Εκπλήξεις και ανατροπές είχαμε στην εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, και μάλιστα μεγάλες.

42.787 σταυρούς κατέγραψε ο πάλαι ποτέ κυρίαρχος βουλευτής της Ανατολικής Αττικής, υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

52.689 σταυρούς πήρε η πρωτοεμφανιζόμενη στα ψηφοδέλτια όχι της Ανατολικής Αττικής αλλά ολόκληρης της χώρας η εξωκοινοβουλευτική υφυπουργός από το Καρπενήσι Σοφία Ζαχαράκη καθώς ήταν για πρώτη φορά υποψήφια!

Μιλάμε για μια διαφορά τρομακτική αλλά και απροσδόκητη καθώς στο στρατόπεδο του Μάκη Βορίδη θεωρούσαν την πρώτη θέση σίγουρη και μάλιστα δεν το έκρυβαν σε καμία περίπτωση.

Το πλήγμα το πρεστίζ του υπουργού Εσωτερικών είναι σημαντικό καθώς φιλοδοξούσε να είναι ο βασικός πόλος της συντηρητικής πλευράς της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτή ακριβώς η φιλοδοξία έφερε απέναντι του το πιο κεντρώο και προοδευτικό «μπλοκ», το οποίο με καθοδηγητή τον Κωστή Χατζηδάκη έδωσε έναν μεθοδικό (στο παρασκήνιο) και οργανωμένο αγώνα στήριξης προς την ανάδειξη της Σοφίας Ζαχαράκης στην πρώτη θέση.

Βλέπετε, όσα χρόνια κι αν περάσουν, υπάρχουν κάποιοι μέσα στη Νέα Δημοκρατία που δεν μπορούν να συμβιβαστούν με ηγετικούς ρόλους ανθρώπων που δεν ήταν παιδιά του κομματικού τους σωλήνα ενώ ταυτόχρονα πασχίζουν να αποδυναμώσουν τις πιο παραδοσιακές συνιστώσες του κόμματος, ειδικά τώρα που αρχηγός είναι ο πιο κεντρώος και μετριοπαθής Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την άλλη, και ο ίδιος ο Βορίδης υποτίμησε την Ζαχαράκη και όταν ορισμένες παλιές καραβάνες στην πολιτική και την Ανατολική Αττική του έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου εκείνος έλεγε ατάκες του τύπου «έλα μωρέ, το Σοφάκι τώρα», δείχνοντας πως δεν την θεωρεί επικίνδυνο αντίπαλο, καθώς θεωρούσε ότι δεν έχει ερείσματα στην περιοχή, όντας ousider.

Διαβάστε περισσότερα