 χρόνια είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα κέρδη θα είναι σταθερά και ηγεμονικά. Και σε κάθε περίπτωση θα εκτινάξουν τις κρυμμένες υπεραξίες της ΓΕΚ Τέρνα όχι μόνο σε 500 εκατ. ευρώ αλλά τουλάχιστον σε διπλάσιες…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.