Ηδιεθνούς φήμης σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη παρουσίασε τη συλλογή Celia Kritharioti Couture για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024 με τη θρυλική Naomi Campbell να ανοίγει το σόου, τις παγκοσμίου φήμης Candice Swanepoel και Coco Rocha να κερδίζουν τις εντυπώσεις στην πασαρέλα, όπως και τα διάσημα μοντέλα Sofia Resing, Hana Soukupova και Faretta. Στους A-listers ήταν η Sara Sampaio, δίπλα στους πιο επιδραστικούς δημοσιογράφους μόδας, την οικογένεια και τους φίλους της σχεδιάστριας, αλλά και πελάτισσες, που ταξίδεψαν από όλον τον κόσμο για να θαυμάσουν τις δημιουργίες.

Η επίδειξη της Σίλιας Κριθαριώτη Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024

Το Pavillon Cambon Capucines, ο καλαίσθητος χώρος όπου πραγματοποιήθηκε η επίδειξη μεταμορφώθηκε σε βυθό θάλασσας καθώς ήταν η βασική έμπνευση για τη φετινή συλλογή. Η θάλασσα αποτελεί μεγάλη αγάπη για τη σχεδιάστρια. Στοιχεία όπως τα κοχύλια που αποτελούν σύμβολο ζωής, αντοχής και ελπίδας, τα κοράλλια με τα μαγικά τους χρώματα αλλά και τα υδρόβια πλάσματα, όπως αστακοί, ιππόκαμποι και καβούρια κόσμησαν mermaid και mini dresses. Αστραφτερά χειροποίητα κεντήματα που αποτυπώνουν τους ιριδισμούς του κύματος και το παιχνίδι τους με τον ήλιο και το φεγγάρι αποτύπωσαν την παράδοση του ιστορικότερου ατελιέ της Ελλάδας ενώ τα φίνα υφάσματα που η Σίλια «σμιλεύει» για να δημιουργήσει μοναδικά evening gowns που αποθεώνουν τη γυναικεία φιγούρα κυριάρχησαν στο catwalk. Μπλε, aqua, πράσινο, ροζ, μωβ, χρυσό, ασήμι και κίτρινο σε οργάντζα και μεταξωτό τούλι συνθέτουν μια συλλογή που εξυμνεί τη θάλασσα.

Η υποβρύχια αγάπη, που εκδηλώνεται μέσω της Celia Kritharioti Couture, είναι μια γιορτή της διασύνδεσης της μόδας, της φύσης και της κοινής μας δέσμευσης για βιωσιμότητα – μια ωδή στη θάλασσα, την αιώνια μούσα μας. «Η θάλασσα αποτελεί έμπνευση και σημείο αναφοράς για μένα. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς να τη βλέπω ή να ταξιδεύω μέσα της», δήλωσε η ίδια. «Σε έναν κόσμο όπου δεν είναι απλώς ένα σκηνικό, αλλά μια πηγή έμπνευσης, είμαστε υποχρεωμένοι να αναλογιστούμε τον αντίκτυπο των επιλογών μας. Το κάλεσμα να διατηρούμε τους ωκεανούς μας καθαρούς αντηχεί μέσα από τις δημιουργίες υψηλής ραπτικής, συμβολίζοντας την αρμονία μεταξύ της ομορφιάς και του περιβάλλοντος που μας γεννά εκ νέου», προσθέτει η σχεδιάστρια.

Ανάμεσα στους δεκάδες δημοσιογράφους μόδας ήταν η Sarah Harris και η Dena Giannini της βρετανικής Vogue, η Lydia Slater του βρετανικού Harper’s Bazaar, η Sasha Slater της Telegraph. Στις πρώτες σειρές βρέθηκε και η Isabel Getty, η Sabrina Percy, o Κωνσταντίνος Αργυρός, η Καλομοίρα και ο σύζυγός της, η Καλλιόπη Καρέλα, η Ρόη Αποστολοπούλου, η Χριστιάννα και η Αναστασία Καίσαρη, η Δήμητρα Κούστα, η Βέτα Τσουκαλά, η Μάριλη Γλύπτη, η Καρολίνα Αγγελοπούλου, η Μαρίνα Βερνίκου, η Σούλα Λιάκου και πολλοί άλλοι.

Το make up επιμελήθηκε ο εξαιρετικός Patrick Ta, ο οποίος ταξίδεψε από το Λος Άντζελες ειδικά για το σόου και η Μαρία Νικολουδάκη.

Διαβάστε ακόμη: