Γίνεται εσχάτως λόγος πολύς σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβουν πολιτικούς ρόλους και υπουργικά οφίτσια, στελέχη που προέρχονται από το Σημιτικό κυρίως ΠΑΣΟΚ και είχαν αναλάβει την εποχή εκείνη σημαντικά υπουργικά χαρτοφυλάκια!

Είναι γεγονός πως η τεράστια νίκη Μητσοτάκη όπως αυτή προοιωνίζεται την ώρα τούτη βάσει των δημοσκοπήσεων, που καθιστά τον νέο πρωθυπουργό παντοδύναμο, να «παίζει» μόνος του χωρίς αντίπαλο και ισχυρή Αξιωματική Αντιπολίτευση, του δίνει «το δικαίωμα» και την δυνατότητα να «βάλει όποιον θέλει» στη νέα κυβέρνηση του, χωρίς να μπορεί να πει και κανένας (εντός του κόμματος) τίποτε!

Επιπροσθέτως είναι λογικό και θεμιτό ο πρωθυπουργός να θέλει να δώσει το δικό του κυβερνητικό στίγμα, πραγματοποιώντας μια διεύρυνση προς το μεσαίο χώρο με πρόσωπα που εκτιμά και εμπιστεύεται!

Υπό αυτή την οπτική γωνία ακούγονται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα ονόματα όπως του Τάσου Μαντέλη, της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γ. Φλωρίδη αλλά και άλλων πολλών που φέρονται ως βασικοί υποψήφιοι για σοβαρά υπουργεία, όπως το Ενέργειας, το Παιδείας, το Δικαιοσύνης κλπ.!

Τα οποία έρχονται να προστεθούν σε πλήθος άλλων προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ και την ευρύτερη κεντροαριστερά που ήδη έχουν απορροφηθεί από την Νέα Δημοκρατία και ανέλαβαν ή θα αναλάβουν υπουργικούς θώκους, όπως για παράδειγμα η κυρία Μενδώνη που φέρεται να διατηρεί το χαρτοφυλάκιο του Υπ. Πολιτισμού!

Όσον αφορά ωστόσο τα νέα ονόματα από το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ που ήδη μέσω δημοσιευμάτων έρχονται να προστεθούν στη λίστα των υποψηφίων υπουργών, οι πληροφορίες λένε πως οι διαρροές προέρχονται κυρίως από επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία προσπαθούν να τα προωθήσουν και ει δυνατόν να τα επιβάλουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμφίβολα είναι ένας πολιτικός παίκτης που ξέρει καλά το πολιτικό περιβάλλον και την χαρτογράφηση του!

Και αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ο ίδιος έχει τονίσει, τα υπουργεία Εξωτερικών και Ενέργειας, λόγω της σημασίας τους στην διεθνή γεωπολιτική και οικονομική σκακιέρα, τυγχάνουν του προσωπικού του ενδιαφέροντος!

Οπότε πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι η καρέκλα του Υπ. Ενέργειας – για παράδειγμα- δεν σηκώνει ούτε διαπλεκόμενους ούτε πολιτικά στελέχη από το παρελθόν που έχουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με επιχειρηματίες του χώρου!

Διαβάστε περισσότερα