Η νέα αναβολή της εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης του σκανδάλου της Folli Follie για τις 14 Σεπτεμβρίου, μπορεί να έδωσε λαβή σε διάφορους κακεντρεχείς να αδράξουν την ευκαιρία και να ανατρέξουν στην εφευρετική φαντασία τους αλλά αυτοί μάλλον δεν έχουν διαβάσει ποτέ Πάολο Κοέλιο.

Διότι τότε, θα γνώριζαν πως ο διάσημος Βραζιλιάνος συγγραφέας, Πάολο Κοέλιο  στο έργο του «Ο Αλχημιστής» τα έχει προβλέψει όλα: «Όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις».

Η φράση αυτή έγινε παγκόσμιο moto και υποστηρίζει την ύπαρξη της Θετικής Ενέργειας του σύμπαντος.

Φαίνεται λοιπόν ότι η Θετική Ενέργεια του σύμπαντος έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της οικογενείας των Κουτσολιούτσων και έτσι μετά τις αναβολές της δίκης για λόγους «ανωτέρας βίας» όπως ήταν αυτές που προέκυψαν στις αρχές του έτους, λόγω της αποχής των δικηγόρων αυτή τη φορά, συνωμότησε κατά της εισαγγελίας της έδρας η οποία δεν παρέστη λόγω σοβαρού προσωπικού κωλύματος και προέκυψε η νέα αναβολή.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων η εκδίκαση της υπόθεσης θα επαναληφθεί τον Σεπτέμβριο με τους πλέον αισιόδοξους γνώστες των νομικών διαδικασιών να εκτιμούν πως η τελική κρίση του δικαστηρίου πρόκειται να ανακοινωθεί εντός του 2024 , εφόσον πάλι δεν προκύψουν νέα προβλήματα.

Εξάλλου δεν θα πρόκειται για κάτι …πρωτοφανές, η απονομή της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, δεν διακρίνεται για τους ταχείς ρυθμούς της.

Φαίνεται όμως πως οι «σατανικές συμπτώσεις» δεν εξαντλούνται μόνο στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Τι σχέση έχουν η πολύ πρόσφατη αναβολή της δίκης των Κουστολιούτσων της Folli - Follie, η εξαγορά των Πολυκαταστημάτατων Attika από την Ideal Holdings και ο Αγρινιώτης Λάμπρος Παπακωνσταντίνου; Ο Πάολο Κοέλιο, στον «Αλχημιστή», έχει την απάντηση!

Σήμερα ανακοινώθηκε η εξαγορά της Attica Πολυκαταστήματα ΑΕ, που διαχειρίζεται το δίκτυο πολυκαταστημάτων της Attica από τον όμιλο Ideal Holdings.

 

Το συνολικό τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 65% είναι καταβολή σε μετρητά από τον όμιλο Ideal προς τους μετόχους της Attica και το υπόλοιπο 35% είναι εισφορά σε μετοχές προς τους μετόχους της Attica με ποσοστό 17% στον όμιλο Ideal.

Η κίνηση είναι εντυπωσιακή και όπως λέγεται αποτελεί καρπό του επιχειρηματικού δαιμονίου του βασικού μετόχου της Ideal Holdings, Λάμπρου Παπακωνσταντίνου.

Προφανώς στην Ideal Holdings μεταβιβάζονται και οι μετοχές που κατείχε στα Attica και η οικογένεια Κουτσολιούτσου οι οποίες μέσω διαφόρων νομικών διαδικασιών αποδόθηκαν από τις τράπεζες «καθαρές» στους πρώην μετόχους των πολυκαταστημάτων.

Φαίνεται ότι όσα υποστηρίχθηκαν στο παρελθόν περί εμπλοκής του κ. Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της Folli Follie δεν είχαν κανένα νομικό έρεισμα, αλλιώς πως θα μπορούσε ποτέ να προχωρήσει η πώληση;

Εφόσον οι μονίμως κακεντρεχείς έχουν στοιχεία, για άλλου είδους διαδικασίες θα πρέπει να τα προσκομίσουν και να μην επιμένουν στη συσχέτιση της σύμπτωσης ότι μια μέρα μετά την αναβολή της δίκης των Κουτσολιούτσων ανακοινώθηκε η συμφωνία για την εξαγορά των πολυκαταστημάτων Attica από την Ideal Holdings.

Στο κάτω – κάτω , θα είναι καλύτερο να ξαναρχίσουν να διαβάσουν τον Κοέλιο και να μην προχωρούν σε άστοχες υποψίες και σενάρια.

Επίσης ας πάψουν να υπενθυμίζουν ότι ακόμα φέρεται είναι ανοιχτή κατά του κ. Παπακωνσταντίνου μια υπόθεση χειραγώγησης μετοχών, που αφορά το μακρινό 2010!

Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο να συμβαίνει σήμερα, στη Ελλάδα;

Τα επιχειρηματικά κέντρα «πασάρουν» και πάνε να επιβάλουν πολιτικά πρόσωπα σε συγκεκριμένα υπουργεία! Τον Αδωνι Γεωργιάδη για το Υπ. Υποδομών και τον Μ. Βορίδη για το Υπ. Δικαιοσύνης!

Τα επιχειρηματικά κέντρα «πασάρουν» και πάνε να επιβάλουν πολιτικά πρόσωπα σε συγκεκριμένα υπουργεία! Τον Αδωνι Γεωργιάδη για το Υπ. Υποδομών και τον Μ. Βορίδη για το Υπ. Δικαιοσύνης!

Μου λένε ότι…

Ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής 25 Ιουνίου και της ευρείας νίκης που προδιαγράφεται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος θα καταστεί παντοκράτορας, πληθαίνουν οι πιέσεις – και τα λόμπινγκ- προς τον αυριανό πρωθυπουργό από συγκεκριμένα επιχειρηματικά κέντρα για να «περάσουν» πολιτικά πρόσωπα της αρεσκείας τους σε συγκεκριμένα υπουργεία!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ισχυρός επιχειρηματικός όμιλος με ουσιαστική πρόσβαση πλέον στην κεντρική εξουσία, προσπαθεί να «επιβάλει» τον Άδωνι Γεωργιάδη στη θέση του Υπ. Μεταφορών – Υποδομών ή έστω στον θώκο του Υπ. Υποδομών εάν τελικά το συγκεκριμένο υπουργείο «σπάσει» στα δύο!

Την ίδια ώρα άλλα επιχειρηματικά κέντρα προσπαθούν να φτιάξουν κλίμα προκειμένου ο Μάκης Βορίδης να αναλάβει το Υπ. Δικαιοσύνης!

Επιπροσθέτως παρατηρείται, κάποια μιντιακά κέντρα να προσπαθούν να αναμορφώσουν και να εξωραΐσουν το προφίλ του Χρ. Σταικούρα, ο οποίος φέρεται κομμένος (για πρωτοκλασάτο υπουργείο) από τον πρωθυπουργό, για αδιευκρίνιστους λόγους!

Αξίζει να επισημανθεί ότι τόσο ο Αδ. Γεωργιάδης, όσο και ο Μ. Βορίδης, αλλά και ο Θ. Πλεύρης που επίσης προέρχεται από το ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη, φέρονται «ριγμένοι» και σε δύσκολη πολιτική θέση, λόγω της φημολογούμενης στροφής του Κυρ. Μητσοτάκη στον μεσαίο χώρο, από όπου και θα χρησιμοποιήσει πλήθος στελεχών στην κυβέρνηση που προέρχονται από το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Δράση!

Η τελευταία προειδοποίηση Μητσοτάκη στους «καβαλημένους» βουλευτές

Στους πρώτους έξι μήνες της νέας διακυβέρνησης, θα «ξεκαθαρίσει» ο Κυρ. Μητσοτάκης τους «ανοιχτούς λογαριασμούς» με τα συμφέροντα που θεωρεί ότι τον υπονόμευσαν!

Για να ξέρετε…

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές, που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ότι ο πρωθυπουργός σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα από τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, στους πρώτους έξι μήνες δηλαδή, στο απόγειο της πολιτικής ισχύος του και της παντοκρατορίας που προδιαγράφεται, είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς με πρόσωπα και συμφέροντα που θεωρεί ότι τον υπονόμευσαν!

Αλλά και θα …αποκαταστήσει όλους όσοι τον στήριξαν στις δύσκολες στιγμές, υπό την έννοια ότι το επιχειρηματικό – και όχι μόνο- περιβάλλον που θα διαμορφωθεί θα είναι πιο φιλικό και ευνοϊκό σε όσους στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια επανεκλογής της κυβέρνησης!

Υπό το πρίσμα αυτό πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι κατά το πρώτο εξάμηνο της νέας διακυβέρνησης Μητσοτάκη, που παίζει πια μόνος του χωρίς αντίπαλο στο πολιτικό σκηνικό, θα δούμε «πράγματα και θαύματα», ευρείες ανακατατάξεις, νέες ισορροπίες, νέους ισχυρούς παίκτες του παιχνιδιού και σε δύσκολη θέση εκείνους που δεν στάθηκαν στο «ύψος των περιστάσεων»!

Βεβαίως, για να ξέρουμε τι λέμε, όλα αυτά είναι «ασκήσεις επί χάρτου» και πιθανόν «ευσεβείς πόθοι» που σε μεγάλο βαθμό απορρέουν από εκείνους που θέλουν να γίνουν «Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη»!

Τις περισσότερες φορές ωστόσο η ζωή έχει άλλα σχέδια…

Νέα Δημοκρατία.

Γκρίνια και εσωστρέφεια με επίκεντρο την Καραμανλική ομάδα και τα στελέχη που προέρχονται από το ΛΑΟΣ υφέρπει στην ΝΔ, με αφορμή τις πληροφορίες για τα πρόσωπα από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Δράση και φίλους φίλων που θα υπουργοποιηθούν! Τα …παράπονα του Άδωνι, η πικρία Βορίδη και το οριστικό τέλος των Καραμανλικών μετά τα Τέμπη!

Μολονότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου προβλέπεται εμβληματική, με τη διάφορα σε ποσοστιαίες μονάδες με τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ να φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη, άνω των 20 και πλέον μονάδων, γεγονός που καθιστά τον Κυριάκο Μητσοτάκη απόλυτο κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού, χωρίς ο οποιαδήποτε να μπορεί να αμφισβητήσει – φανερά τουλάχιστον- τις αποφάσεις και τις επιλογές του, εντούτοις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας υφέρπει μια …γκρίνια και μια εσωστρέφεια, που έχει να κάνει με τα πρόσωπα που θα υπουργοποιηθούν -κατά τις πληροφορίες – και απορρέει κυρίως από δύο ομάδες: την Καραμανλική και εκείνη της λαϊκής – πατριωτικής Δεξιάς που περιλαμβάνει πρόσωπα που προέρχονται από το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη!

Είναι γεγονός που δεν δύναται να αμφισβητηθεί ότι στην λογική της διεύρυνσης στο μεσαίο χώρο, το κέντρο και την κεντροαριστερά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης – στο βαθμό που το αποτέλεσμα της Κυριακής και η τυχόν ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία το επιτρέψουν- φέρεται να έχει στο μυαλό του την ανάδειξη και υπουργοποίηση στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, την Δράση του Στέφανου Μάνου, αλλά και από πολιτικούς φορείς κουλτούρας και διανόησης όπως του Απόστολου Δοξιάδη, που ως γνωστόν προώθησε την υποψηφιότητα της πρώτης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Ειρήνης Αγαπηδάκη, η οποία και προαλείφεται για υφυπουργός (ή και αναπληρωτής!!!) Υγείας!

Η λογική αυτή, της ευρείας διερεύνησης, που έχει βάση διότι η ΝΔ με την τακτική της και την πολιτική που εφάρμοσε διεμβόλισε το χώρο του Κέντρου και αποδόμησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά πέριξ ή και κάτω του 20%, δεν βρίσκει σύμφωνες ούτε την Καραμανλική ομάδα που θεωρεί ότι τίθεται στο περιθώριο, ιδίως μετά τα Τέμπη, ούτε την προερχόμενη από το ΛΑΟΣ ομάδα της λαϊκής – πατριωτικής Δεξιάς που βλέπει να μένει στην …απέξω!

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι κυρίως ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να κάνει παράπονα στον στενό του πυρήνα και το φιλικό περιβάλλον ότι μολονότι στήριξε δημόσια και στην πράξη όσο κανείς την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε δύσκολες στιγμές, εντούτοις την ώρα τούτη εισπράττει μια «αχαριστία» όσον αφορά το έργο και την παρουσία του!

Οι φήμες ότι δεν θα αναλάβει προβεβλημένο υπουργείο, αλλά κάτι μεταξύ Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας ή Ναυτιλίας έχουν ενοχλήσει σε υπέρμετρο βαθμό τον κ. Γεωργιάδη, όπως αντίστοιχα ενοχλημένοι φέρονται να είναι τόσο ο Θ. Πλεύρης που πιθανότατα δεν θα υπουργοποιηθεί, όσο και ο Μάκης Βορίδης, μολονότι ο τελευταίος δεν το εκφράζει ούτε δημοσιοποιεί!

Μολονότι βίωσε από πρώτο χέρι όλη την προσπάθεια αποδόμησης του στην Ανατολική Αττική, με το «θαύμα» της Σοφίας Ζαχαράκη, που για να βγει πρώτη οι εφοπλιστές – και άλλοι κυβερνητικοί- υποστηρικτές της πρέπει να «έταξαν» πολλές λαμπάδες στο Άγιον Όρος…

Τα… παρατράγουδα στη Νέα Δημοκρατία καλά κρατούν

Το «δικαίωμα» του Κυριάκου «να κάνει ότι θέλει», η διεύρυνση στο μεσαίο χώρο, οι φήμες για υπουργοποίηση (των Σημιτικών) Μαντέλη, Διαμαντοπούλου και Φλωρίδη και τα παιχνίδια της Διαπλοκής!

Γίνεται εσχάτως λόγος πολύς σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβουν πολιτικούς ρόλους και υπουργικά οφίτσια, στελέχη που προέρχονται από το Σημιτικό κυρίως ΠΑΣΟΚ και είχαν αναλάβει την εποχή εκείνη σημαντικά υπουργικά χαρτοφυλάκια!

Είναι γεγονός πως η τεράστια νίκη Μητσοτάκη όπως αυτή προοιωνίζεται την ώρα τούτη βάσει των δημοσκοπήσεων, που καθιστά τον νέο πρωθυπουργό παντοδύναμο, να «παίζει» μόνος του χωρίς αντίπαλο και ισχυρή Αξιωματική Αντιπολίτευση, του δίνει «το δικαίωμα» και την δυνατότητα να «βάλει όποιον θέλει» στη νέα κυβέρνηση του, χωρίς να μπορεί να πει και κανένας (εντός του κόμματος) τίποτε!

Επιπροσθέτως είναι λογικό και θεμιτό ο πρωθυπουργός να θέλει να δώσει το δικό του κυβερνητικό στίγμα, πραγματοποιώντας μια διεύρυνση προς το μεσαίο χώρο με πρόσωπα που εκτιμά και εμπιστεύεται!

Υπό αυτή την οπτική γωνία ακούγονται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα ονόματα όπως του Τάσου Μαντέλη, της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γ. Φλωρίδη αλλά και άλλων πολλών που φέρονται ως βασικοί υποψήφιοι για σοβαρά υπουργεία, όπως το Ενέργειας, το Παιδείας, το Δικαιοσύνης κλπ.!

Τα οποία έρχονται να προστεθούν σε πλήθος άλλων προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ και την ευρύτερη κεντροαριστερά που ήδη έχουν απορροφηθεί από την Νέα Δημοκρατία και ανέλαβαν ή θα αναλάβουν υπουργικούς θώκους, όπως για παράδειγμα η κυρία Μενδώνη που φέρεται να διατηρεί το χαρτοφυλάκιο του Υπ. Πολιτισμού!

Όσον αφορά ωστόσο τα νέα ονόματα από το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ που ήδη μέσω δημοσιευμάτων έρχονται να προστεθούν στη λίστα των υποψηφίων υπουργών, οι πληροφορίες λένε πως οι διαρροές προέρχονται κυρίως από επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία προσπαθούν να τα προωθήσουν και ει δυνατόν να τα επιβάλουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμφίβολα είναι ένας πολιτικός παίκτης που ξέρει καλά το πολιτικό περιβάλλον και την χαρτογράφηση του!

Και αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ο ίδιος έχει τονίσει, τα υπουργεία Εξωτερικών και Ενέργειας, λόγω της σημασίας τους στην διεθνή γεωπολιτική και οικονομική σκακιέρα, τυγχάνουν του προσωπικού του ενδιαφέροντος!

Οπότε πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι η καρέκλα του Υπ. Ενέργειας – για παράδειγμα- δεν σηκώνει ούτε διαπλεκόμενους ούτε πολιτικά στελέχη από το παρελθόν που έχουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με επιχειρηματίες του χώρου!

Διαβάστε περισσότερα