Μια έντονη νευρικότητα και αναταραχή επικρατεί ,κατά πληροφορίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα στον οργανισμό της Lamda Development!

Το βαρύ κλίμα που φέρεται να κυριαρχεί εσχάτως στην εισηγμένη επιχείρηση, όπου ακούγονται φήμες περί παραιτήσεων στελεχών, πιθανολογείται ότι σχετίζεται με την ένταση που προκαλεί η προσπάθεια υλοποίησης του μεγάλου project του Ελληνικού!

Το ζήτημα που εγείρεται έχει να κάνει με το κατά πόσο το μάνατζμεντ της Lamda μπορεί να διαχειριστεί και να προωθήσει ένα τόσο σύνθετο επιχειρηματικό σχέδιο, που προϋποθέτει γνώση, εμπειρία, τόλμη, αποφασιστικότητα αλλά και διαχείριση διαγωνιστικών διαδικασιών προς όφελος όχι των εμπλεκομένων συμφερόντων, αλλά των υφιστάμενων μετόχων!

Του Σπύρου Λάτση δηλαδή και όλων όσοι, μικροί και μεγάλοι, απέκτησαν μετοχές μέσα από την αγορά!

Lamda Development – Η μοιρασιά των πρώτων 500 εκατ. από τους εργολάβους!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο διαγωνισμός των περίπου 500 εκατ. ευρώ για την υπογειοποίηση της Ποσειδώνος καθώς και άλλα έργα υποδομής που βγαίνουν από την Lamda στο πρώτο πακέτο!

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι της κλειστής πρόσκλησης, της προεπιλογής 5 μεγάλων τεχνικών εταιριών και όχι της ανοικτής διαδικασίας που θα αύξανε τον ανταγωνισμό!

Γεγονός που ήδη, όπως φημολογείται στην αγορά, έχει οδηγήσει τους εργολάβους σε συμφωνία άτυπης μοιρασιάς, με προσυμφωνημένες προσφορές που θα εμπεριέχουν πολύ χαμηλές, στα όρια ή και κάτω του 10% (!!!) εκπτώσεις!

Καλή εξέλιξη για τους εργολάβους, κακή για τους μετόχους της Lamda, εάν φυσικά η πληροφορία αυτή επιβεβαιωθεί και δούμε πράγματι αστείες προσφορές κάτω του 10%, όταν ο πραγματικός ανταγωνισμός οδηγεί σε εκπτώσεις άνω του 30%!

Τα έργα (2 δισ.) του Ελληνικού

Lamda Development – Τα 2 εμπορικά κέντρα των …προνομιούχων μικρομετόχων!!!

Ένα δεύτερο σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει είναι αυτό των δύο εμπορικών κέντρων!

Τα οποία φέρονται να είναι «μπλοκαρισμένα» από …μικρομετόχους του 0,002-3 τοις εκατό, από κάποιους «γνωστούς και φίλους» που μπήκαν, πιθανόν μετά από σχετικές διαβεβαιώσεις και αγόρασαν κάποιες μετοχές και την ώρα τούτη απολαμβάνουν προνομίων!!!

Με αποτέλεσμα όποιος χτυπά την πόρτα να την βρίσκει κλειστή, με την αιτιολογία ότι οι …μέτοχοι (του 0,002-3%) έχουν προτεραιότητα!

Διερωτώμαι ωστόσο, τι λένε γι’ αυτό και οι κανονικοί μέτοχοι, ο Σπύρος Λάτσης δηλαδή και οι μικροί του Χρηματιστηρίου!

Το ζήτημα του δανεισμού και οι συναντήσεις του Σπ. Λάτση με τραπεζίτες

Τα ανοιχτά αυτά ζητήματα – και άλλα πολλά που θα αναλυθούν εκτενώς – λέγεται ότι απασχολούν σοβαρά τον μεγαλομέτοχο της επιχείρησης κύριο Σπύρο Λάτση, ο οποίος θυμίζω είχε έρθει στην Ελλάδα για να επιλύσει προσωπικά ο ίδιος σε συναντήσεις που είχε με δύο τραπεζίτες, το μείζον ζήτημα της χρηματοδότησης του project, για το οποίο το μάνατζμεντ Αθανασίου αδυνατούσε να δώσει οριστική λύση.

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη Σπ. Λάτση στην Ελλάδα!

Οι αμοιβές – μαμούθ σε νταραβεριτζήδες που «βαφτίστηκαν μεσίτες»! Με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να κάνουν ουρά…

Επιπροσθέτως, ένα ζήτημα που φέρεται να απασχολεί τους μετόχους της Lamda είναι οι τεράστιες αμοιβές που φέρεται να δόθηκαν σε διάφορους νταραβεριτζήδες – μεσάζοντες της αγοράς, ως προμήθειες για την πώληση διαμερισμάτων στον εμβληματικό Πύργο όπου συναθροίζεται όλη η καλή κοινωνία των Αθηνών!

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί υπήρξε ανάγκη «μεσιτών» με αστρονομικές αμοιβές – προμήθειες, όταν η ζήτηση για διαμερίσματα ήταν υπερβάλλουσα και δεν μπορούσε να καλυφθεί;

Το ζήτημα αυτό θεωρείται μείζον και ανοίγει ζητήματα που επιβάλλεται να απαντηθούν, καθώς στην ουσία κάποιοι που βαφτίστηκαν «μεσίτες» πλούτισαν δήθεν φέρνοντας πελάτες, όταν επιχειρηματίες, εφοπλιστές και μεγάλα κεφάλαια έκαναν ουρές χιλιομέτρων για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους!

Δεν υπήρχε δηλαδή καμμία απολύτως ανάγκη αυτοαποκαλούμενων μεσιτών ή κάθε λογής ενδιάμεσων, καθώς η πώληση όλων των διαμερισμάτων ήταν εξασφαλισμένη!

Βεβαίως, όπως λέει ο σοφός λαός, «όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος»!

Υπό την έννοια αυτή, σημασία έχει την ώρα τούτη η γνώμη του μεγαλομετόχου κ. Σπύρου Λάτση, ο οποίος παρεμπιπτόντως φημολογείται ότι έχει καλέσει τον Οδυσσέα Αθανασίου στην Ελβετία για συζητήσεις…